De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Tablet

Amazon laver en tablet

Og gæt engang – den kommer nok til at hedde: Amazon tablet, Kindle tab, Kindle tablet eller måske Kindle pad :)

Alt er rygter – Amazon har nemlig ikke talt om tabletten selv – men der er mange kilder som bekræfter at Amazon i hvertfald arbejder på en tablet. Når verdens største webshop og bogsælger arbejder på en tablet er der selvfølgelig 1000-vis af rygter om tabletten, erfaring siger at de fleste er falske.

Tabletten får Android – hvad ville de ellers gøre? Det er gratis, godt og de har bygninger lige ved siden af Google. De er rygterne også enige om.

Men hvorfor er det så bare ikke en Nook color, fra barnes and noble som allerede har vundet? Den er også 7″, 800MHz processor og koster kun $250 og har de fleste andre funktioner? Nook-problemet er at Processoren ikke er hurtig nok og at den er utrolig lukket af, man kan hverken installere normale Android apps eller bruge det normale Android interface – men – det største og eneste reale problem er at Nook Color kun har 2 ud af 4 ting folk bruger deres tablet til: video, spil, bøger og internet de mangler video og spil.

Der er en stor chance for at Amazon gør det samme, altså lukker tabletten af … men det er måske ikke et så stort problem, fordi hvor Barnes og Noble bare er en bogbutik er Amazon en kæmpe mediebutik – alt musik ligger på Amazon, det er den største bogbutik og de ejer NetFlix, som er jordens største online video stream tjeneste. Spil kommer fra enten amazon’s egen Android appstore eller den rigtige Android markedplace.

Hvad skal man bruge mere?

Bare Amazon tabletten får let NetFlix, musik og en internet browser så er den klar til at konkurrer med iPad’en og tæve den så let som ingenting – i hvertfald med en pris på kun 1.500kr:)

Hvad kan vi forvente af byggekvaliteten?

Amazon har i årevis bygget tablets, dog kun sort/hvid ebogslæsere, ved navn Kindle, men det er trods alt tablets.

hvad ved vi om byggekvaliteten på Kindle? Den er lavet af plastik, som er skåret ud med en CNC freser, som er en dyr måde og god måde at lave komponenter, på en kort måde er den bygget med så få dele som muligt, kindle er godt bygget uden nogen åbne samlinger og uden problemer med komponenter som ikke passer samme, det jeg vil udlede er at den første Kindle Tab nok kommer til at ligne en Kindle ebogslæser – hvid plastik, tynd, let og med knapper, på hver side af skærmen, som gør læsning let på den.

Rygterne:

Ifølge engadget

Now loose-lipped sources are feeding theDigiTimes hearsay flames with a leaked supplier parts list that has Wintek, J Touch and CPT providing touch panels with NVIDIA processors at the tabs’ cores. The Seattle-based company also purportedly plans to ship four million of these 7- and 10-inch slates by 2011’s end. So, what to believe? We’ll find out in due time, but with all this gossipy buzz you can place your bets on something

Specs:

Ifølge Engadget skulle den have Nvidia processore, det betyder Tegra 2, altså højest sandsynligt en 1GHz Tegra 2 processor(dual core), det er en Cortex A9 CPU som også findes i iPad2 og alle de andre nye Android tablets.

Skærmen bliver nok en billig LCD og der kommer nok to størrelser; en på 10″ og en på 7″. Amazon er ikke ude efter at revolutionere tabletterne – de gør dem bare billigere og mere simple. Fordi andre tablets er disse to størrelser, er det de billigste størrelser at lave.

Prisen bliver $250 – det er det jeg har læst de fleste steder, hvilket gør den til halvdelen af prisen på en iPad2 i USA. Men Apple lader os, Danskere, altid betale meget mere(vi betaler $700 for en $500 iPad2) – det gør Amazon ikke, så prisen her hjemme skal nok ryste Tablet markedet en del!

Hvornår kommer den?

Q4 2011 siger engadget – man skal nok regne med en måned før juleaften – mit gæt af mystiske årsager :)

Den bedste grund til at Amazon vinder over iPad2 ? Amazon har ligesom apple grund til at sælge tabletten med et tab, fordi de ved, at folk vil bruge en masse penge på apps, spil, musik og videoer igennem deres servicer.