De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Artikler, Google, Hardware, Video

Google ChromeCast Anmeldelse

ChromeCast-5Google ChromeCast er Googles TV box, de kan bedst lide at du sidder foran din PC(Så du kan se på reklamer), derfor er Google ChromeCast også forberedt til det, Google ChromeCast kan kopier et browser vindue, kun i google’s egen browser Chrome, og alt hvad du ser på der, kan du se på på dit store tv, derfor kan du se Netflix, youtube, DR tv osv, alt hvad dit TV kan se kan du se på dit TV.

Sammenlign Google Chromecast priser

Rent praktisk får du en lille knap i toppen af Chrome som duplikere dit browser vindue, dette er et plugin du skal installere, og det fungere bare, når du sætter den til at stream sker det med det samme, ellers “sover” den resten af tiden(måske gør den ikke, det kan man ikke rigtigt se).
Ifølge Google selv skulle den kunne starte TV’et selv, samtidig med at den skulle kunne skifte til det rigtige imput, det ville gøre systemet noget bedre, men det virker ikke på nogen af de 2 TV(et nyt LG og et gammelt Sony) vi har her i huset, den skifter heller ikke automatisk til det rigtige HDMI stik, det er nok en af de der standarder som ikke rigtigt er hos alle endnu.

Google Chrome får Strøm via HDMI porten, hvis du har det rigtige nye TV, hvis du ikke har det, kan det få strøm via et normalt USB stik, det har mange TV også, hvis du ikke har nogen af delene, følger der en oplader med.

Teknisk set er ChromeCast federe end man skulle tro, det er ikke bare en dum box som sidder i dit TV, den kan noget selv. Når du er på Netflix eller youtube er der en lille knap på afspillerne, denne sender også bare filmen til TV, men hvis du slukker din PC bagefter, fortsætter ChromeCast, fordi det er ikke PC’en som afspiller filmen men ChromeCast, dette giver mening fordi det er meget mere effektivt at lade den klare det i stedet for at din PC skal sende det afsted. Dette system er ikke open source, men alle andre har mulighed for at bygge det ind i deres afspillere.
Teknikken er hvad gør ChromeCast unik, den har virkelig mange muligheder, og er vildt let at bruge.

ChromeCast-3Pga den tekniske side, er ChromeCast også næsten perfekt lavet til mobiler, du kan streame film fra netflix i fuld kvalitet(1080p) i stedet for mobilkvalitet(480p) til dit TV, uden at miste noget strøm på det. Det er genialt :) Det er ikke kun Googles Android som Chrome Cast virker med, iPhone’s netflix og youtube app har også fået et dele link, og igen så kan alle med en video app frit bruge funktionen.

Billledekvalitet er fin, når man ser et autogenereret billede fx at facebook er kvaliteten helt perfekt, hvilket tyder på at den bitrate Chrome Cast bruger er så god at du ikke kan se forskel.

Hvad med at afspille film fra sin pc? Jeg tænkte at det kunne man godt, da Chrome sagtens kan afspille avi, mp4, mkv og alle andre video formater, så man skal bare åbne filmen i Chrome og sende billedet til ChromeCast. Det virker! Jeg skal sætte den til fuldskærm før formatet bliver rigtigt men det er da det mindste :)

Jeg har et Apple TV 3 jeg kan teste imod, den kan også duplikere min skærm, afspille Netflix og youtube. Apple er gået en anden vej, de har lavet et interface og en fjernbetjening til det hele, man kan også bruge sin telefon til at streame indhold op på skærmen, men når man gør det, får man kvaliteten fra telefonen og man bruger strøm fra den også, selv om det er meget lidt strøm.
Man kan både sende sin iPhone og Mac skærm op på sit apple tv, men ikke hverken fra Windows eller Android.

Til gengæld koster Apple tv3 2-3 gange så meget, og jeg er sikker på at de i virkeligheden kan det samme :)

På Facebook blev jeg spurgt om man kunne lave spillelister? Jeg har ikke fundet funktionen endnu, så det kan man ikke, endnu, i netflix får man ikke muligheden, man får muligheden i youtube, altså “afspil som den næste” i stedet for at afspille nu.
Interessant nok kan man afbryde en andens afspilning, uden nogen advarsel bare ved at gøre det.

Konklusion

Google ChromeCast er perfekt til $35(ca. 200kr), du får ikke bedre enhed til så få penge, i danmark kommer prisen nok til at være noget højere, hvis den overhoved kommer her til Danmark, lige nu kan du købe dit ChromeCast til ca. 300kr i tyskland, der er intet moms eller told på den, så det skulle være sikkert nok; det er også en god pris når man tænker på at et Apple tv koster 800kr og kan det samme.
Det kan klart anbefales.
Du kan se alt om Chrome cast på chromecastguide.dk