De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Artikler

Android 2.2 (froyo) vs iOS 4 (iPhone 4)

Android 2.2 Æder Apple iPhone 4 med iOS4 til middag når det handler om funktioner.

Jeg har lavet en liste over funktioner som jeg synes betyder noget, her har jeg valgt en åbenlys vinder.

Funktion Android 2.2 iOS 4
Dele internet som Wifi hotspot 1 0
Hurtig (virker på gamle telefoner) 1 0
Forskellige telefoner 1 0
Flash i browseren 1 0
# Programmer i Appstore (*1000) 0 1
Købe programmer 0 1
Program kvalitet 0 1
Programmer der udnytter telefonen potienale 1 0
Sex i programmer 1 0
Spil 0 1
Sikker, brugevenlig oplevelse 0 1
Sociale-medier integration 1 0
Sync af Musik 0 1
Sync af podcarst, video og lydbøger 0 1
Navigation, med stemme og billeder 1 0
i alt: 8 7

Apples iOS4 er klart det bedste mobiloperativ system der ude, men der er ikke perfekt. iOS 4 er bruger venligt, appstoren er vild udviklet og alle store seriøse software firmaer tager platformen seriøst, fordi der er mange, mange penge i Apples appstore. iOS 4 er også meget godt intergeret med programmer som iTunes, iPhoto og mange google produkter.

Men der er også mange argumenter imod iOS4, den lukkede plaform gør udvikling meget langsom, det er let at se, i øjeblikket udvikler Android sig 10 000% hurtigere end iOS 4, for bare et halvt år siden var android bagud, nu er de et godt stykke foran, og funktionerne bliver ved med at komme, Android 3.0 er annoceret allerede i slutningen af i år.

Hvorfor gør apple det ?

Det er vigtigt for Steve jobs, at brugeren har en god oplevelse, hvis en person udvikler et program, der delen 3g internet forbindelsen over wifi, så ved vi alle sammen godt, at det reducere batteritiden til 20 min, men det vil Stevie ikke være med til, derfor har man ikke funktionen endnu, sådan er det med mange andre ting også, fx multitasking indtil for 2 måneder siden.

Android er meget mere åben end iOS 4, man kan udvikle alle de programmer man vil til systemet, det er både godt og ondt! På android er der 50 000 programmer, ca. 40 000 virker ikke eller er useriøse langsomme eller ustabile, jeg glæder mig til google-checkout kommer til Danmark, så kan man endelig købe programmer til Android i appstoren, det sikre kvaliteten på en helt ny måde, for en Android telefon altså.

En lille fun fact: Android har verdens bedste navigations program, som også er gratis! Bedre end alle GPS-enheder til sammen. Tjek det ud: Google navigation.

iOS 4 bedre til de fleste, Android bedre til nørder.

4 Comments

  1. Peter

    Lidt for simpelt at du bare giver dem 0 eller 1. Man bør hver især vægte de forskellige områder, da de næppe betyder 100% det samme for alle.

    Derudover en række konklusioner jeg er uenig i.

    “Hurtigt – virker på gl. telefoner”
    Hvordan kan du give den til Android? iOS kan da bruges på telefoner fra 2007, hvorimod Android 2.2 ikke fås (officielt) til andet end de absolut nyeste topmodeller?? Apple er da langt bedre til at holde ældre telefoner opdateret. (Ja, der er en fejl i iOS4 mht. de gamle telefoner, men det forventes jo rettet snart)

    Navigation. Jeg er enig i at du lader Android vinde, men dine sidste kommentarer er noget overdrevne. Der er stadig mange der ikke har flatrate på data, og dermed bliver Googles navigation pludselig ret dyr. Alle med et dansk abb. betaler en formue for data i udlandet, og dermed er Googles navigation grotesk dyr udenfor Danmarks grænser. Så ja, Android vinder, da den har mulighed for “gratis” navigation, men for langt de fleste vil et klassisk navigations pgm være billigere til brug i udlandet…

  2. Gode pointer :)

    Jeg har forsøgt mig med iOS 4 på en iPhone silverback og en 3g og de virker ikke.

    Der imod virker Froyo (uofficielt) fint på hero (en af de første android telefoner) Faktisk gør det telefonen hurtigere.

    Ja, jeg ved godt det er mobilselvskaberne der står for opdateringen til android, det er bestemt et problem.

    Navigation, ja det kan være dyrt, det gør det ikke dårligere dog (synes jeg, forstår godt dit argument), det er fedt at google maps fx når man køre i byen viser et billede af det hjørne man skal dreje, det er fedt :)

  3. No offence, men fordi at du har været uheldig med iOS4 på en 3g, betyder det jo ikke at det generelt ikke virker. Mange har problemer, ja, men gætter på at langt flere benytter det uden problemer.

    En Hero (der forøvrigt kun lige er blevet 1 år) er nu heller ikke en af de første Android telefoner der kom. I Danmark var det vist deres Magic, men de har også en Dream. Pointen er, at selv telefoner der kun er eet år gamle allerede er forældet når man snakker om Android. De har ikke engang lavet 2.2 til Legend eller Wildfire endnu?!!? Sikkert en ny tragisk Hero historie på vej…

    Og nu hvor HTC kommer med nye Android telefoner midt i september, kan ejere af Desire og Legend forberede sig på at deres telefon ikke længere bliver opdateret. That’s life, men som sagt ikke for iOS.

    Husk, at hvis du begynder at inddrage mulighederne med en rooted Android, skal du også inddrage mulighederne med en jailbroken iPhone. Så kan iPhone jo også pludselig dele internet og køre alle mulige andre ikke-godkendt apps.

    Dernæst glemmer du problemet med den såkaldte fragmentering af Android enheder. Et hav af forskellige OS versioner og forskellige skærmopløsninger og HW specs, gør det svært at lave applikationer der virker for alle Android telefoner.

    Jeg siger slet ikke at iPhone er fantastisk – slet ikke. Jeg syntes bare din gennemgang fortjente lidt mere “kød” :-)

  4. Comment by post author

    Anders Bagnegaard

    HTC Dream og Magic har fået Froyo, der er ikke tale om at roote telefonerne. Men ja, det kan man også, der er dog ikke meget grund (Ud over hvis man vil lave Wifi-hotspot packet sniffing)

    Jeg kan kun snakke ud fra egne erfaringer, de 3-5 iPhone 3g’er der er iOS 4 på er så sløve, at det er hæmmende for funktionerne, og iOS 4 til 3g har ikke flere funktioner end “iOS 3”.

    Ja, Android er jo kun 1,5 år gammelt :) Ja, det er bestemt dårligt, at det er de samme som sælger telefoner som skal “udvikle” og sige “ja” til at give nye funktioner til deres gamle telefoner.

    Android er på TV, tablet, netbooks, routere, Nas servere, telefoner og sikkert en masse andre ting. Ja, appstoren, til android, er vildt forvirrende og fyldt med app’s til mange andre ting end din telefon! Men efterhånden som den udvikler sig, så kommer der nok mere styr på det hele håber jeg :) Man kan slet ikke sammenligne de 2 app-stores:) Androidmarketplace har ikke engang betalings programmer, uden nogen form for kvalitets kontrol (pris) så går det jo ikke :)

    iPhone 4 er dog stadig den bedste telefon man kan få, for de fleste :)

    Tja…
    jeg prøvede, min liste er ufuldstændig og hvis ikke misledende så forkert :)