De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Tablet

iPad er en premium Tablet? Ik?

Apple har altid lavet produkter til mig, altså i en tand bedre kvalitet, og derfor også en tand dyre end konkurenterne, ja, faktisk i nogen sammenhænge dobbelt så dyre som konkurenterne. Prøv, at se hvad du kan få en ’15” macbook pro’ for hos Dell?

Men sådan er det ikke med Apple iPad, Apples tablet, apple iPad er faktisk både den billigeste og bedste tablet på markedet, i USA og i Danmark.

Apple var først

Nu har iPaden været ude på et tomt market i næsten 10 måneder, og nu har iPaden endelig konkurrenter. Samsung er allerede ude i DK, og de andre kommer snart, jeg har hørt at det blev vist næsten 70 nye tablets frem ved CES i Las vegas, det er ikke få :)

Hvorfor er de så dyre?

Jeg har set på nogle af de nye tilbud, og det ser ikke godt ud … De nye Andorid tableter er tit bedre end den nuværende iPad men altid i en helt anden kvalitet, både af hensyn til hardware og Software.

De fleste siger til prisen: lige under den nuværende iPad. Hvorfor er de så fucking dyre ?

Android tabletter skal lave telefon indbygget (og 3g modem)

Apple har måske en fordel frem for de andre, Android skal nemlig have indbygget en telefon, og derfor også 3g(andet ville være dumt), sådan et modem koster selvfølgelig penge, og derfor kan Apple sælge deres iPad wifi, til meget mindre end konkurenternes billigste tablet.

Når jeg siger, skal have, så mener jeg det faktisk, en af de eneste krav, der er til Android producenters hardware er, at der skal være et modem indbygget – sådan er Google Android åben.

Der er ikke et rigtigt operativsystem til Android tablets

Som Google sagde sent sidste år, så er Android 2.2/2.3 ikke lavet til tablets, og det er tydeligt, en samsung Galaxy tab er i virkeligheden bare en forstørret mobiltelefon, man skulle tro at den store 7” skærm ville give mere overblik, men fx når man åbner “åbne programmer” så viser tabletten en række program ikoner, ligesom en Galaxy S(4″), i stedet for at vise selve programmet eller et screenshot af programmet? Et ikon er lavet til, at være genkendeligt, og det virker fint på en 4” skærm, fordi der ikke er meget plads, men en 7” HD skærm har fint med plads til, at hvert lille vindue kunne indholde information.

Det sidst nævnte er forbedret meget i Android 3.0, her bruger Android et programlayout, der ligner “exposé” og “spaces” fra “Mac OSX” eller “Google Chrome OS” tabs.

Det er først Android 3.0 der er lavet til tabletter – På CES var det eneste Android 3.0 der blev vist frem, en demo, en lille interaktiv video med slides, der viste hovedfunktionerne i Android 3.0. Denne Demo var på alle de mange nye tablets, altså de tablets der ikke havde bidt i det sure æble og rettet Android 2.3 til.

Mit bud er, at Android 3.0 er langt fra udgivelse, eftersom det ikke engang var i en alfa version tilstede. Disse Tablets skal ud inden for et halvt år, det er vist kun google der ville kunne nå det … (Heldigvis også dem der står for det)

Hvad sker der?

Folk køber faktisk Samsung Galaxy tab, for 6000kr, når en iPad koster kun 3799kr, det er med dobbelt så stor skærm, 8 gange bedre byggematerialer, og et interface der er lavet til tabletten, i nøjagtig den størrelse med nøjagtig det hardware. Jeg går ud fra, at ingen mennesker har brug for 3g i deres stuetabletcomputer (Jeg kan ikke se brugen, og jeg har en iPad 3g).

Min mening om Samsung galaxy tab, efter at have prøvet den 5 min er:

Den er sløv, plastik monster, interfacet er nøjagtigt det samme som min Galaxy S, så hvorfor have 2?

Jeg havde også mange problemer med Flash i browseren, et lille flash banner gjorde, at det var nærmest umuligt at navigere på siden. Jeg kunne ikke slå Flash fra på stedet, men jeg har senere fundet ud af, hvordan man gør, igennem Google.

Igen; hvorfor købe en Samsung Galaxy Tab istedet for en iPad?

KIlde: Du må virkelig spørge mig, men jeg kan finde det meste til dig.

6 Comments

 1. Well, jeg har prøvet på Apples iPad, Galaxy Tablet,Andre Tablets og er enig med dig om at

  IPad Rox
  Androidbased Tablets sucks :c

 2. Comment by post author

  Anders Bagnegaard

  Helt klart.
  Det er godt der kommer 100-vis af nye Android tabletter snart, så iPad kan få lidt konkurrence :)


  Mauran:

  Well, jeg har prøvet på Apples iPad, Galaxy Tablet,Andre Tablets og er enig med dig om at

  IPad Rox
  Androidbased Tablets sucks :c

 3. Citat artikkel:
  “Apple har måske en fordel frem for de andre, Android skal nemlig have indbygget en telefon, og derfor også 3g(andet ville være dumt), sådan et modem koster selvfølgelig penge, og derfor kan Apple sælge deres iPad wifi, til meget mindre end konkurenternes billigste tablet.

  Når jeg siger, skal have, så mener jeg det faktisk, en af de eneste krav, der er til Android producenters hardware er, at der skal være et modem indbygget – sådan er Google Android åben.”

  Det var godt nok en være gang crap! Både Samsung galaxy tab og den nye motorola zoom kommer begge i wifi only udgaver… – sådan er Google Android åben…

  http://www.engadget.com/2011/01/08/motorola-xoom-wifi-only-version-confirmed-by-motorola-latin-amer/
  http://ces.cnet.com/8301-32254_1-20027420-283.html

  Jeg forstår godt din undren over priserne. en wifi 16 gb ipad er meget billig.

 4. Appel elsker kan man høre, men duer ikke den er som et gammelt fjernsyn 4,3 format:( også alt det med at det er appels ting der kun må bruges og det hele koster, og ingen flash! De må have sovet i timen der de skruede den sammen.

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Jeg er ikke sikker på jeg er en apple elsker :)

   – Min pointe var at Apples iPad er den dyreste Tablet, så du kan ligeså godt vente på en Android Tablet, og betale halvdelen for den.

   Jeg tror Apple iPad er 4:3 fordi det passer i formaet til bøger, blade osv. det gør det lettere for magasinerne at vælge en iPad, og dermed Apple at give 30% til.