De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Artikler

DBA er død?

Dba er danmarks største online og offline brugsmarket, den blå avis er 7 år ældre end mig, måske er det på høje tid de bliver vippet af pinden?

For et par år siden blev DBA købt af ebay, i den forbindelse blev det gratis at se kontaktinformation på DBA.dk.

Her er lidt kritik til DBA.dk …


Min køb/salgs historie

Jeg har i årevis købt og solgt 100-vis af gadgets på dba, jeg har haft alle apple computerne, næsten alle smartphones og har derfor brugt DBA.dk rigtig meget, i det sidste år har jeg solgt en Dell vostro v13, en Asus netbook, et canon 1000D, et Canon 500D, en macbook air, en macbook pro 13″, en macbook pro 17″, iPhone 3gs, samsung galaxy S, en harddisk, jeg har også købt: 100mm macro linse, 16-35mm linse, iPhone 3gs, macbook pro, macbook air. Der er sikkert rigtig mange ting som jeg har glemt … konklutionen er at jeg har brugt DBA.dk meget.

Mine erfaringer

Jeg har næsten kun gode erfaringer med Dba.dk, prisen her er altid højere når man sælger, fordi der er mange flere mennesker og folk virkede, før i tiden, stille og rolige samt seriøse.

Men, de sidste 2 salg, jeg har lavet på dba, har været anderledes, da jeg solgte mit kamera (Canon EOS 500D) var der ikke færre end 5 som skrev at de ville købe kameraet, ingen af dem viste sig at “mene” det, hvor kommer alle disse useriøse købere fra? Jeg endte dog med at sælge til en fra DBA, selv om han var nummer 6.

Er det vores bevidsthed der har ændret sig? Er vi blevet så godt tilpas med at handle på nettet, at det er ok at melde noget ud også tage det tilbage bagefter?

 

SPAM folket er gået fra email til dba

Jeg sælger som bekendt også mange ting på dba, her har jeg også oplevet nogle ting.

Når man opretter en annonce på dba, får man næsten altid spam kommentarer, fra ikke dansk talende computere/mennesker(computere går jeg ud fra), jeg bliver altid tilbudt flere penge end jeg kræver, både på mail men også som en kommentar på selve annoncen. Det sker vel, og DBA har eftersigende gjort meget for at forhindre dette, men det foregår trods alt stadig.

Den anden ting

Prøv at søge på iPhone 4, her kan du finde en iPhone 4 til alt imellem 1000kr og 6000kr, alle under 3000kr er selvfølgelig spam, men mængden af spam indlæg gør, et iPhone4 køb, fuldstændig uoverskueligt, i hverfald for mig.

Det kan ikke være rigtigt at de ikke kan hamle op med spamerne.

Det er nu en konkurent skal være der.

Hvis du er igang med at udvikle noget ? Så er det nu det skal online, det er nu folk gerne vil skifte :)

DBA SKAL DETTE TIL MIG, om spamerne:

Hej Anders

Vi er meget opmærksomme på sikkerheden ifb. handler på dba.dk. Vi bruger derfor mange ressourcer på at sikre et sikker handelsmiljø – Dette gælder både tjek af annoncemateriale samt vores automatiske svindelfiltre som tjekker på mistænkelig adfærd (hvordan præcis kan jeg naturligvis ikke komme ind på).

Derfor bliver svindelannoncer hurtig fjernet fra sitet  – og nogle når endda slet ikke ud i søgeresultatet.
Derudover er vores brugere også rigtig gode til at benytte “Anmeld annonce”-funktionen, som henleder vores opmærksom hed på de annoncer som ikke overholder vores regler og som systemerne ikke fanger.
Tjek vores guide til en sikker handel her:

http://www.dba.dk/asp/solosites/sikkerhedscenter/default.asp

 

–          Især kan det anbefales at tjekke om sælger er cpr-valideret – og så bruge almindelig sund fornuft. Er det for godt til at være sandt, er det det desværre nok også.

 

Alt som kan gøre DBA til et mere trygt sted at handle, er bestemt interessant – At tilbyde betaling mellem køber og sælger er bl.a. et af de tiltag som vi undersøger nærmere. Det er dog vigtigt for os, at finde den helt rigtig løsning.

________________

Hej DBA

Man kan ikke CPR validere sig mere ?

________________

Hej Anders

Det kan man gøre manuelt ved at sende os en mail med kopi af sygesikringskort og billed-id.

NEM-ID kommer på senere som validering..

7 Comments

 1. Hej Anders,

  DBA er heldigvis ikke død – Vi lever i bedste velgående :)

  Vi oplever desværre at nogle af vores sælgere modtager disse henvendelser enten via mail eller sms – Og dette tager vi bestemt meget alvorligt.

  Netop derfor bruger vi mange ressourcer på konstant at udbygge eksisterende filtrer. I praksis betyder det at vi opdager og eliminere mange af henvendelser både via mail og sms inden de rammer vores brugere! Svindlernes mission er dog at finde frem til hvordan de så kommer i kontakt med sælgerne og derfor ændrer de også konstant metoderne – og vi følger med.

  For at undgå at nogle bliver snydt, gør vi meget for at informere vores brugere om disse svindeltyper. Vi har derfor tidligere udsendt en informationsmail til alle vores brugere samt indsat ekstra information på forsiden af vores Sikkerhedscenter samt på Facebook og Twitter.

  Derudover kommer der flere gode tiltag på DBA som vil gøre det mere sikkert at handle på sitet – Bl.a. kan nævnes betaling mellem brugere via PayPal og validering af profil via NemId. Har du andre gode forslag, så fortæl os endelig om det i vores Feedbackforum: http://dba.uservoice.com/forums/90393-www-dba-dk – Her kan alle stemme på de idéer som man synes er bedst.

  Oplever du fremover svindelannoncer eller –henvendelser, så kontakt endelig vores Supportafdeling på [email protected] og vi undersøger straks sagen og vender tilbage med et svar.

  De bedste hilsner

  Lene Kristensen
  Support DBA

 2. Comment by post author

  Anders Bagnegaard

  Jeg har lige sat min telefon til salg på DBA, og her en halv time fik jeg mit første tilbud, nu må vi se hvordan det går :) Jeg holder jer informeret her.

 3. Comment by post author

  Anders Bagnegaard

  Fik min første spam meddelse:

  Fra: paulina evans

  Thanks for the comprehensive reply I hope you are doing good. I am currently working in the Hospital Nursing here in Belgium and will like to buy the item to my Son who is working in West Africa as a birthday gift,

  I was referred to this website by an Denmark Doctor in the UNICEF Camp here where we work, so he is the one giving me
  guide lines Can you ship international? if so, let me have your bank Details or paypal request and shipment cost so i can make the payment and send you the shipping address.

  Regards.

 4. Hej igen, Anders

  Kan se, at vi allerede har blokeret for pågældende – Hvis du oplever det igen, så send gerne mailen videre til [email protected] og vi undersøger straks sagen.

  Med venlig hilsen

  Lene Kristensen
  Support DBA

 5. Juls

  :) Så det er 2014 nu, og http://www.dba.dk/ stadig står stærkt :)