SlideRocket – Online præsentationsværktøj

SlideRocket

Artikel skrevet af: Casper Harlev fra ProGadget.dk – Salg af sjove gadgets.

Pris: gratis. Du har dog mulighed for at opgradere denne version med en pro-version for $24/måned.

Før i tiden var præsentationsværktøjer forbeholdt programmer placeret på desktoppen, men det har onlineprogrammet SlideRocket gjort op med. Ofte har online programmer til at skabe flotte præsentationer haft problemer med, at de ikke kunne klare tung grafik. Umiddelbart skulle man tro, at en kobling mellem online programmer og store filer betyde store upload- eller downloadtider fra de cload-baserede præsentationstjenester. Disse foredomme har haft fastholdt mennesker i brug af programmer som Microsoft PowerPoint eller Apple iWork, men dette har SlideRocket prøvet at ændre på.

Testen tager udgangspunkt i gratisversionen af SlideRocket, hvor man dog kun har mulighed for at udgive sine diasshow på en url-adresse. Hvis man betaler et månedligt abonnement på 140 kr eller 1360 kr pr. år, giver det mulighed for at kører din præsentation på skrivebordet og kreere dine slides offline. Med proversionen kan man desuden eksportere dine slides til PPR-filer eller PDF-format.

SlideRocket tilbyder mange af de samme funktioner, som du også kender fra f.eks. Power Point. Du kan lave de traditionelle flotte overgange og effekter du kender i forvejen. En ting, som SlideRocket dog har, som Power Point ikke kan tilbyde, er de såkaldte ”Plug-Ins”. Her kan du f.eks. lade dine seere se de aktuelle aktiekurser eller live Twitter-feed-emne, som du selv vælger.

Arbejd på den cloudbaserede værktøj

SlideRocket er i høj grad præget af, at det er et cloudbaseret program. Hvis du f.eks. ønsker at indsætte videoer i dit slide-show, sker dette enten ved at indsætte en video fra YouTube eller ved at uploade en fil fra harddisken.  Du mangler dog en funktion ved videoredigeringen, nemlig at du kan beskære og kun vise dele af videoen, som du ellers kender fra Power Point. Du kan let styre, hvorvidt filmen skal afspilles automatisk, når sliden åbnes eller om der først skal trykkes enter.

Generelt virker SlideRocket rigtig godt. Man skal dog tage sine forbehold ved benyttelse af programmet. Det er cloudbaseret, og vi oplevede under testen at blive smidt af systemet. Dette resulterede i, at vi mistede data ved det slide vi havde gang i. Men til nogle, som ønsker et rigtig fint slideshow med sjove funktioner, og som ønsker et kig ind i den store verden af cloud-værktøjer anbefaler vi klart at prøve dette værktøj af.

Laura:
Related Post