De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware, PC

Min mac pro fik tæv

Jeg oplevede nogen interessant da jeg skulle optage en skærm video, her den anden dag, i forbindelse med en Netflix guide, jeg optog skærmfilmen på min Mac pro, med quicktime på min 27″ skærm med opløsningen 2560×1440, opløsningen gør at videoen fylder ca 6mb/s(eller 48mbit/s), altså har man hurtigt fyldt en gb eller to op. Dette er normalt intet problem, hvis du har en lille mac, iMac, macbook eller mac mini, kan du gøre det samme, det tager ikke det store af computeren – men sådan var det ikke for min Mac pro imens jeg optog, den hakkede, loading af websider tog op til 10 sek, når jeg klikkede på et ikon tog det tit et par sek før den overhoved fandt ud af at det skete. Altså den kunne slet ikke klare det.
Det skal lige siges at min mac pro er en af verdens hurtigeste computere, den har 2 processore på hver 4 kerner med 8 tråde, 24 gb ram og alt andet som gør den til det foretrækkede våben for en professionel videoredigere, på arbejde.

Da jeg så på aktivitetsoversigt, blev jeg overrasket over at quicktime brugte næsten 1600% processor kraft, altså næsten alt kraften fra alle 16 kerner som sidder i min Mac pro.

Det er meget enkelt hvorfor den gør det:) Det kræver meget at lave 48mbit/s video, især hvis processoren skal lave det. Men hvorfor kan en helt normal macbook, mac mini eller iMac klare det samme, uden problemer? Det er meget enkelt, de er alle bygget til det, en nyere processor har en lille chip indbygget som giver mulighed for at lave “native h.264”, det siger måske ikke så meget, men da h.264 er det videoformat man bruger til at optage skærmvideoer, er det en stor fordel, at den kan gøre det.

Hvor min Mac pro skal tage et billed af skærmen, redigere det, formatere det og gemme det hvorefter den skal starte forfra med et nyt billed, har nyere processore en h.264 chip indbygget, som ikke kan andet end at håndtere denne form for video.

En processor får en opgave, indstiller sig, udføre opgaven og spørg hvad den skal lave næste gang – en chip kan ikke indstille sig, så h.264 chippen er indstillet på forhånd, så den bare kan sende data igennem, uden at tænke over hvad der sker, dette sker sikkert ved processorens frekvens som i mit tilfælde er 2.660.000 gange i sek(2,66 GHz).

Grunden til at jeg taler om dette er, fordi jeg blev sur over noget interessant denne uge, min Mac pro understøtter ikke Airplay!?!?! Systemet hvor man kan sende video trådløst til en ekstern skærm via fx et appleTV. Jeg var sur fordi min dejlige super Computer ikke engang fik denne mulighed, når jeg så gerne ville bruge den.

Men AirPlay bruger samme system som quicktime, den bruger også h.264 komprimering, altså ville min Mac pro skulle bruge næsten alt sin kraft på at overføre signalet til et Apple TV, hvor imod en helt normal iPhone 4/4s/5 ikke har problemer fordi det er bygget ind i dem.