De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Foto, Video

Et fedt 40″ TV til kun 3000kr

Mangler du et TV som julegave til dig selv? Det gør jeg i hvert fald :)

Lad os sætte nogen regeler, TV’et skal have et 1080p LCD panel med LED baggrundsbelysning, på mindst 40″ stort. Jeg går efter TV som var top modellerne for et par år siden, det er også vigtigt at have en DVB-C tv tuner, så man kan få digitalt HD TV.

Billedkvaliteten er vigtigste derefter kommer prisen.

Efter lidt research har jeg fundet ud af at det er en Samsung, Sony eller Philips TV vi skal se på – pga billedkvaliteten.

Hvad med Plasma, SmartTV, 3d og 100 Hz?

Hvis du går ned i Fona, fortæller de dig helt sikkert at du skal bruge dette – godt du ikke lytter til dem :)

Plasma, er pænt, men har mange problemer, de fungere ikke i en rigtig stue fordi de ikke er lysstærke nok og med bare den mindste eksterne lyskilde, forsvinder alt kontrast fra skærmen – så med mindre du har et helt mørkt rum, så hold dig fra Plasma. Billedkvaliteten på Plasma skærme tæver for det meste LCD’erne – men det må man leve med.

Skal du virkelig bruge 3D? Det får dig til at brække dig, koster vildt mange penge også skal du have briller på for at se det – jeg kan ikke se pointen.

100 Hz+ bliver promoveret som at give bedre billedkvalitet, dette er direkte forkert, når man køber en film kommer den i 24, 30 eller 48, 60 Hz(for blueray er 60Hz max), dette betyder at dit 100 Hz TV opfinder billeder når det viser 100 Hz eller 200 Hz, man kan se hvad man vil om Hz, men hvis instruktøren valgte at skyde filmen i 24Hz, skal dit TV ikke lave det om.
Man bruger 48 og 60 Hz på BlueRay til at lave 3d film, altså hvor billederne bliver delt op imellem dine 2 øjne.

SmartTV? Dem som er udkommet nu i 2012 er ikke særlig smarte, så hvorfor betale ekstra for det – du skal alligevel købe en xBox, playstation, WDTV eller Boxee for at se det du gerne vil se.

Hvilke tv kan man vælge?

Jeg har fundet et par som giver mening.

Et Samsung series 5 40″ 1080p med alle krav opfyldt koster kun lidt over 3000kr, det er nogen generationer gammelt, men billedkvaliteten er næsten identisk med den fra det nyere serie 9 TV. Men til en brøkdel af prisen.

Med et dette Sony TV får du bedre billedkvalitet, en nyere skærm, med en masse ubrugelige funktioner, fx wifi, USB osv. TV’et er også 40″ og koster 4500kr.

De 2 andre TV var i 16:9 format, eftersom de fleste “nye” film er i formatet 21:9 bliver jeg nød til også at have sådan et på listen. ja, jeg ved heller ikke hvorfor formatet bliver ved med at blive skåret ned. 21:9 vil sørge for at du får et større billed i fremtiden.
Dette Philips TV er 50″ stort, har 1080p opløsning(2560 x 1080 i stedet for 1920 x 1080) og var Philips top model for bare et år siden. De betyder at du får 3d med, samt et par “smarte” briller :) Det har også genial billedkvalitet og er mere lysstærk end de andre på listen. Tilgengæld koster det 7000kr.

Jeg tror jeg køber det billigste Samsung, for 3000kr kan jeg ikke se hvorfor jeg ikke skal af med mit gamle, som efterhånden er en hån imod alle de film jeg afspiller på den.