De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Mobil

Hvad betyder det at google har købt motorola?

I går kom det frem at Google havde købt Motorola Mobility for 12,5 bilion $, det er et stort beløb, især når man tænker på google har færre ansatte end Motorola Mobility og Google aldrig har lavet hardware før.

Hvorfor er Motorola interessante for Google?

Du ved det måske ikke, men Motorola er de største Android brugere i USA, og det er dem som har offret mest på at promovere Android også.

Du har måske set reklamerne for den første Motorola Droid, den første rigtig store Android telefon, som gør vildt grin med alle begrænsningerne i iOS enhederne, hvis ikke se den enden for.

httpv://www.youtube.com/watch?v=e52TSXwj774

Uden Droid havde Android aldrig klaret det, Motorola satte virkelig iPhone på plads i USA, de var ikke helt så gode her i landet, faktisk kom Motorola Droid aldrig til DK.

Men hvad får vi så ud af Google+motorola?

Chancen er bedst for at Google vil forsøge at gøre Android oplevelsen endnu bedre. Motorola vil bygge en række mobiltelefoner som er bygget til de forventninger Google har til styresystemt, måske indgå de i samarbejde med software laverne, så Motorola får flere indbyggede funktioner, funktioner som før skulle bygges som skins eller ekstra programmer.

Google+motorola giver nok et mere lukket system med Hardware og software som er bygget af den samme til hinanden. Oplevelsen på Motorola er ikke helt oppe til dagens standard, systemet hedder motoblur og er langsomt og mangler funktioner. Motorola telefoner har tidligere fået taget funktioner ud, fordi netværkoperatørende ikke kan lide dem, fx wifi hotspot. Motorola telefoner er også kendt for at være fyldt med crapware, software som virker et par uger og derefter skal man betale for det.

Nogen som sagde Apple og iPhone? hehe:)

Så nu er Google mobiltelefon fabrikant?

Jeg håber virkelig Google kan klare opgaven. Der mangler en Android producent som virkelig tager brugeroplevelse alvorligt, motorola har i hvert fald image til det i USA, jeg er ikke sikker på om de har det her i landet.

Men hvis vi skal være ærlige, så hvis USA kan lide noget, så kan danskere også lide det.

Om ikke andet så kommer vi af med MotoBlur!

1 Comment

  1. Comment by post author

    Anders Bagnegaard

    Ahrrr Jeg glemte noget!

    Motorola opfandt pratisk talt den moderne mobiltelefon, og har derfor en masse patenter, i forbindelse med det.
    Google kunne sætte dem sammen med Android styresystemet og på den måde gøre det sværere for konkurrenter at sagsøge Android.

    Ikke fordi Motorola har nogen patenter, som de har sagsøgt Google med, men fordi Motorola har en masse patenter som har med alle andre mobilproducenter af gøre. Hvem sagsøger ham’ som har allerflest patenter? hehe :)