De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Mobil

Jeg er lige kommet hjem fra Nokia N9 presse ting

Jeg er lige kommet hjem fra Nokia presse event – om Nokia N9 -og fuck den er fed, jeg havde slet ikke regnet med at kunne lide Telefonen. Jeg havde regnet med at operativsystemet var bygget af og til nørder og at telefonen var for langsom med en 1½ år gammel processor også er der det med at Nokia allerede har droppet operativsystemet Meego.

Men jeg må indrømme, at jeg tog fejl, telefonen er virkelig godt bygget op – med mange nye innovative designs og en masse frække funktioner, telefonen virker ikke langsom overhoved – Jeg er nok bare blevet vand til at en hurtig telefon er en Dual core telefon, denne telefon er bygget til at være en Cortex A8 og det er perfekt:)

Telefonen har ingen knappet på forsiden – der er altså hverken en home eller tilbage knap – dette har de for det meste klaret godt – man kan swipe sig til hovedmenuerne og der er som regel en tilbage knap i programmerne, dog ikke altid :) Det skal lige siges at jeg brugte en beta version af Meego systemet som hedder Meego 1.2 – altså ikke den stabile som man køber i butikken.

Telefonen i hånden? Den føltes godt, der er overhoved ingen synlige samlinger, det har HTC tit, og selv om telefonen er bygget i plastik så føles den som en million at holde.

Telefonen koster 5.542 kr for den store 64 GB version og kan allerede købes i dag.

Er Meego så dødt?

Det siger Nokia selv – Men til presseeventet sagde Nokia manden, Niels Kjelstrup, at interfacet ville blive ved med at være i Nokia telefoner og at han i øvrigt ikke ville kommentere mere. *Der blev hintet til at Symbian og Meego “gik sammen” og blev til det smartphone system til Nokia’s billigste Smartphones – og at Microsoft’s Windows Phone 7 kun ville blive brugt på Nokia’s dyre telefoner.

NFC kan åbenbart mere end trådløs betaling

Nokia viste et trådløst bluetooth headset frem – som ligesom Nokia N9 også havde NFC indbygget. For at tilslutte telefonen til headsettet er alt man skal gøre, at trykke de to enheder sammen – så danner de par og opretter en A2DP bluetooth forbindelse. Det seje er at telefonen ikke behøver at have Bluetooth tændt, det gør den selv og headsettet behøver heller ikke være tændt, det tænder nemlig også automatisk. Når man er færdig – trykker man de to enheder sammen igen og headsettet slukker, desværre slukker bluetooth ikke på telefonen – men det er kun lidt Linux hack væk :)

I følge andre kilder, så er det intet problem at køre Android programmer på telefonen, selv om de kan have nogen problemer med specielle funktioner.

Jeg fik en række spørgsmål, på twitter, facebook og over mail som jeg også fik svar på:

 • 1GHz Cortex A8? HvorFor ikke A9? Dual core imod den 1½ år gammel singel core.
Nokia mente ikke det var nødvendigt med mere processor kræft – også ville de gerne have mere strøm i dyret.
 • Hvornår kommer Nokia med officelt NFC Software? Eller venter i på MicroSoft gør det? Hvad med DK?
Nokia har bygget deres egen NFC API – som også virker i DK, altså er det kun op til betalings firmaerne at gøre noget ved det.
 • Opdateringer af telefonen? Nokia har droppet meego, men ikke intel. Har Intel plan om at overtage?
Nokia udvikler videre på systemet- og det kommer til deres billigere smartphones i fremtiden. Nokia N9 bliver nok ikke opdateret.
 • Et hint til hvornår N9 kommer med Windows Phone 7?
Kunne jeg ikke få ud af ham ;(
 • Hvorfor bruge tid og energi på en mobil der ikke har nogen fremtid? @MortenKrarupK
Nokia vil bruge systemet til deres billigere Smartphones i fremtiden.
 • Er der stadig folk i Nokia som arbejder på Meego? @vaflen
Det var et klart Ja, Nokia udvikler stadig på Meego, eller noget tæt på, for at kunne bruge systemet senere.

Jeg kan ikke vente til jeg får lov til at lege rigtigt med sådan en telefon: )

5 Comments

 1. Rasmus

  Jeg er ved at være ked af at skulle krumme tæer hver gang jeg læser et nyt opslag på sitet. Siden er enormt flot og der er nogle gode emner, men det falder altså fra hinanden med artikler der ikke er lavet korrektur på. denne side kunne blive rigtig prof hvis man lige kiggede det hele igennem inden man smed artiklen op.

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Ja, jeg ved godt hvad du mener … Jeg har mega travlt så jeg har besluttet mig for at bruge mindre tid på siden her denne og sidste uge – derfor er ingen indlæg gennemtjekket i den tid.

   Jeg er ikke sikker jeg forstår det rigtigt – hvordan kan en god artikel falde fra hinanden pga. mangle på korrektur? Med det mener jeg at meningen kommer igennem?

   Jeg har lavet nogen grumme fejl i denne :) 1/2 time var tydeligvis ikke nok :)

 2. Tor sku godt at den tel fon kan bliver et hit, lyder også meget spænden med det ny styrsystem Meego. Du må lige sige til hvis det er noget du kommer til at se nærmer på :-)

  P.S. Jeg undskylder min stave fejl. Er ordblind :-(

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   :) Jeg er blevet lovet en til test af Nokia – har dog ikke hørt noget fra dem endnu :) Hehe – en enkelt dag er måske heller ikke nok :)

   Men jeg glæder mig rigtigt meget :)

   – Jeg tror Operativsystemet bliver Nokia’s billige Smartphone OS – Hvilket er helt fint – så længe de dræber Symbian :)