De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Mobil

Anmeldelse af Nokia N8

Jeg har fået lov til at anmelde det nye flagskib, fra Nokia, telefonen er en Nokia N8, og jeg kan virkelig godt lide den.
Kamera-Super-Smartphone? Lad os nu se.
Nokia N8 anmeldelse Specs
Skærm: 3,5″ AMOLED (640×360)
Kameraet: 12mPix Carl Zeiss optik
Kamera: Xenon flash, ingen til video.
BilledeChip 1/1,83″ Sensor, face-d, geo + ND-f
Videokamera 720p @ 25 fps + VGA videocall
Processor: 680 Arm 11 + grafikkort
Operativsystem: Symbian^3
Batteri (2g/3g/standby) 12t30m / 5t30m / 400t
Pris: 299kr / 4142kr

+’er og -‘er :

+ Fedt design.

+ Vild batteritid

+ rigtig HDMI udgang

+ Voldsomt kamera

+ Prisen

+ Hurtig nok.

– Den imponere ingen steder, mangler x-faktor.

– Symbian^3 er ikke godt nok.

– Det er ikke en super smartphone!

Nokia N8 Anmeldelsen:

Webbrowseren er mega vigtig på en telefon, i sær for en ultra advanceret smartpone som denne. Nokia N8 levere ikke som de andre telefoner i samme klasse, slet ikke, dertil skal det siges, at browseren er fin nok, den viser hjemmesider som på en rigtig computer, den fungere hurtigt nok og viser fint simple flash filer, hvis du skal indtaste en url skal du trykke 3 gange, hvor imod både Android og iOS er det kun 1 klik. Browseren fungere til det mest almindelig men mangler nogle funktioner, tab fx, til gengæld kan du fint downloade Opera mini til Nokia N8, så skulle det være på plads, selv om multitouch ikke fungere fint nogen steder.

Skærmen er fed, OLED og den er tæt på lysstærk nok, farverne er geniale, som normalt på smartphones, jeg kunne dog godt have brugt lidt flere pixels.

Symbian^3 er hvad Nokia kommer til at bruge frem over, det er bedre end de gamle Symbian systemer, men det siger heller ingen ting, den gamle Nokia N97 var så dårlig at Nokias direktøren, officelt undskyldte for den, det behøver han ikke gøre med Nokia N8, han må dog godt forklare, hvor Systemet kommer 3 år for sent? Symbian^3 er et fint operativsystem, det er hurtigt, til at finde ud af, for det meste, men Symbian kan ikke konkurrere med Android eller iOS!

Når jeg nu er ved Symbian, så kan jeg jo lige tage et par ting, der gør at jeg aldrig ville have denne telefon.

Symbian er nærmest kendt for “ekstra tryk”. Når man skal søge, så får man en hvid søgeskærm frem, og her skal man trykke på søge feltet før man kan søge, det samme sker når du ser en login skærm. Det er lidt et problem.

Da jeg startede telefonen første gang blev jeg bedt om et kodeord til min gmail, Facebook og twitter, det er også fint, det gør Android også. Problemet opstod da jeg skulle skrive mit kodeord til facebook, jeg fik en login skærm frem, man skal selvfølgelig trykke en ekstra gang på ‘bruger’ for, at tastaturet kommer frem, det udløste en masse underlige ting, fordi jeg har sat den til et fuldt QWERTY tastatur, dette tastatur får telefonen til at rotere, så har jeg også indstillet telefonen til aldrig at autorotere, det resulteret i, at telefonen hoppede frem og tilbage et par gange, hvorefter jeg får en login skærm med halvdelen af mit tastatur og ingen mulighed for at trykke tasterne til højre for y-h-n, forresten skal det siges, at disse indstillinger virker fint alle andre steder.

Man kan på ingen måde synkronisere sine kontaktpersoner med gmail eller mobileme, det betyder, at jeg som mac bruger ikke har nogen mulighed for, at kunne få mine kontaktpersoner over på telefonen? Det er et kæmpe problem! Og har gjort, at jeg, ikke har brugt telefonen så meget som jeg burde.

Nokia har dog lavet noget sejt, som alle andre mærker mangler! De har givet Nokia N8 en rigtig mini HDMI og en adapter til et USB stik, jaja, alle telefoner har en USB port, men Nokia N8 har en USB indgang, du kan altså læse USBstiks igennem telefonen, det virker fint, jeg kan fint afspille video og se billeder igennem mit USB stik, det er alt for sejt. Du kan se et billede af forstillingen neden for.

Byggekvaliteten er god, telefonen er lavet af titanium, glas og plastik. begge ender er lavet af plastik, mens midten er lavet af titanium. telefonen er lavet godt, der er ingen underlige samlingerne, som på HTC Desire HD, Simkortet og MicroSD kortet er bag to gummi dækker, de er på siden af telefonen, i effekt gør det, at man ikke skal tage et plastik cover af, om og om igen.

Symbian^3 har en Appstore, den hedder Ovistore, der mangler desperat program, men et rygte siger, at Nokia er mere åbne end både Android og iOS, det kommer til at være en af de største appstores i verden, om et halvt år.

Jeg har sagt flere gange at kameraet er vildt fedt, der er en grund, det er ikke fordi der står 12 mPix på det, der er en anden grund.

Denne telefon er den første mobil med en rigtig billedechip, som er ligeså stor som i et point n’ shot kamera for et par år siden. Lensen er også ret fed, den har en blænde på 2,8, hvilket er helt ok for et normalt kamera, blænden er den der giver en ultra skarp forgrund og en meget sløret baggrund, du har helt sikkert set spejlreflekskamerabilleder med denne effekt.

Der kommer en bedre anmeldelse af kameraet senere, det lover jeg :)

Stjerner:

4 ud af 6 stjerner.

Jeg har foresten lånt denne telefon af Nokia.

7 Comments

  1. Fin anmeldelse, men alt for lang efter min smag. :-)

  2. Anmeldelsen er bestemt ikke for lang. Næsten tværtimod. Når jeg skal have ny telefon om et par måneder, så pløjer jeg da en masse anmeldelser, men jeg kan ikke få noget ud af en, der kan stå i en SMS. Det er sgu en skam, at Nokia ikke lader Symbian dø en stille død, og går over til Android, så ser det ud til, det havde været en perfekt telefon. Jeg er bestemt ikke til iPhone (eller andet Mac) jeg kan ikke med deres lukkethed, så Android på tlf + Linux på computeren (dog med en win7 partition)

  3. Apple kan nogle tricks, ingen tvivl om det! Men det er så grundlæggende forkert i mine øjne, at de skal bestemme så meget over mit hardware, at jeg må tage afstand fra det… Men bortset fra det, så er det jo også ret vildt, at jeg ikke en gang kan begynde at se efter en ny telefon endnu, da der lige går et par måneder endnu. Der sker godt nok meget på den front. (Har en X10 mini, og er pjattet med den)

  4. Anmeldelse en fin lang, måske længere endnu og så med en konklusion ville være godt. Så er der lidt for dem som ikke vil købe telefonen og bare vil vide hvad den kan og lidt til dem som rent faktisk vil vide alt hvad der er at vide inden de køber… Man kunne evt. starte med konklusionen. :)

    • Comment by post author

      Anders Bagnegaard

      Ja, en konklution:
      Jeg synes ikke telefonen levet op til dagens smartphones, med det sagt, så er dette den eneste telefon med et ordentligt kamera. Hvis Kameraet er noget for dig, så bliver du vel nød til at vælge Symbian^3 :)