De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Mobil, PC, Software, Tablet

Apple WWDC 2013

WWDC 2013 er hvad det normalt, det er Apple som skal klapper sig selv på skulderne, og måske til sidst viser noget nyt software eller måske endda hardware.

Det nye Mac OSx

Mac OSX 10.9Mac OSX Sea lion;) Ja, den joke kommer du til at høre 100 gange. Det hedder selvfølgelig Mac OSX Mavericks( det er et sted, åbenbart).

Finder tabs, whatever. Næste er finder explore? Ligesom man engang kunne bruge internet explore som lokal finder på windows.

For os med flere skærme, er Mac OSX ikke særligt godt , de lover flere funktioner og smartere funktioner. At dit apple tv kan agere endnu en skærm på din mac, det er sejt. De lover at man kan have docken på flere skærme(YES!), bruge fuldskærms apps uden at det fucker med dine andre vinduer på andre skærme.

For at sikre bedre batterilevetid, har Apple(og alle andre) talt om at bruge grafikkortet mere, alle taler også om at programmer som ikke bliver vist eller lader noget, heller ikke skal bruge noget processor eller grafikkort kraft, det har vi hørt før, jeg håber det bliver bedre, men som sagt var dette også med i snow leopard, lion og mountain lion.

Noget nyt er compressed memory, det handler om… Jeg er ikke sikker da det ikke blev særlig godt beskrevet – men jeg går ud fra at det ram som bliver brugt kan komprimeres så der er mere frit til nye programmer.

Safari 7Safari skulle være mere effektiv, og derfor hurtigere, hvilket er meget godt, selv om alle test jeg har set viser at Chrome og Firefox er hurtigere, så er det rigtigt rart at de gør noget, fordi det er den vej vi skal, uanset hvormeget hurtigere vores PC bliver er det stadig vigtigt at alle krafterne ikke bliver spildt på programmer som ikke bliver brugt(host Windows).

iCloud Keychain

Det skal lige siges at dette var muligt i mobileme, fuldstændigt som nu, iCloud ødelagde det og nu introducere de det som en ny funktion. Det er sejt at den gemmer og synkronisere alle kodeord imellem alle dine enheder.

Selvfølgelig er der nogen nye funktioner, den gemmer kreditkort og kommer med forslag til kodeord.

Ny notifikations center, som kan tage notifikationer fra din telefon også, det er da lidt sejt – så mangler vi bare telefonopkald og SMSer på PC’e.

Apple maps til Mac OSX. Selvfølgelig:) og det bruger tydeligvis OpenGl, en CPU kan ikke rendere det så hurtigt – jeg ved ikke hvad de tænker, så vidt jeg ved er Google earth ikke særligt populært, fordi det er et program og ikke som google maps en hjemmeside. Men når nu alle Apple brugere automatisk har det, gør det sikkert en forskel.

Macbook Air

Macbook air 2013Ny Macbook Air! De har selvfølgelig de nye Intel processore og grafikkort, de siger sikkert dobbelt kræft, men man kan regne med 50% bedre i grafikkort og 30-40 i processor. Macbook air 11″ eren kommer op på 9 timers batteritid. Macbook air 13″ eren kommer op på 12 timers batteritid. Også kommer de med den nye wifi 802.11ac protokol, som køre op til 500mbit/s hvor vi kun har max 300mbit/s idag.

Den batteritid er vild, jeg håber ikke det kun er den nye hardware som gør det, men også software, så kan det være jeg også får bedre batteritid på min macbook pro.

Mac pro

Mac pro 2013Den bruger den nye Xeon, den bruger ikke 64bit processore som nuværende PC’er men 256bit, konkret betyder det at den skal bruge et nyt operativsystem, og at 10.9 altså understøtter 256mbit processore, dette gør den ikke 4x så hurtig det betyder bare at den kan håndtere 4x så meget data på samme tid, den anden playstation havde også en 256bit processor, som er dobbelt så hurtig som den nuværende 12 kernet Xeon selv om den også kun er 12 kernet, nye 1866MHz ECC ram også bruger den ePCI til at lave et lokalt “cache” til harddisken, teknologien er næsten gammel på windows PC’er, det er en lille hurtig harddisk som sidder direkte på bundkortet og inden holder de programmer du bruger for det meste, for at gøre BC’en hurtigere til det du bruger.

Også er den rund, sort og lille? og fylder en 1/4 del af den gamle Mac pro(jeg er glad for at jeg kom af med min Mac Pro for en måned siden).

Mac Pro 2013 har 2 grafikkort, og de hintede til at de arbejdede sammen, jeg ved ikke om de gør, men dette er en nyhed. Windows bruger SLI eller CrossFire til at sætte grafikkort sammen, så de kan lave samme opgave og derfor gøre det dobbelt så hurtigt eller godt. Min gamle Mac pro havde 4 grafikkort, men de arbejdede ikke sammen, så hvis man ikke havde en skærm til et grafikkort, lavede grafikkortet ikke noget. Det manglede også bare. Windows har haft disse funktioner siden 2005, det har ikke være godt længe men det har være en mulighed. Det er sikkert bare fordi de skal skal kunne levere 4k opløsning og thunderbolt 2(20gbit/s i stedet for 10gbit/s), og de grafikkort de kan finde ikke er hurtige nok.

iOS 7

imessengerNew stunning userinterface, jeg talte at de sagde det 8 gange. Men man må sige at der er noget om det; selv om nogen af funktionerne er spild af strøm, efter min mening. Jeg har en design udannelse, så jeg ville kalde det “Bauhaus” eller “Contemporary art” du ville nok bare sige det var simplet. Det betyder at designet er lavet så simpelt som muligt og der er meget white space(det gætter du nok hvad er).

Men alligevel overraskende avanceret, der foregår meget bag i systemet. Fx når man bevæger telefonen kan man se bag ikonerne, så det ligner at ikonerne er oven på bagskærmen og ikke bare er en del af det. Multitasking har fået den funktion iPad har, hvor man kan få en oversigt over sine apps imens man skifter imellem dem, eller lukker dem med swipes. Det er svært at lave multitasking, hvis man i virkeligheden ikke understøtter det, derfor lader iOS 7 de mest brugte programmer få mulighed for at køre, selv om du ikke har fortalte den det, den prioritere også at lave opdateringer i apps, når dit netværk er godt og du alligvel har telefonen tænkt for at se noget. Også er det pænt.

controlcenter

Control center, er hvad du tænker, du kan slukke/tænde wifi, bluetooth, 3g,4g osv. uden at skulle ind i indstillinger.

Airdrop er hvad mac’s bruger til at hurtigt at overføre filer imellem computere, iPhone 5, iPad mini og iPad 4 understøtter det. Den auto åbner selv følgelig filen, og bruger Wifi så telefonerne behøver ikke være tæt på hinanden.

heldigvis kan vi endelig komme af med vores uendelige lange liste over fotografier, nu deler den sig op i begivenheder, ligesom iPhoto eller picasa gør på din Mac.

iRadio?

Spotify kopi? ja, men koster det mindre end de 99kr/md for spotify? meget det koster kun $24/år og er gratis med reklamer. +iTunes har virkelig meget musik, meget mere end spotify. Jeg ved ikke hvornår det kommer til Danmark, men jeg gætter på noget senere, da vi ikke engang har iTunes match.

Jeg så i øvrigt eventet hos 3, sammen med et rum af 3 folk. her er billeder af eventet.