De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Gæste, PC

2 måneder med den nye MacBook Air 13”

  • Specifikationer
  • Størrelse og vægt: 13” og 1,35 kg
  • Lagerplads: 128 GB flash-lagring
  • Processor og hukommelse: 1,7 GHz dual-core Intel Core i5 og 4 GB MHz DDR3-hukommelse
  • Grafik: Intel HD Graphics 3000 med 384 MB DDR3 SDRAM
  • Strøm: ca. 7 timers levetid

Artikel skrevet af: Laura fra ProGadget.dk

Mange i min omgangskreds havde i løbet af gymnasiet fået sparet op til en MacBook, og jeg var bare blevet godt og grundigt træt af at høre om hvor fantastisk en Mac-computer var, og hvor dårlig vores andre computere var.

Da jeg i december skulle ud af have en ny computer stod Macbook’en heller ikke lige øverst på ønskesedlen. Jeg kunne godt lide designet af en Macbook, men følte mig ikke klar til skiftet fra PC til Mac. Derfor forsøgt jeg, at gå andre veje, og fandt den nye Asus Zenbook, som jeg synes kunne matche Macbook’en. Jeg bestilte den hjem og blev ved første øjekast meget imponeret. Så kom problemet så. Hvis man spillede musik, så skrattede det med lyden. Det syne jeg var for dårligt af en dyr computer, der pralede med Bang og Olufsen lyd. Så jeg sendte den tilbage, og modtog en ny i samme gode ånd, som ved den første. Desværre blev jeg denne gang ligeså skuffet. Lyden skrattede igen! Jeg kontakte kundeservice og fik at vide, at det bestemt ikke var første gang, at det havde hørt om det problem. Så jeg sendte den tilbage igen.

Side om side med en MacBook pro 13"

Nu var jeg så nået til det punkt, hvor jeg følte, at jeg havde fået nok, og så nu kun en løsning. MacBook’en. Jeg har aldrig hørt nogle snakke dårligt om MacBook’en, så efter noget tids overvejelse endte jeg altså med at bestille den hjem.

I dag har jeg et lidt ambivalent forhold til den. På den ene side så ærgrer det mig helt vildt, at det ikke lykkedes mig at vise, at man snildt kunne finde en ligeså god computer som MacBook’en. På den anden side må jeg nok bare sige, at jeg har overgivet mig. Jeg er super glad for den! Den er super lækker og lige hvad jeg drømte om.

Det var uden tvivl lidt af en omvæltning at gå fra PC til Mac. Selve styresystemet er meget anderledes, og nogle knapper sidder andre steder end på en PC eller er der slet ikke. Der er f.eks. ikke ”delete”-knappen, men efter noget tid finder man jo så ud af, at man kan bruge ”fn” og ”backspace”.  Men når man så har vænnet sig til den, så er det så meget nemmere og bedre!  Den er virkelig rar og logisk at bruge. Med logisk mener jeg, at det giver god mening, med den måde som man styre tingene på. Det er mere åbenlyst, og man kan undre sig over, hvorfor det ikke også var sådan ved en almindelig PC.

Udover det er den jo helt vild flot designet, og der er mange detaljer, som er virkelig lækre. Lys i tastaturet og selve opladeren f.eks. Desuden er MacBook Air jo utrolig lille og let. Det er vildt praktisk og fedt. Den er derfor også helt optimal i forhold til skolebrug, da den er super mobil pga. den lette vægt. Med en vægt på 1,35 kg, så kan man da i hvert fald ikke længere give computeren skylden for en rygskade.

Hastigheden er også helt i top. Alt går lynenes hurtigt, og pga. mousepad’ens mange muligheder er det også nemt at komme frem og tilbage hurtigt mellem forskellige programmer. Hold op hvor kan man meget med sine fingre. Man kan f.eks. kører op og ned og zoome ind og ud med to fingre, og med tre fingre kan man zoome alle programmer ud og få overblik over alle åben programmer. Det kræver lidt lige at vænne sig til, når man kommer fra en PC, men når først man er vant til det, så kan man ikke forstå at andre computere ikke kan.

Så alt i alt er jeg super glad for den. Så på den måde løste det hele sig alligevel, og jeg kan rolig anbefale den til andre.