De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Software

Final Cut Pro X

Jeg dækker normalt ikke sådan noget pro software, men denne gang har der været så meget snak på twitter, at jeg bliver nød til at dække Final cut pro x.

Her er nogen af de nye funktioner:

Der er sket en masse med motoren bag programmet, Final cut x understøtter fx 64bit og multi core processore og mere end 4 gb ram, det siger noget om hvor langt Final cut var tidligere, programmet var år bag adobe’s alternativer.

Final cut pro x understøtter også 4k opløsning, altså ikke kun 1080p(1920×1080) video men 4k(4096×1714), der er nogle få kameraer som understøtter dette, men kun 1 000 000kr+ film kamera’er. I fremtiden bliver 4k selvfølgelig standarden for normale video kamera, så er det vel godt at være på forkanten.

Alt det er jo lige meget, det vigtige kommer nu!

Mens du importere videoer, finder Final cut pro x automatisk mennesker i billederne, så det er lettere for softwaret at lave specelle film sekvenser, med bestemte mennesker, det er ikke kun ansigts genkendelse, men menneske genkendelse. Final cut finder også automatisk ud af om det er et “close up” eller et “wide” videoklip du har importeret, så kan Final cut sikkert give dig gode råd, men det viste Apple ikke frem i går.

Lyden i videoklippene bliver også gjort ren samt der kommer “image stabilisation” på dine videoklip.

Den vildeste ting er video renderingen, der er nemlig ingen!

Jeg skal nok lige forklare hvad videorenderinge er :) Renderinge er det man gør når man er færdig med at redigere ens video, efter man har sat tekst og valgt de rigtige video sekvenser ind, så går software i gang med at sætte billederne sammen en for en, for at gøre video klar til brug. I renderings processen bliver der produceret en komprimeret version af videoen, så den fylder mindre end den raw video du får fra dit kamera.

Final Cut pro x rendere hele tiden i baggrunden, så når du er færdig med din film exportere du den bare, også har du den med det samme!

Som det er nu så bruger jeg måske 15min på at rendere en video jeg har redigeret, og det er kun 5 min film i alt, den tid er spildt, fordi softwaret er helt dødt imens det rendere, efter renderingen er færdig kan man ikke ændre noget, uden at skulle rendere det hele om igen.

Final cut pro x kommer unden om dette ved at have filmen klar altid!

Softwaret kommer til juni og kommer til at koste  $299(2000kr) i appstoren.

httpvh://www.youtube.com/watch?v=f6Cl9h7dmfM

1 Comment