De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Foto, Mobil

iPhone 4 vs Galaxy Nexus vs Lumia 800 Kamera-test

Jeg har taget nogle billeder med de 3 telefoner som jeg testede for en måned siden. Jeg tænkte at det ville være rart med en lille test med alle 3 telefoner, så du kan se hvilken telefon du skal vælge.

Når man taler om kamera er der nogen ting som gør dem bedre end de andre, først skal man bruge en så god processor som muligt, for at få den bedste støjreducering, en god processor kan let betyde at billederne kan tages i halv så meget lys. Den anden ting er selve kameracensoren, altså den som sidder og opfanger lyset, alle disse sensore, i disse telefoner, er lige store og fanger altså lige meget lys, men der er forskel på hvor mange mPix de har, jo flere mPix der er, jo mere lys skal der til for at få samme lys på hver pixel, altså giver flere mPix dårligere billeder i lavt lys, den sidste ting er hvor meget lys der kommer igennem linsen, det bliver angivet med en f-værdi, tættere på 0 er bedre, disse telefonener har f-værdier imellem f/2,2 og f/2,8 forskellen skulle give en forskel.

Disse 3 telefoner er 3 smartphones, og de har 3 forskellige kameraer. Galaxy Nexus har en dual core 1,2GHz, 5mPix kamera og en linse på f/2.75 , iPhone 4 har en 1GHz processor 5mPix kamera og en linse med f/2.8, Nokia Lumia har en 1,4GHz processor, 8mPix kamera og en linse med f/2.2.

 Hvordan ser det så ud?

Samsung Galaxy Nexus Apple iPhone 4 Nokia Lumia 800

Som du sikker kan se, er der stor forskel i denne test, denne test er lavet til, at vise hvordan kamera’ne klare høj ISO, støj, og høj f-værdi, altså måler man ekstrem tilfældene.

Det er tydeligvis Galaxy Nexus som taber, farverne er udvaskede, fordi f-værdien er maks, og støjen stor. Selv om jeg vil sige at Lumia vinder, skal det dog bemærkes at den ikke klare den høje ISO værdi særlig godt, altså der er meget støj på billedet, iPhone 4 vasker mange af farverne ud og gør billedet uskarpt, fordi f-værdien er på maks. Linsen på Lumia 800 er virkelig fed i forhold til de 2 andre.

Udendørs billeder?

Jeg har taget nogen billeder uden for også, her er ISO, støjen, og f-værdien så langt fra maks at det ikke spiller nogen væsentlig rolle. Man kan der imod se hvor godt telefonerne kan klare det i optimale betingelser. Her kigger vi efter skarphed og kontrast i de forskellige billeder.

Samsung Galaxy Nexus Apple iPhone 4 Nokia Lumia 800

iPhone 4 klare sig ikke særlig godt her, den virker somom der er blevet trukket en sort skygge hen over hele billedet, Galaxy Nexus klare sig dog godt, men fine farver og et godt skarpt billede. Lumia 800 kan næsten følge med, men man kan tilgengæld se hvor meget mere man får med på billedet pga. den ekstra vidvinkel linse som sidder på kameraet.

Du må selv bedømme, jeg synes Lumia 800 klare sig bedst, det er også den eneste telefon med en dedikeret kamera knap.

5 Comments

 1. Andreas Okholm

  Fin test.

  Det er tydeligt at se der er mere støj på SGN og Lumia 800 i din lav belysnings test. Samtidig kan du også se at billede fra iphone er rystet. Hvis du fx ser på kanten af den sorte komode, så fremstår kanten helt skap lodret, men uskap vandret.

  Spøgsmålet er så om du har rystet mere på hånden eller den bare bruger længere lukke tid – hvilket man godt kunne forestille sig :)

  Overall så må man sige kvaliteten fra Lumia 800 er virkelig fed.

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Du har nok rart – Hvorfor kunne vi ikke have fået en Lumia 800 med 4mPix, det havde givet bedre ISO !
   Du kan se på billede data at alle telefoner tog billedet på 1/15sek på nær Lumia 800 som gjorde det på 1/14 sek.Det må være mig.

 2. Comment by post author

  Anders Bagnegaard

  Angåene ISO så valgte Galaxy Nexus iso: 640 mens iPhone bruger ISO: 1000 og Lumia 800 angiver det ikke.

 3. Martin

  Billedet af værelset er det samme for SGN og Lumia. Du må have glemt at sætte det rigtige billede ind. Der er præcis ingen forskel. :)