De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Hardware, Lyd

Apple TV 3 anmeldelse

Jeg har lånt et Apple TV3 af min kæreste, og jeg tænkte at jeg ville skrive lidt om den, bare fordi jeg nu har muligheden.

Apple TV 3-7Et Apple TV, er bare en mobiltelefon, med et HDMI port, et netværksstik også en fjernbetjening, det er så meningen du sætter den til internettet og dit TV, for at få alt indholdet fra dine enheder og internettet over på dit store TV. Fordi Apple TV 3 næsten kun består af mobilt hardware, bruger den næsten intet strøm, men er stadig kraftig nok til at spille fuld kvalitet 1080p video på dit TV.

Apple TV 3 er en lille plastik boks, med et HDMI stik, RJ-45 stik(netværk), Mini USB(har ingen funktion), optisk audio(understøtter surround sound i et stik), også et strømstik. Det er vær at få med at strømforsyningen er intern, så strømstikket er bare et kabel, den har altså ikke en boks også.
Apple TV3 føles fin, det er ikke meget man skal have med den at gøre, så det er fint at den er af plastik. Den bliver lidt varm, men til gengæld lamer den slet ikke.

Apple TV 3-1Funktionerne i Apple TV er mange, men det er lidt snyd, fordi der er kun et par som er rigtig brugbare.
Apple TV3 har fx en masse amerikansk sports Apps, og amerikanske nyheds apps, men det er hverken relevant eller særlig brugbart. Du kan også spille alt fra dine computere, det indhold som ligger i iTunes, men her ligger man ikke videoer, og der er begrænset hvor sjovt lyd og billeder er, hver for sig er på en fladskærm. Apple TV3 spiller kun mp4 filer, altså hverken AVI(normalt format), vob(DVD filer), MKV(normalt HD pirat format) eller nogen af de andre mest benyttede filer, altså skal man ikke regne med at det bare virker, sådan uden lige.

Men Apple TV 3 har også nogen fede funktioner, fx har den et netflix app, som er lidt gammel og dårlig, men virker fint i den forstand at det spiller HD video direkte fra internettet og i bedre kvalitet end på din computer, du kan også, hvis du har en Mac, duplikere din skærm trådløst til dit TV med Airplay.

Apple TV 3-8Airplay er nok den sejeste funktion jeg nogen sinde har set, det her med trådløst skærm overførsel, er jeg blevet lovet nogen gange, men her virker det bare, på din Mac kan du i øverste højre hjørne trykke på en lille knap, også 2 sek efter, kan du se alt indhold fra din computer på dit TV, det lagger ikke, det er ikke langsomt, den overføre lyd samtidig, kvaliteten er meget god og den husker dine tidligere indstillinger – alt i alt perfekt.
Airplay betyder at du let kan se pirat videoer på dit TV med Apple TV, du kan se HBO nordic på dit TV(fordi de ikke har en app endnu), eller alt andet, og det fungere bare! Apple TV 3 kunne miste alle andre funktioner end denne, og det ville stadig være perfekt!
Du kan gøre det samme fra en iPhone eller iPad, men her er det lidt mere begrænset, fx er der en række apps som ikke understøtter Airplay, fx HBO nordic.

Fjernbetjeningen som kommer med er meget pæn, i et enkelt stykke aluminium, men ikke vildt sej, det burde bare virke, men engang imellem skal man trykke et par gange, fordi man ikke lige rammer den lille boks. Man kan også bruge sin Telefon, med det app som hedder remote, her kan man scroll’e  trykke og bruge tastaturet fra telefonen, det virker i virkeligheden fint, selv om det ville være en sej tilføjelse med et rigtigt interface på telefonen.

Jeg er meget godt tilfreds med Apple TV3, jeg ville nok give den 5/6 stjerner, fordi 850kr er for meget, men funktionerne er fint, især Airplay! Apple TV er et no-go hvis du ikke har en Mac eller en iPad. Så simplet.

4 ud af 5 stjerner

Du kan godt finde dem brugt, men her spare du højest 200kr, og resikere at få den gamle version 2(jeg ville ikke kunne se forskel hvis jeg havde dem begge) eller at du har mindre garanti, eller måske ingen.