De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Software, Video

Antivirus til mac

Der er efterhånden kommet nogen virus’er til mac, og dem vil vi jo gerne slippe for.

Så her er en guide til hvilke antivirus software der findes og hvordan de virker.

Det skal lige siges at der ikke findes virus’er som automatisk installer sig på din mac, du skal aktivt installere dem alle, derfor er hovedreglen at du selv skal være forsigtig, når du bruger din Mac :)

Hvordan tester man Antivirus til mac, når der ikke er nogen viruser til mac? Jeg har ledt og ledt og jeg kan ikke finde nogen pratiske test af Antivirus software til mac, derfor må jeg konkludere at de faktisk ikke findes.

Software Test Ibrug Pris Billede
iAntivirus Så vildt jeg ved var iAntivirus de første til mac, det giver vel lidt erfaring ? Ikke ? 

Tja …

iAntivirus bruger mange resurcer når den scanner, det er irriterende for mig. 

Programet fungere kun i baggrunden, og kommer ikke med mange popups

Gratis
Sophos Anti-Virus for Mac 

 

Sophos var i årvis de bedste til at lave antivirus til Windows, så de ved vel også noget om mac virusere, de mener selv de har fundet over 1000 trudsler til mac, jeg synes det lyder som lidt meget. Sophos Antivirus  bruger ikke mange resurcer når den scanner, det fungere godt for mig, programmet scanner i baggrunden, så jeg slipper for at interessere mig. 

Programet fungere kun i baggrunden, og kommer ikke med mange popups

Gratis

Der er mange mange andre antivirus programmer … Men der er jo ingen viruser til mac? Så hvorfor beskytte sig? Jeg kan ikke se pointen, derfor har jeg slette begge programmer allerede.

Her er en god regl til at bestytte sig

Der er dog andre steder, hvor det er godt at beskytte sig, du skal sørge for at have din Firewall til, den er standard i mac, men ikke aktiveret, Firewallen gør at du skal acceptere hvilke programmer har adgang til netværket, programmet er let at bruge fordi programmet selv husker dine indstillinger, og derfor er det ikke meget du skal indstille før det bare virker.

De fleste “viruser” i dag er det som hedder malware, det er software som fx udnytter din computer til at sende spam ud, eller en af 100 andre ting, fælles for dem er at de fungere over internettet.

Jeg har ikke set viruser i årevis, til Windows pc’er, en virus er et program som uden grund, begynder at slette alt på din harddisk, eller installere andre programmer på din harddisk.

Sådan aktivere du din firewall:

httpvh://www.youtube.com/watch?v=ngPcJwslTo8

2 Comments

  1. Hej Der er også Bitdefender til MAC.

    • Comment by post author

      Anders Bagnegaard

      Det koster 250kr/md, det synes jeg er lidt meget for et “placebo-program” :)

      Jeg venter med at tro på virus’er til mac, indtil der er bevis på det ;)

      Jeg læste en historie om en analytiker som sagde at mac var “under angreb”, efter som et Virus-Indlæg på forum.apple.com havde over 200 indlæg.
      Jeg har rettet mange computere med “virus” i min tid, det var som regel fordi computeren havde en strømforsyning eller harddisk, som ikke virkede.
      200 ud af milioner af brugere er ikke nok til, at der overhoved er sket noget; mener jeg.

      En stykke software som man skal være opmærksom er det som hedder “MacDefender” dette er et malware, og det er det som er blevet beskrevet meget de sidste par dage.