De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Video

Anmeldelse af Libratone Live

Jeg har fået sådan en højtaler til test, af Libratone, et dansk højtaler firma. Libratone er et meget eksklusivt højtaler mærke, og det bære deres priser og design tydeligt præ af.

Højtaleren er lavet til en bestemt type menneske, jeg er ikke en del af målgruppen, fordi jeg vil have funktion frem for design. Men jeg kan vel fortælle lidt om højtaleren alligevel.

  • Flot design.
  • Bygget godt.
  • God tilsluttningsmulighed.
  • Meget let opsætning.
  • Der er tænkt over alt.
  • Lyden er fin.
  • Mangler bas, hvis du høre Rock.
  • Prisen på 5,5k er for meget til mig.

Libratone Live Anmeldelsen:

Byggekvaliteten og design

Byggekvaliteten er som taget ud af en gammel Rolls-Royce, materialerne er metal, metal, træ og cashmere uld, håndtaget af chrom og resten af enheden er bygget så nøjagtigt, at det eneste jeg ejer som jeg kan sammenligne den med er min 2011 Macbook pro, computeren lever heller ikke op til Libratone højtaleren. Selv strømkablet er gennemtænkt, det er lavet som et gammelt elkabel med stof omkring ledningen, det er nok ikke stof, men en eller anden form for syntetisk fiber, effekten er at Libratone strømkablet er det pæneste jeg har set.

Hvis jeg skal finde noget, og det burde jeg, så er strømforsyningens strømstik på bagsiden af Libratone højtaleren ikke fast gjort ordentligt, og giver ikke et tilfredsstillende klik når man sætter stikket i, her til skal siges at det kun er på min iMac jeg har oplevet bedre.

På Libratone’s hjemme side kan man læse om problemet Libratone Live forsøger at løse, ingeniørerne manglede en højtaler til et lille børne værelse, det siger også lidt om målgruppen, og deres pengebeholdning, Libratone har i tankerne.

Helt funktionelt er Libratone Live en aktiv højtaler, aktiv betyder at den har sin egen strømforsyning. Den kan afspille musik fra en række enheder via WiFi, AirPlay, eller et Mini jack stik, 3,5mm, på bagsiden af højtaleren. Jeg er iPhone/iTunes bruger og kan ikke se hvad den ellers skulle kunne, den er helt perfekt.

Du kan få højtaleren i flere farver, rød, sort, grå og cream farve. Den sorte jeg har er mest neutral.

Tilslutning og opsætning

httpvh://www.youtube.com/watch?v=QpJm0sJKPNM

Opsætningen er gennemtænkt, du tænder enheden, tilslutter dig dens Wifi, på en prædefineret IP adresse indstiller du dit hjemmenetværk, også er enheden sat op. Alle indstillinger står let og tilgængeligt på en medfølgende guide, som også er designet, jeg kan ikke se hvordan dette skulle kunne gøres bedre, overhoved.

Airplay er en netværks ting fra Apple, som sender dit musik fra en iPad/iPad/iPhone eller Mac/Win til en enhed over netværket, det fede ved Airplay er at musikken ikke bliver komprimeret undervejs, Apples Airport express har haft denne funktion i årevis, faktisk siden 2004, det er først sidste år Apple åbnede standarten op for udviklere, det er derfor vi har set en masse enheder med denne funktion.

Andre anmeldelser af Libratone Live beskrev hvordan anmelderen kunne tænkte sig et ad-hoc netværk funktion, ad-hoc netværk er et lokalt netværk som er genereret af enheden selv, altså uden en router, jeg kan godt se grunden, det ville være fedt hvis man var ude eller på anden måde ikke havde adgang til et netværk, ind til videre må man nøjes med mini jack stikket på bagsiden, som fint kan benyttes uden nogen form for netværk.

Airplay er helt enkelt, du sætter din musik på, og vælger Libratone Live som højtaleren, derefter kan du styre Libratone Live fra din enhed både lydstyrke og selvfølgelig play/pause næste/forrige nummer osv. På Libratone Live fungere Airplay fint, det er bestemt ikke fejlfrit, det tager langt tid at starte enheden op, 1 min, og Libratone Live slukker også automatisk når den er inaktiv, men det er i grunden godt. Libratone Live er altid klar til at afspille musik, både fra din mobiltelefon, tablet eller pc, jeg har oplevet et par gange at Libratone live var “optaget” fordi jeg skiftede afspiller, men det rettede sig hurtigt.

Hvis du ikke er iPhone/itunes bruger? Find en anden højtaler – fordi denne er målrettet lavet til folk i Apple universet – det behøver bestemt ikke være en dårlig ting.

Den trådløse forbindelse til Libratone Live fra min iPhone 4 er perfekt, jeg kan fint afspille alle steder imens jeg er tilsluttet min router, lyden er stabil og hakker eller hopper ikke.

Lyden

Jeg havde forventet lidt mere af et anlæg til 5500kr, lyden er fint detaljeret, perfekt diskant og fed mellemtone, man kan tydeligt høre alle instrumenter fra hinanden og der er godt med detaljer i alle frekvenser, det gælder dog ikke bassen, det virker som om der er for lidt af den, normalt når man samler et anlæg, giver man mere strøm til bassen, fordi det kræver mere strøm at lave samme lydstyrke med bas end diskant. Libratone har gjort noget andet, der er 50W til både Bas, mellemtone og diskant. Uanset hvad problemet er, mangler jeg bas til mit rock – hvis du høre Pop eller noget andet hvor bas er mindre vigtig, er det bestemt ikke et problem.

Alt i alt er lyden meget god, der er gode detaljer i diskant og mellemtone og ingen af delene bliver overdøvet.

Libratone Live højtaleren bruger væggene omkring højtaleren til at spille ud i rummet, det giver bedre lyd i hele rummet, det betyder at du skal stille den op af en mur. Systemet gør en forskel, men Libratone’s FullRoom™ optimization er lidt overdrevet beskrevet.

Jeg skal lige sige at de anlæg jeg kommer fra er meget godt, og dyrt, især til den lyd jeg høre, så det ville være meget godt hvis dette anlæg kunne hamle op med det jeg har i forvejen, efter som det er købt særligt til min slags rock. Kommer du fra et normalt kvalitet anlæg, med alle de fejl som næsten alle anlæg laver, er Libratone meget godt.

iPhone Appen

Med Libratone Live følger et iOS App, som gør det muligt at indstille højtalerne så den passer til det rum den står i. Appen gør en forskel, men ikke noget vildt.

Den vigtigeste funktion i appen er at du kan vælge lyd udtryk, det gør bestemt en forskel, man kan fx optimere Libratone Live til rock, hvilket giver en mere markant Bas.

Pengene vær?

Ja, anlæget gør det lettere at være iOS bruger, når man bare kan sætte sin iPhone til at spille, det er helt enkelt.

Libratone Live er til en bestemt person, du skal være virkelig glad for det enkelte design, opsætning og afspilning, men så er Libratone Live også mega fed.

Hvis du kommer fra et normalt anlæg, kommer du aldrig til at mangle noget lyd fra libratone Live.

Jeg kan kun finde højtaleren til salg på Apples store, den er nok lidt billigere når den kommer andre steder.

Stjerner:

5 ud af 6 stjerner.

Libratone Live Specifikationer
Farver  sort, cream, grå og rød.
Afspilning AirPlay + 3,5mm mini jack
Virker med iPhone 3gs, 4 & 4s. iPad 1, 2 & 3. iPod Touch 2, 3 & 4. kræver minium iOS 4.2
Højtalere 5″ bass(50W), 2x 3″ mellemtone(25Wx2), 2x 1″ diskant(25Wx2)
Forstærker Max 150W ialt, fordelt på 5 højtalere.
Lydområde 45-20.000Hz
Vægt og højde 6,5kg og 47cm høj.

0 Comments