De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Gæste, Mobil

Hvad kan vi glæde os til eller forvente fra Apples sky?

Jeg vil i denne artikel ikke komme så meget i på iOS 5, for det er der masser af andre der beskriver, jeg vil mere komme ind på de ny fordele ved iOS 5, iMessage og iCloud. Men ikke kun fordele, også det jeg personlig finder som en ulempe og det jeg i dag bruger i MobileMe, det jeg kommer til at savne. Jeg ved starte med det vi skal sige farvel til – MobileMe. En af de ting jeg bruger MEGET og som jeg kommer til at savne er iDisk – altså en plads på en server i cyber space. Ja, man kan købe det SÅ mange andre steder, men det var nemmere at det hele var samlet. iWeb publishing forsvinder også – da jeg ikke bruger den, er jeg også ligeglad med det. MEN, Gallery er den sidste ting der ryger – det er jeg ked af da jeg har familie i udlandet og vi bruger den til at se hinandens billeder – ok, jeg kan jo få den tjeneste andre steder på nettet – men det var nu nemmere at både mine og deres billeder kunne ses der. Men det nytter jo ikke at græder over spildt mælk.

Hvad får vi så og er det bedre?

iOS 5 – har en masse nyheder og jeg er vild med de fleste. Der er to som også har med iCloud at gøre, som jeg er vild med.

Første er “Fotostream”

Og det er jeg totalt vild med. Det gør at ALLE de billeder jeg ta’r med min iPhone eller iPad få sekunder efter ligger på den anden og når det bliver frigivet også på din mac. Det er fedt, så har man ALTID en backup i “skyen”. Der er dog EN STOR ULEMPE, efter min smag og det er at den KUN kan gøre det, hvis Wi-Fi er slået til – altså ikke over 3G nettet :( Det er dårligt, men mon ikke det kommer med 4G. Den anden ting jeg er vild med er “Backup”. Med backup kan du lave en kopi af din iPhone i “skyen” – det er dog ikke ALT den laver backup af – men nok til at hvis du mister din mobil og får en ny kan du komme igang på få min.

Så kommer “iMessage”

iMessage er en sammen blanding af sms og Messenger, dog har den den fordel at du betaler ikke sms pris men data pris for at bruge det. Nu har jeg i en del uger prøvet det med min ven Anders, jeg syntes stadig at der er for tit hvor den sender den som en alm sms og ikke som iMessage. Men over ordnet set, syntes jeg at det virker rigtigt godt også hvis man skal sende billeder og andet.

Hvordan bliver  din iPhone nu er uafhænig af din computer og USB kabler:

Jo lad mig først tag det med computerten. Med iOS 5 behøver du ikke en computer for at opdatere softwaren, dette forgår nu under et seperat punkt under indstillinger. Hvis så at du har en iCloud konto – så kan du nu lave en backup op til den, i til fælled af at du så mister din iPhone, iPad eller iPod touch kan du hente denne backup på din nye model og du går ikke glip af dine vigtige ting.

En anden ting der er og som jeg godt kan lide er Wi-Fi synkronisering.

– dette virker faktisk forbløffende godt, dog er det langsomer end med kabel. Det går ud på at efter du har opdateret til iOS 5 sætter et lille hak i Wi-Fi synkronisering – så kan du hver gang at du skal lægge nyt over, gøre det uden kabel. Den ta’r det hele film, musik, billeder, apps og alt andet.

Hvad syntes jeg så der mangler:

Jo, i det der “fotostream” kan man ikke slette enkle fotos – KUN HELE albumet. Det bryder jeg mig ikke om. Og hvis man har en iPhone og en iPad 2 Wi-fi (som jeg) så kan man på iPhone bruger sit mobil nummer eller sin email til iMessage – Men på iPad Wi-Fi kan man KUN bruge email. Dette er der jo en go grund til fordi at iPad Wi-Fi IKKE har et simkort og der med IKKE et nummer. MEN er man ikke klar over dette, kan man komme til at bruge en email og måske fler telefon numre. Så det skal man lige være OBS på. Og når nu man kan lave separate ringtoner, beskedtoner og specielle vibration på en kontakt – ja så kunne jeg godt ønske mig at man også kunne lave en speciel tone til iMessage. Dette er dog ikke tilfælde… Det ser i skrivende stund ud til at iOS 5 vil blive frigivet inden for 14. dage – rygtet på nettet (selv om at det ikke altid er sandt), lyder på den 10. oktober. Alt i alt ser jeg dog KUN mange fordele ved iOS 5 og kan kun skrive en ting her til sidst – Glæd dig :o)