Billigeste gamer bærbare PC

Det behøver ikke være dyrt at have en fed computer, så her vil jeg vise dig, hvordan du kan få en fedt PC uden at skulle af med alt for mange penge.

Den skal kunne redigere video, kunne spille alle de nyeste spil og være stor nok til at erstatte en stationær pc, men lille nok til at have med.

Den skal altså have en forholdvis ny i5 eller i7 processor, et godt dedikeret grafikkort og en ca. 15″ skærm, jeg finder både en Windows PC og en Mac bærbar, priserne er forskellige for de to computere, Mac’en kan være dyrer fordi du kan sælge den for mere når du vil af med den igen. Jeg går også efter en kendt Windows PC, det er lettere at komme af med den igen, men prisen er stadig mindre, det er fremfor alt ydeevne per pris jeg går efter.

Jeg har søgt efter nogen PC’er, og den første jeg har fundet er en Lenovo IdeaPad Y500, den koster kun lidt over 6.000kr, men har et fedt stort grafikkort, en god skærm, USB3 og kan alt andet. Den har det samme grafikkort som de største Macbook pro’er, det er ikke det bedste men det er et godt kompromi, og kan spille alle nuværende spil på max og det tager nok et år før det ikke er godt nok til alt mere. Skærmen er meget højopløselig, det sætter du pris på, når du skal arbejde på PC’en. Det største problem er harddisken som ikke er en SSD men en magnetisk. Jeg skriver til sidst hvordan du kan skifte den.

Lenovo IdeaPad Y500 2,5GHz dual core intel i5, 8gb ram, NVIDIA GeForce GT 650M, 15,6″ skærm med 1920×1080 opløsning. 500gb harddisk. Windows 8.

6.226kr

Hvis du vil have den med en hybrid disk (16gb ssd+1tb plads) og en quad core i7 processor koster den 8.299kr; jeg ville købe den billige og sætte en SSD i den.

Du kan også købe en brugt, på dba er der mange fede gamer bærbare til salg, du fx få den lille Dell ALIENWARE M11X, med et fedt grafikkort og en kun 11″ skærm til ned til 3000kr.

Du kan få den lidt ældre Dell Alienware 15x, med et af de bedste grafikkort du overhoved kan købe, NVIDIA Geforce GTX 260M, stadig, til kun 5000kr. Det grafikkort er ca. dobbelt så godt som det tidligere nævnte GT 650m.

Jeg ville have fundet et Alienware m14x, men dem på DBA er for dyrere, i forhold til at man kan købe en ny til samme pris. Sådan er det normalt, med helt nye PC’er, som bliver solgt(De bliver ikke solgt) på dba.

Det er også på dba jeg finder den mac jeg vil vise frem, da det er umuligt at finde et godt tilbud på en Macbook pro, så må man finde et brugt, som kan gøre det ligeså godt som en ny PC. Husk at hvis du er studerende kan du få meget rabat på køb at Apple computere, (6-12%).

Den sidste nye generation af apples Macbook pro’er er alt alt for dyre, det kan slet ikke betale sig at købe dem, men den forrige og den før den er ved at være til at betale, de er udstyret med quad core i7’er alle sammen, der er ikke rigtigt forskel på en 2.0-2-60GHz, og de største af dem bruger grafikkortet ATI 6770m eller ATI 6750m, forskellen på disse er også forholdvis lille. Det vigtigste er at man let kan erstatte den interne harddisk med en SSD.
Macbook proen giver en fed PC, som kan alt, er bygget som en tank har rigeligt med batteritid og alle dele af PCen er gennemtænkt. En Macbook pro holder i årevis, fordi den aldrig bliver langsom, eller går i stykker.

Her er et pris eksempel.

Macbook pro 15,6″ Quad Core i7 2GHz, 1440×900 opløsning, 4gb ram og 500gb harddisk, AMD Radeon HD 6770M. Mountain Lion.

9.500kr

Prisen er mere eller mindre general for alle disse typer PC’er, men du kan måske få den billigere endda.

SSD’en

 

Når du har købt en en billig gamer PC, kommer der næsten aldrig en SSD med, men det vil man gerne have, heldigvis er det let at få det klaret, alle PC’er jeg viser her er bruger nemlig samme typer harddisk, som let kan skiftes ud med en SSD.

Disken skal være ca. 256Gb, så du kan have alle dine filer på den, også skal den helst være billig, min 300mb/s er også fint.
OCZ Vertex 2 Series 240gb koster kun 1.139kr og klare alle kravene.

Disken kan let sættes i både din Mac eller Windows PC. Find en guide på google, der er sikkert massere af dem, og det er ikke svært.

Efter du har sat den i PC’en skal du have installeret Windows eller Mac på den igen, dette skal gøres klar, før du sætter den nye disk i computeren og er også meget let, hvis man finder en guide.

Anders Bagnegaard Kristensen:
Related Post