De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Artikler, Foto, Hardware, Video

Sony A7S II kamera anmeldelse

Jeg har fået lov til at låne et Sony A7S II i forbindelse med et event der hedder TechBBQ i københavn. Jeg skulle bruge et kamera der kunne fange nogen ansigter i den mørke sal i Operaen, det fik jeg, Sony A7s2 er klart det bedste kamera i lidt lys lige nu, ISO 100k er ingen ting for dette kamera, fordi det går helt til 400k.

Sony A7s 2 er et fullframe kamera på 12MP, som optager 4k video og har stabilisering i kameraet, kameraet er lavet særligt til lidt lys og høj ISO med den kæmpe sensor og de få MP.

Jeg har kun brugt kameraet et par gange, til en bytur og til dette event, så min anmeldelse er lidt begrænset, jeg har heller ikke super meget tid til at skrive den, men det er også meget enkelt at anmeldele et kamera som dette, som er elsket af alle.

Kameraet er særligt godt til de ting jeg har brugt det til, i byen er der ikke meget lys og det er der heller ikke i operaen, de billeder jeg har taget er med ISO op til 100 000 efter det er det simpelhen så flydt med støj at de er ubrugelige, det skal dog siges at det er meget flot, og min eget Sony A7r klar ikke 6400 ligeså flot.

Komprimeret RAW billeder?

Jeg viste faktisk slet ikke at Sony komprimeret RAW billeder, før de fortalte at de ville holde op, men nu er det her, i indstillingerne kan du slå det til eller fra, og det betyder at du kan få flere farver, dybere farver og flere detaler ud af lyse eller mørke områder i billederne. Så det er vel godt.
Hvor meget mere flyder det så? ca. 2x mere, et normalt RAW billede fra Sony A7s2 fylder komprimeret 12,6MB imens et ukomprimeret RAW billede fylder 24,6MB. Du kan finde 2 billeder jeg har taget her for ukomprimeret og komprimeret, hvis du vil se på det selv, billederne er bare hvide, taget med kameraet uden linse på.

Fokus

Jeg synes fokussystemet er rigtigt godt i forhold til mit eget og de andre system kamera jeg har prøvet, det er dog ikke tæt på de DSLR kamera jeg har prøvet, heller ikke mit gamle Canon 6d eller kamera i den klasse, det passer dog meget godt at det er et par generationer bagud, det ca ligeså hurtigt som et Canon 60d eller kamera af den generation.

Kameraet er noget bedre til at finde fokus end mit A7r, men det har stadig mange problem jo mindre lys der er.

Opløsningen på kun 12MP

Vi er blevet vandt til for høj opløsning, 12MP er helt fint, også hvis du vil beskære i det, selv helt nye 4k skærmen er kun på omkring 8MP, så du kommer nok ikke til at opleve af dine 12MP billeder er for små til den skærm du bruger. Kom over det, 12MP passer også meget godt fordi det er bredt nok til at levere 4k video(da 4k video er 16:9 kræver det mere end 8MP på en 4:3 sensor).

4k video?

Ja, det kan den. Jeg har ikke brugt det meget, men det fungere fint, den kan enten optage i 60mbps eller 100 mbps det er ikke meget hverken det ene eller andet, men det er rigeligt til de fleste. Du kan se en jeg har optaget her:

Linser

Batteritid

Det er vildt så meget strøm dette kamera bruger, jeg troede mit eget A7r brugte meget, men det er intet imod dette A7s 2, jeg brugte næsten alle 3 batterier jeg havde med på et popcrawl på 7 timer, og det meste af de 3 batterier også på de 5 timer event jeg tog billeder. Begge steder tog jeg imellem 1000-1500 billeder.
Det er vel meget enkelt køb nogen flere batterier.

Byggekvalitet og størrelse

Kameraet er ikke stort, men det fylder en del mere end de andre i A7 serien, jeg går ud fra at det er fordi det har fået stabilisering, af et Fullframe kameraer er det stadig meget flot at det ikke fylder mere, og det er før man tænker på alle de ekstra funktioner dette kamera har i forhold til Nikons og Canon’s Fullframe kamera. Jeg ville godt have et lidt større kamera for at få stabilisering.

Billeder taget med kameraet:

Høj ISO, stabilisering og stor sensor

Sony A7s har ikke kun en stor sensor og høj ISO, den er også god til at håndtere det, du kan se på nogen af billederne her neden under hvordan det er klart brugbart selv over iso 50 000.

Men Sony A7s 2 har også noget andet, det er stabilisering i kameraet, det gør at du kan tage billeder med en længere lukketid end normalt, og derfor få mere lys ind, det forhindre dog desværre ikke dem du tager billeder af fra at flytte sig.

Jeg har testet stabiliseringen med min geniale linse: Sony 55mm Zeiss f/1.8. Her tager jeg normalt ikke billeder med en lukketid på mindre end 1/50 sek fordi så er der en stor chance for at billedet bliver rystet. Med Sony A7s 2 tog jeg flere billeder ved 1/10sek, dette er dog meget overgrænsen og svare til hvis jeg tog billeder ved 1/30sek uden stabilisering, men ned til 1/30 er det helt brugbart. Det betyder at du med stabilisering i kameraet får et par ekstra stop lys, selv med en linse som ikke har funktionen selv. Til video er det endnu federe, her har jeg tit opgivet at bruge min 55mm linse til video fordi det simpelhen er for rystet, med stablisering er det meget bedre og kan til nøds bruges.

Med min Samyang 14mm 2.8 var det endu bedre, her tager man normalt billeder ved ned til 1/10sek, uden problemer, men da linsen er skarpest ved f8 er det altid rart at kunne sætte f-værdien højere op, det betyder at lukketiden skal ned, jeg tog et enkelt billede ved 1sek, og selvom det nok ikke var helt skarpt fungerede det stadig.

Galleri

Konklusion

Jeg elsker dette kamera, det er perfekt.

Jeg havde dog valgt deres A7r2 i stedet for, det tager skarpere billeder med højere opløsning og har bedre farver og dynamisk rækkevide, alt dette passer godt til de natur billeder jeg tager. Men til gengæld er A7r meget dårligere om aftenen, hvis du tager billeder om natten, er der ikke andet end dette kamera, det er klart det bedste.