De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Foto, guide, Mobil

Hvordan tager du billeder med dit mobilkamera

Denne artikel er for, så du kan tænke over hvordan du tager billeder med din mobiltelefon, jeg ved ikke meget, men jeg ved noget, jeg håber på at sammen at vi kan finde en tilgang, som måske kan gøre os alle bedre fotografer med de kamera’er vi alle render rundt med i lommerne.

Fortæl en historie

Først og fremmest er det vigtigt at understrege at et billede er til for, så du kan fortælle en historie, så alt hvad man skal lære er at bruge de hjælpe midler man har, så historien ikke går tabt.
Det er derfor vigtigt at man først bestemmer sig for, hvad det er man vil sige, også skær så meget andet væk, der er ingen grund til at give for mange detaljer, hvis du får for meget med, så gå tættere på, heldigvis virker de fleste mobiltelefon kamera’er i Macro, så du kan endda gå helt tæt på – husk aldrig at bruge digital zoom, Digital zoom beskære bare dit billede, det kan du gøre bedre bagefter.

Rule of thirds

Når man ser et billede, går man automatisk ud fra at de vigtige dele er i det gyldne snit, så hvorfor ikke bruge det? altså skal du placere din historie 1/3 inden på billedet, se billedet til højre, du kan endda på de fleste telefoner slå grid til, så du let kan se hvor opmærksomheden er størst.

Brug ikke flash

Flash’en på din mobiltelefon er meget dårlig, den giver døde og flade billeder, pga dårligt LED lys, samtidige bliver flash som regel brugt forkert, fordi en mobiltelefon flash kun virker ca. 2 meter fra telefonen, en lille hemmelighed er at de fleste telefonen godt ved dette, så de fokusere kun i den afstand, 0-2m. Men der er andre måder at tage billeder om natten, hvis du kan finde et sted til at sætte din telefon, mens du tager billedet, kan du tage billeder med længere lukketid, det gør telefonen selv hvis du tvinger flash’en fra, altså så telefonen fanger lys længere tid, hvis kameraet ikke er stille får du rystede billede. Natbilleder giver dog meget støj på billedet, hvis du gør billedet sort/hvid ser man ikke støjen særligt.
Der er nogen steder, hvor flash er nødvendig, hvis du tager billeder af personer, så virker den oven stående løsning ikke, fordi mennesker bevæger sig, her bliver du nød til at bruge flash, men husk at de skal være inden for 2 meter. 

Når du har taget dit billede, skal du redigere det, det er ikke nødvendigt, men det giver meget at rette det mest basale, hvis du er så heldig at have en Android eller iPhone telefon, findes der en masse programmer som gør det hurtigt at redigere billeder, fx Photoshop eller et andet program jeg godt kan lide, som hedder PhotoStudio, det er ikke vigtigt. Hvad du gør er vigtigt. når du redigere er det vigtigt ikke at gøre for meget, det er ikke instugram billeder vi vil have. Når du gør noget skal det være for at gøre din historie mere åbenlys. Du kan tilføje Kontrast, for at gøre din historie mere tydeligt, gøre billedet sort/hvid for at give et mere professionelt look, eller bare for at gemme billedestøj, også skal du huske at crop’e dine billeder, de fleste programmer har også et “rule of thirds” gitter, når du beskære, hvilket gør det lettere at sætte historien rigtigt.

Der er en masse andre ting man kan gøre, for at gøre billedet mere interessant, fx giver et skævt billede mere liv eller hvis du tager et billede i modlys står din fokusperson mere frem fordi man kun ser silhuetten af personen.

Jeg håber dette hjalp :) og jeg håber på at dine næste billeder bliver i hvert fald lidt bedre end tidligere.

2 Comments

  1. Gode råd. Generelt får jeg det brugt for lidt, selvom det jo er lige ved hånden.
    Måske med de rette teknikker du nævner, vil det blive mere brugt..

    Jeg prøver ihvertfald :=)