Jeg blev inspiret af ‘Brian Brandt’ og ‘Ib Potter’ som begge har fortalt om det software de bruger, så jeg gør det samme, jeg gør det bare i en tabel, fordi jeg er mere matematisk-pratisk.

Coda Coda er verdens bedste code program!Selvfølgelig har Coda en masse auto tekst og farver relateret kode. Men det er jo ikke nyt, programmet fungere også som FTP program, så du redigere filerne direkte på serveren.Coda er det fedeste web kodeningsprogram, fordi det er mega enkelt, du skal ikke indstille noget, men kan alligevel en masse ting, fx kan programmet indstilles til, at automatisk logge ind i en bestemt FTP mappe, så du slipper for, at navigere til den rigtige mappe (fx /www/pumacode.dk/), samt lave en lokal kopi på din computer.

Også er Coda ultra småt, det tager 2 sek at starte!

Mail Jeg bruger ikke Webmail, jeg kan ikke holde det ud ikke, at have mine mails på min computer, jeg er offline nogle gange :)Det gør jeg bruger programmet ‘Mail’, som er et standard på alle Mac’s.Mail er et avanceret mail program, du kan en masse ting, fx auto filtrering med “Smart postkasse”, farvning af bestemte emails, auto arkivering, RSS, send fra forskellige email adresser.

Sådan bruger jeg mail:

Jeg har en smartpostkasse, som henter alle email med et flag, på den måde kan jeg markere emails som jeg skal huske til senere.

Jeg har sat en regel op som giver en lyd og får ikonet i ‘docken’ til, at hoppe hver gang jeg får en mail, fra en person jeg har sendt en mail til før, på den måde bliver jeg advaret om ‘vigtige’ mails, fx svar-mails og de fleste andre mails fra rigtige mennsker.

Så har jeg sat ‘Mail’ til, at farve alle mails til min firma konto grønne, så jeg kan se hvilke emails der er vigtige.

Jeg har 4 forskellige mails indstillet og 3 forskellige signature, alt efter hvilken mail jeg sender fra.

Mail er så smart, at hvis jeg får en mail på min firma konto, så svare den også fra denne konto, hvor hvis jeg bare trykker “ny mail” så sender den fra min private.

Også er Mail meget småt, så det starter hurtigt.

Skype Skype er genialt, i sær med denne nye version, fordi nu kan man lave Videoopkald med op til 3 andre mennsker på en gang.Ikke at jeg kender 3 der er online og vil tale sammen, på samme tid.
FileZilla Til alle de filer man skal oploade til sine servere, jeg kunne ligeså godt bruge Coda, men dette er gratis, og mega fedt!Det er nok et af de mest avanceret FTP programmer overhoved.
Evernote Her skriver jeg alle mine noter… Man kan importere billeder, lydfiler, videoer og sikkert mere.Det er ikke ligeså godt som OneNote til Windows, men det er tæt på, også bliver alle dine ting gemt i skyen.
Mobile Me Mobileme fungere perfekt, når man har en masse Mac computere og iPhone telefoner.Jeg skifter tit computer, og du tænker sikkert at jeg bruger meget tid på at importere indstillinger, men nej, MobileMe har min kalender, mails, adressebog, bogmærker, gemte passwords, mail regler/indstillinger, noter og alle indstillinger, til mac, i sig, jeg skriver min me konto ind og en halv time senere er den nøjagtig ens, med mine andre computere!Perfekt, 600kr / år er dog alt for meget!
Prey Prey er et tracking software til Android, Mac, linux og Windows.Der er ikke så meget mere ved det, jeg kan sende en høj lyd fra min Bærbar hvis den bliver stjålet, samt se hvor den er, og gøre den ubrugelig.Og tracking softwaret er ikke dårligt, jeg har testet det, det er ned til 10 meters nøjagtighed, du skal huske på, at selv om en Macbook ikke kan få forbindelse med et Wifi hotspot så får den stadig en masse information fra hotspottet, fx GPS koordinater, her i KBH hvor det flyder med Wifi routere er det meget nøjagtigt!

Prey er gratis, for nogle enkelte computere, men det er nok for de fleste med en gratis konto.

MailChimp Jeg bruger MailChimp til dette nyhedsbrev på Forsejt.dk, det er fedt at kunne se, hvor mange mennesker der trykker på links, og hvor mange der åbner mailen.Man kan tilmed følge med i de enkelte personer, og deres aktivitet.Jeg har en gratis konto og det er rideligt til mine 40 tilmeldte.
Drop Box Jeg bruger DropBox med alle jeg arbejder samme med, det er en let måde at dele infomation rundt imellem mange mennesker, fx min studiegruppe i skolen, mit firma (vi er 3) en kunde jeg laver noget for, en designer jeg får design filer fra, Baren på min skole (hvor jeg er bartender).I Firmaet bruger vi den til, at dele fx en WP auto install mappe med alle de plugins man skal have. Vi har også et regnskab med kvitteringer og fakturaer. Samt kodeord til alle de forskellige servere og servicer vi bruger rundt omkring.Vi kan selvfølgelig huske alle vores passwords i hoved.
Sugar Sync Jeg bruger Sugar sync til at lave backup med, Alt mit musik, alle mine dokumenter og mit skrivebord bliver hele tiden backet up til skyen igennem SugarSync. Det fungere godt når man skifter computer så tit, som jeg gør.Hvorfor ikke bare bruge DropBox?Det virker måske lidt meget, at betale for både DropBox og SugarSync samtidig, men SugarSync kan en masse ting som DropBox ikke kan, fx kan man sætte den til, at synkronisere en bestemt mappe, fx dit skrivebord eller iTunes -musik mappen. På den måde behøver jeg ikke ændre mig, for at lave Sky-backup!

DropBox har jeg fordi Sugarsync ikke understøtter “delemapper” på samme måde som DropBox.

Open Office Klart det bedste skrive software til Mac, og nok også det bedste til Windows.Der er ikke så meget mere at sige, ordbogen og nogle af de andre værktøjer er lysår foran Word, andre ting fungere knap så godt.Openoffice understøtter Microsoft’s nye -x dokumenter altså pptx, docx, xlsx.

Også er det helt gratis!

Photoshop Photoshop er genialt, og nu har jeg lært at bruge det!Bestemt ikke gratis!
iPhone Fuck jeg elsker min iPhone!Den ved hvilke mails jeg får og kan søge i de 10.000-vis af gamle mail jeg har på serveren.Den fungere altid, og har internet altid, iPhone kan alt på nettet.

Fungere perfekt med MobileMe og iTunes, jeg er så heldig at bruge begge dele meget.

Har alt for mange spil!

Google Chrome Google Chrome er hurtig, og synkronisere alle indstillinger og “Chrome Apps” med dine andre computere, det er fedt!
RipIT Et fedt program til at kopier DVD film, der kommer snart et blogindlæg om dette software.OG det er gratis!
Google Analytics Er man Analytics afhængig hvis man tjekker Google analytics w-3 gange om dagen?Nej, det tror jeg ikke …Jeg kan bare godt lide at vide, hvor mange mennsker går fra denne artikel til min iPhone 4 anmeldelse.
Google Webmaster tools Her kan du se hvilke sødeord du ranker godt på, og du bliver helt sikkert overrasket!Du kan også se alle de forskellige links til din hjemmeside.
Twitter, Youtube, Linkedin og Facebook Facebook er død, youtube er alt for sejt! Længe leve Twitter! LinkedIn forstår jeg endnu ikke.
Canon EOS 500D Jeg elsker mit kamera, det er fedt at have et fedt kamera, med fede lenser og video optagelse:)
WordPress WordPress er det bedste CMS i verden! Med Over 300.000 udviklere er der intet, der kan komme tæt på.Også forstår mine kunder også systemet:)især i år da WP 3.0 udkom, da fik WP de sidste rettelser så man nu kan alt i systemet.

Jeg håber du kunne bruge min lange artikel til noget :)