Android 2.2 (froyo) vs iOS 4 (iPhone 4)

Android 2.2 Æder Apple iPhone 4 med iOS4 til middag når det handler om funktioner.

Jeg har lavet en liste over funktioner som jeg synes betyder noget, her har jeg valgt en åbenlys vinder.

Funktion Android 2.2 iOS 4
Dele internet som Wifi hotspot 1 0
Hurtig (virker på gamle telefoner) 1 0
Forskellige telefoner 1 0
Flash i browseren 1 0
# Programmer i Appstore (*1000) 0 1
Købe programmer 0 1
Program kvalitet 0 1
Programmer der udnytter telefonen potienale 1 0
Sex i programmer 1 0
Spil 0 1
Sikker, brugevenlig oplevelse 0 1
Sociale-medier integration 1 0
Sync af Musik 0 1
Sync af podcarst, video og lydbøger 0 1
Navigation, med stemme og billeder 1 0
i alt: 8 7

Apples iOS4 er klart det bedste mobiloperativ system der ude, men der er ikke perfekt. iOS 4 er bruger venligt, appstoren er vild udviklet og alle store seriøse software firmaer tager platformen seriøst, fordi der er mange, mange penge i Apples appstore. iOS 4 er også meget godt intergeret med programmer som iTunes, iPhoto og mange google produkter.

Men der er også mange argumenter imod iOS4, den lukkede plaform gør udvikling meget langsom, det er let at se, i øjeblikket udvikler Android sig 10 000% hurtigere end iOS 4, for bare et halvt år siden var android bagud, nu er de et godt stykke foran, og funktionerne bliver ved med at komme, Android 3.0 er annoceret allerede i slutningen af i år.

Hvorfor gør apple det ?

Det er vigtigt for Steve jobs, at brugeren har en god oplevelse, hvis en person udvikler et program, der delen 3g internet forbindelsen over wifi, så ved vi alle sammen godt, at det reducere batteritiden til 20 min, men det vil Stevie ikke være med til, derfor har man ikke funktionen endnu, sådan er det med mange andre ting også, fx multitasking indtil for 2 måneder siden.

Android er meget mere åben end iOS 4, man kan udvikle alle de programmer man vil til systemet, det er både godt og ondt! På android er der 50 000 programmer, ca. 40 000 virker ikke eller er useriøse langsomme eller ustabile, jeg glæder mig til google-checkout kommer til Danmark, så kan man endelig købe programmer til Android i appstoren, det sikre kvaliteten på en helt ny måde, for en Android telefon altså.

En lille fun fact: Android har verdens bedste navigations program, som også er gratis! Bedre end alle GPS-enheder til sammen. Tjek det ud: Google navigation.

iOS 4 bedre til de fleste, Android bedre til nørder.

Anders Bagnegaard Kristensen:
Related Post