De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Mobil, Video

Kæmpe MobilData tur rundt i danmark, Danmarks største 3G og 4G mobil Data test

httpvh://www.youtube.com/watch?v=tWiy2TDE-NA

Testen er meget simpelt bygget op, vi tog rundt med 8 modems(TDC 3G, TDC 4G, Telia 3G, Telia 4G, 3, Telenor, HTC Desire HD(android telefon), iPhone 4), vi var 9 steder i hele Danmark, hver gang vi kom til et sted tog vi 5 test med hver modem, i hver af disse test er 3 test’s som måler Download hastigheder, Upload hastigheder og Ping. Det giver i alt 1080 test, over hele Danmark.

Download er hvor hurtigt du kan hente data ned på telefonen, Upload er hvor hurtigt du kan sende data fra telefonen og Ping er stor forsinkelsen er imellem serveren og telefonen. Download og Upload bliver målt i MegaBit/s (eller 8x MegaByte/s), mens Ping bliver målt i ms(millisekunder). Download og Upload skal være størst muligt, mens Ping skal være lavest muligt.

Jeg har mange gange fortalt om min tur rundt i Danmark, og nu er den endelig færdig, med tal og det hele, hvis du vil have alle de Rå data er linket til download nederst på siden her. I dette indlæg vil jeg gennemgå nogen af de interessante tal, og vise dem frem i grafer, tallene bag, kan du selv kigge nærmere på.

Lad os se på nogen tal:

 

Neden for er den gennemsnitlige hastighed for alle 4 selskaber, 3, TDC, Telia og Telenor, du kan se Download, Upload og ping(højre-akse).

Det er vist tydeligt at Telia vinder med deres 4G net, og TDC’s 4G net er lige i hælende, men Telia’s 3G net er også meget godt med, det er faktisk det bedste 3G net ifølge denne test,

Taberen er Telenor, men for at illustrerer en pointe, vil jeg give et eksempel mere, som ikke er med i denne test, da Andreas og jeg kom til Aarhus tog vi ud til en pige, som bor i byen, jeg testede for sjov(Ja, sådan er jeg) hvilket net var bedst i hendes lejlighed, det viste sig at være Telenor, når du vælger mobilnet, så vælg det du ved virker hos dig, mobilnettet i Danmark er stadig meget hullet, og hvis vi skal være ærlige så bruger man i virkeligheden kun sin telefon ganske få steder i hverdagen.

Husk at vælge net efter hvor du bruger det!

Når man mister forbindelsen til sit 4G netværk, så slår modemet automatisk over og bruger 3G, hvilket i grunden er fint, men det betyder også at du betaler meget for en 3G forbindelse, uden at bruge den på det tidspunkt, husk at undersøge om der er 4G net hvor du bruger dit modem, det er vigtigt fordi udbredelsen af 4G net er meget begrænset, stadig.

3 telefoner på 3’s net, giver alle forskellige resultater

Neden for kan du se resultaterne fra en iPhone 4, En HTC Desire HD og et 3 modem, alle 3 er på 3’s hurtigste Datanetværk, og alle 3 giver forskellige resultater.

Jeg havde ikke regnet med at der ville være så meget forskel, men det tyder på at det virkelig gør en forskel hvilken telefon du har.

Du kan se at Desire HD og iPhone 4 følges meget godt af, jeg kan fortælle at Android teleofonen vandt over iPhonen næsten hver gang, men tjek tallene fra 3 modemet, det lamme tæver begge telefoner uanset hvordan nettet er, måske er de små 1GHz processore(som sidder i begge telefoner ikke nok) ellers er der bare en meget bedre antenne i modemet, dette er kun endnu en grund til at købe en Lumia 800, som skulle have den bedste antenne af nogen telefoner(havde N9 i hvert fald).

Download Upload Ping

Neden for kan du se resultaterne for download hastigheder, for alle selskaber på alle placerningerne, de ser godt ud for Telia, igen, og dårligt ud for Telenor, denne graf afsløre hvorfor TDC ikke ser bedre ud på det generelle gennemsnit, fordi TDC’s 4G net er så lidt udbredt, så går 4G modemet tit på 3G forbindelsen i stedet for, TDC har ikke et godt 3G net, dette giver altså et meget dårligere gennemsnit for 4G forbindelsen.

Hvis du bor og arbejder i byen, er TDC’s hurtigere net sikkert bedre end Telia, men hvis du bare kommer lidt væk, og falder ned i et TDC 3G hul, er dit 400kr/md modem ikke meget vær.

De andre grafer for alle upload og Ping resultater kan ses neden for, i galleriet nederst.

 

Der er forresten også GPS placering på alle vores test i excel dokumentet , hvis du skulle være interesseret :)

Billeder:

Download alle resultater, med grafer og mere

2 Comments

 1. Frederik

  Nice video! :) Har længe ville købe mig sådant et modem, tror jeg vælger telia.

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Mange tak :) Telia er et godt valg, jeg laver snart en artikel om ydeevne/pris, så man kan vælge rigtigt.

   Trods min test, synes jeg alligevel man skal tjekke godt efter, hvilke teleselvskaber har god ydeevne i de områder du befinder dig i :)