De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Tablet

Samsung Galaxy Tab 10.1 vs iPad2

Efter en ekstrem efterspørgsel og interesse på min artikel om HP TouchPad som jeg skrev om, for et par dage siden.

Eftersom man ikke kan købe HP TouchPad mere, tænkte jeg at jeg ville fortælle om hvilken tablet er den bedste. Af de to eneste vi har i danmark Samsung Galaxy Tab 10.1 eller Apple iPad2. Begge to er 16GB og Wifi kun.

 

Byggekvalitet

Apples iPad 2 er bygget i et enkelt stykke Aluminium – så behøver jeg ikke sige mere, uanset om Samsungen kunne alve Kaffe – havde den ikke en chance … Samsung Galaxy tab 10.1 er bygget af plastik, fint plastik, og er en anelse tyndere end iPaden, den er tilgengæld både bredere og højere – det kommer ud på et da ingen af dem variere meget fra hinanden.

Vægt betyder dog noget, apple iPad 2 vejer 607g mens Samsung Galaxy tab 10.1 kun vejer 565g det betyder noget når man sidder med den.

Men som jeg har sagt er det ikke i orden at lave en tablet som skal konkurre med et metal monster af plastik.

Samsung Galaxy Tab 10.1 16gb wifi Apple iPad 2 16gb wifi
3 ud af 5 5 ud af 5

Hastighed hardware

Begge tablets har en 1GHz Dual core, den ene har et Tegra 2 chipsæt, den anden har et Apple chipsæt, Min i bund og grund sidder samme processor nemlig en cortex A9 processor i begge tablets, hvilket betyder at de skulle være lige hurtige.

Grafikkortet i tabletne er nok også de samme – men det er i virkeligheden lige meget da begge tablets er meget hurtigere end den software som bliver skrevet til tablets lige nu, og i fremtiden.

Samsung har dobbelt så meget ram som iPaden, iPaden har 512mb mens Galaxy tab 10.1 har en hel 1024mb.

– Jeg må sige at jeg har mærket forskel i hastigheden, Apple iPad virkere hurtigere – sikkert fordi der ikke er så mange baggrundsprogrammer til at sløve den ned.

Det med rammen – iPad 2 har tendens til ikke at huske langt tilbage, altså husker iPaden ikke de ting man laver, måneder tilbage, dette ses ved websider, hvis du ikke bruger din browser tit, dog skal det siges at alle indstillinger og data bliver gemt på hukommelsen så du mærker ikke at tabletten mangler ram.

Samsung Galaxy Tab 10.1 16gb wifi Apple iPad 2 16gb wifi
5 ud af 5 5 ud af 5

Batteritid

iPad2 og Samsung galaxy tab batteritiden er angivet som stort set den samme, Galaxy tab siger 9 timer mens iPaden siger 10timer.

Virkeligheden er dog en anden – jeg har fundet en rigtig test af det, og resultatet er at iPad2 faktisk har 10 timers video batteritid, med 65% lysstyrke på skærmen og Wifi tændt. Samsung Galaxy Tab 10.1 har kun 6 timer – hvilket er helt fint også.

Forskellen ser måske stor ud, men om man har 6 timer eller 10 timer er det samme, begge tablets holder uger ved normalt brug alligevel.

En anden forskel er at Samsung Galaxy tab 10.1 oplader utroligt langsomt, hvilket er et første verdens problem :)

iPad 2 har bare den bedste batteritid på markedet.

Samsung Galaxy Tab 10.1 16gb wifi Apple iPad 2 16gb wifi
3 ud af 5 5 ud af 5

Kamera

Jeg kan ikke se hvad man skal bruge et kamera til på en Tablet … Overhoved ikke … Det skulle lige være Skype videosamtaler/facetime samtaler.

De har begge 2 kamera – de tager alle 4 720p HD video, selvom Galaxy Tab 10.1 har flere mPixel.

Samsung Galaxy Tab 10.1 16gb wifi Apple iPad 2 16gb wifi
3 ud af 5 3 ud af 5

Software

Samsung Galaxy Tab 10.1 kommer med Android OS 3.0 Og er produceret med 3.1 allerede, så den opdatering kommer snart.

Altså har Samsung Galaxy tab 10.1 har det nyeste nye inden for Android, systemet fuldstændig standard det er ikke “skinnet” ligesom alle andre Android telefoner er nu, Android 3.0 må ikke laves om – det er en af Googles midlertidige regler, som vil gøre det lettere at opdatere alle tablets på en gang – til det næste operativsystem – hvilket er genialt og hjælper kun!

Men selv om Google har gjort oplevelsen bedre, er den stadig ikke tæt på den oplevelse man får med en iPad – alt virker bare …

En tablet er ikke lavet til at blive hacket, den er lavet til altid bare at virke – så selv om Android har flere funktioner, er iOS og iPad bedre – i tablet størrelsen i hvertfald!

Samsung Galaxy Tab 10.1 16gb wifi Apple iPad 2 16gb wifi
3 ud af 5 4 ud af 5

Skærm

Skærmen i iPad 2 er en 9,7″ IPS panel med LED baggrundsbelysning – Samsung Galaxy Tab er lidt anderledes, den er 10.1″ altså større, Samsung kalder deres IPS panel for et PLS panel og Samsungs har ikke LED baggrundsbelysning men en ældre teknologi.

Der er altså ikke meget forskel på de to panel typer – der er dog forskel på opløsningen – Samsung’s kommer med hele 1280×800(1.024 mPix) mens ipad 2 kun har en opløsning på 1024×768(0.786 mPix) altså er Galaxy Tab skærmen 30% større end iPad’ens, eller den har i hvertfald 30% flere pixel. (det giver mere overblik).

Så er diskutionen om det betyder noget, fordi alt på en tablet er fuldscreen så laver man jo bare design som passer til den valgte størrelse. Opløsningen skal stadig give point.

Samsung Galaxy Tab 10.1 16gb wifi Apple iPad 2 16gb wifi
5 ud af 5 4 ud af 5

Pris

Apple iPad 2 16gb wifi 3.699 kr
 Samsung Galaxy tab 10.1 16gb wifi 3.465 kr

Prisen er meget simpel – er tabletten billig i forhold til hvad man får?

Nej, det synes jeg ikke – de koster begge det samme og alligevel er de for dyre- for samme pris kan man fint få en smart lille bærbar med flere funktioner. Og selvfølgelig giver det ikke samme oplevelse – men jeg synes HP TouchPad salget viste os noget – en tablet skal koste meget mindre – med det samme!

En god pris for disse tablets ville være lige over 2.000kr

Samsung Galaxy Tab 10.1 16gb wifi Apple iPad 2 16gb wifi
2 ud af 5 4 ud af 5

 

Konklusion:

Samsung Galaxy Tab 10.1 16gb wifi Apple iPad 2 16gb wifi
24 ud af 35 30 ud af 35

Det siger jo sig selv …

Køb en iPad2 den er bare bedst !

13 Comments

 1. Fed review er dog ikke helt enig i konklusionen men sådan er det vel altid, at alle ikke kan være enig.

  Men der er faktisk en stor feature som Samsung har i forhold til Ipad, det er med din tablet kan du styre dit Samsung fjernsyn.
  Det vil sige at du kan bruge den som keyboard, interface kort sagt alle de steder hvor en remote kommer til kort.

  F.eks. hvis man sidder på fjæsbog, twitter eller bare surfer, så er den ikke til at leve uden. men har man ikke et samsung fjernsyn, så ville jeg dog nok også selv holde mig til en Ipad.

 2. Kasper

  En upartisk sammenligning havde været på sin plads.

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Jeg har ret :) Men du må gerne have din egen mening :)

   Mit hoved argument – en tablet skal ikke have flere funktioner end en browser – fordi det er det den skal bruges til.

   Hvor synes du jeg er for hård?

 3. Henry

  Du ik for hård, og selvfølgelig har du din egen mening men hele din anmeldelse er lige faldet til jorden pga dit hoved argument.

  Du har brugt tablet med den eneste hensigt i at skulle surfe ;)

  Der er Powerusers der fremviser præsentationer via sin Tablet (iPad), han ser film på den (android), han tager noter (android), han tegner (android/iPad), han får spilunderholdning (iPad/android), han viser billeder fra ferien (android), han syncer og får styr på ting og fjernremoter sine enheder (android), han bruger den som evt alarm, han læser pdffiler (android), hører musik etc. han streamer til tv (android), fjernstyrer apple tv (iPad), fjernstyrer tv (android), viser film og billeder på tv (android)( Og alt det sker ikke kun via iTunes og et sync kabel.) Lige så meget som han gør, gør hende også.

  Men i skal støtte ham og hans partiske holdninger samt side :D <3 Den er nu god nok

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Du tager helt fejl :) Folk bruger ikke deres tablets til avanceret ting – det er en internet box!
   Også forstår jeg ikke helt dit argument? Alle de punkter du nævner gør iPad bedre/lige så godt som Android, af den simple grund at flere producere programmer til iPad end Android.
   Presentation, er der vel ingen forskel – på nær at nogen Android’s ikke har mulighed for HDMI-ud.
   Se film? De samme programmer findes til de forskellige tablets.
   Tage noter? Evernote findes til begge tablets.
   Spil? Der er klar flere og bedre spil til iPad end Android.
   TV? Samsung, sony og de andre TV producenter har lavet remote-apps til begge enheder.
   De mennsker jeg kender med en iPad – har den aldrig tilsluttet til itunes – med mindre de overføre musik til den – når den kommer ud af pakken virker den fint unde nogen form for itunes kontakt – det er kun iPhone der kræver itunes.

   – Jeg tror ikke mine læsere bruger deres tablet som du gør :)

   • Henry

    Netop at jeg ikke bruger tablet som mainstream pop typerne viser at jeg netop ikke tager fejl men du heller ikke gør. Vi har begge ret.

    Vi bruger den netop til så meget forskelligt at hvis du var objektiv nok skulle du tage det med i dine overvejelser så netop alle læsere og dybere gadgets interesseret også kan se det. Men kan godt se hvis din primære målgruppe er surfer tablet brugere, mens der tekniske snilden og forståelse ligger på samme niveau forstår jeg godt.

    Det var primært for at bekræfte Kaspers holdning om at du altså var lidt partisk og præget af kun dit brug og behov. Det er dette problem der kan påvirke alles kommende tablet valg og ser pga denne artikel at tablets kun kan bruges til at surfe på. Og den eneste tablet der duer er iPad2. Det er synd når der er mange flere muligheder.

    Apps – Du har helt ret i at flere programmer findes til iPad. Syntes jeg også er fedt.

    Men ok – i præsentationer giver du mig også ret.

    Film – Ok hvordan vil du se en ripped bluerayfilm og eller serie efter serie på en nem måde?

    Noter – hvem gider at kun at skrive? Man vil gerne have billeder, tegne etc. Og det skal være nemt at tilgå selv på computeren. Det skal ligge i form af EN fil.

    PDF filer – jeg vil gerne tilgå dem og strege i dem. Eksempelvis i studiebøgerne.

    Spil – jep der giver du mig ret igen, men flere spil ser sgu bedre ud på Android. Nu må tiden vise hvem der udnytter krafterne på iPad 2 nok.

    TV – Jep du giver mig også ret her, og stadig ikke forstår. Men hvis jeg lige vil dele alt muligt til TV’et uden at have an ATV 2 så er den igen på den Android tablet.

    Sidste – Præcis – de mennesker du kender der aldrig har den sat til iTunes, surfer jo også kun på den ;) Jeg vil alle overstående ting uden at hele tiden sætte kabel til.

    Og nej du har nemlig primært de almindelige gadgets læsere.

    Dette er ikke for at nedstirre, nedgøre eller på anden måde gøre kål på din holdning og mening til tingene.

    Men folks synspunkter må snart blive lavet om, så de kan se at de kan bruge sin tablet til flere ting, udnytte den og POWERUSE den. Men det kan de ikke se for der er kun iPad 2 som (begrænser) dem.

    Jep jeg ved jeg trådte mange over tærene i denne tråd, men samtidigt er det også et opråb til den medløber trukne bølge af Apple wannabes.

    Jeg syntes selv at iPad 2 ER BARE MEGA FED. Men det er ikke den bedste og må ikke favoriseres så man glemmer de ekstra muligheder man kan få :) De har mange fede features. Dog kan man gå niveau højere op hvis man først giver muligheden for det. Ligesom en tlf før bare var en tlf. Og folk der brugte nokia mursten frem for smartphones ikke for nogen som helst måde skulle have en smartphone – for hvad skal jeg bruge det til? Men da de så får den – naaaaaj hvor smart ;)

    Happy tabletin’ skrevet både fra min iPad og Transformer. Forguder dem begge!

   • Henry

    Woow wall of text. Sorry hehe. Men normal er jeg lige glad men stødte lige herind og læser sådan noget så må man jo lige kommer i opråb :)

    Men credits til dig og din side :)

   • Comment by post author

    Anders Bagnegaard

    Fuck der var meget :)

    Jeg synes du opsumere det meget godt :)

    – Jeg har besluttet mig for at jeg ikke har brugt for en tablet- den kan simpelhen ikke nok – jeg ville hellere bruge lidt flere penge og købe en macbook air 11 – den mangler ikke noget.

    Men nu er jeg også typen som altid bære rundt på sin 17″ macbook pro og DSLR som vejer 20kg! :)

 4. Henry

  Naah, jeg vil mere sige at du har ikke taget tablet til dig selvom den i mange øjne er ingenting. Præcis som en std mainstream iPad 2 – det har nemlig begrænset dig. Der er meget mere potentiale i.

  Og netop for at gøre en anmeldelse fair og god, samt have en god skik er at man ikke er fanboy/virkelig partisk og egobriller på, selvom hele siden bærer præg af det. For det har jo, som vi blev enige om, afgjort alt for denne anmeldelse. Der er for mange som dig :)

  Keep it up ;)

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Vi blev ikke enige om at jeg var en fanboy :) Det er jeg bestemt ikke.

   Men hvis Apple har det bedste produkt skal jeg da ikke fortælle noget andet ?
   Apple har defineret dette market og de er stadig langt foran – kun fordi de er de eneste som sælger deres tablet med tab (Det gør Nook color også – men den er lige meget).

   Jeg har brug for en computer – om den så kun har 10″ skærm kan jeg ikke overleve med en touchskærm(man kan ikke arbejde ved det længere tid af gangen) – men de fleste behøver hverken et tastatur eller en kæmpe CPU, GPU for at gå på Facebook :)
   (Uanset om din Fona-mand fortæller dig, at du skal bruge et dedikeret grafikkort for at se film på din computer)

   – Forresten tror jeg på at Amazon tabletten bliver bedre end iPad’en