De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Artikler

iPad 32Gb 3g, vild?

iPad 3g

specs:

1 GhZ processor, 256mb, 32gb flashharddisk, wifi (b,g,n), bluetooth, GPS, accelerometer, lyssensor, 3G dataforbindelse, Den bedste touchskærm på markedet.

+ God skærm.

+ Har en af de bedste GPS modtagere nogen sinde, finder GPS på få sekunder, selv indendøres.

+ Lang batteritid.

+ Brugervenlig (der er ingen brugervejledning med).

+ Virkelig god kvalitet og gode martialer.

+ Vildt hurtig.

– Tung.

– Bliver let feddet.

– Den erstatter ikke en iPhone eller en bærbarcomputer, måske en Netbook.

– Internet browseren får ikke nok ram *se neden for.

iPaden er lavet af et helt stykke aluminium og et stykke glas, 3g-versionen (og min) har en plastik stykke i toppen til, at fange mobilsignaler, men det lægger man ikke mærke til. Der er ingen skarpe kanter eller steder, hvor støv kan samle sig, alle modulerne passer perfekt sammen, byggekvaliteten er langt foran alt andet i computer-verdenen. Apple iPaden er så lækker, at røre ved, at man helt glemmer alle andre gadgets, ja ok, ikke helt J

Byggekvalitet er bedre end alle andre tilsvarende produkter det vil sige netbook computere, jeg synes kun en macbook pro er ligeså fedt designet.

På siden af iPaden er der en on/off knap, knappen er magen til den på iPhone, den gør iPhone lydløs, men på iPaden låser den skærmorienteringen, det har jeg længe manglet på min iPhone, når man ligger i sengen, på siden, ændres skærmorienteringen så den er forkert i forhold til min egen position, god knap, iPhone 4.0 får samme software knap, men varer længe før den er ude.

Der følger ikke noget headset med iPad, det skal man købe ved siden af, iPad virker dog med alle de normale funktioner fra Apples headset, som lydstyrke justering, pause/play og frem/tilbage. Jeg bruger mest iPaden med headset i, når man ser film er lydstyrken slet ikke nok til, at give en ordentlig lydoplevelse.

iPad’s skærm er det vildelse nogen sinde, 10” IPS med LED baggrundsbelysning giver et perfekt billede, videoer i 720p kan ikke se bedre ud, end på den store tæt-på-HD skærm.

Man skal ikke lave 720p film mindre for, at iPaden spiller dem, de virker fint på den lidt mindre end HD skærm. Generelt er videoformater et problem på iPad, jeg fandt software til at konvertere videoer til iTunes formatet, men det tog langt tid, især i 720p HD, og var besværligt, jeg glæder mig til iTunes video-store kommer til Danmark, *ifølge Steve Jobs skulle det ske i år.

iPad Internet oplevelsen er bedre end på en computer.

Man har ikke været på internettet før man har prøvet en iPad. Internettet føles bedre, når man kan røre ved det, at scrolle sig igennem en lang hjemmeside er bare fedt, en internetside som ’politiken.dk’ har aldrig været mere overskueligt end når man med hænderne kan lede rundt i de 1000’vis af artikler. Det er bestemt vær at prøve.

iPaden er vildt hurtig, Ja, faktisk er det overraskende da dens 1 GhZ processor næppe kan sammenlignes med andre 10” netbooks, måske er det fordi operativsystemet er lavet til en langsommere mobiltelefon, måske er det fordi den aldrig har noget kørende i baggrunden eller også er det fordi alle programmer er optimeret til, at virke på netop denne computer, det er vel lige meget! Fra man ”starter” iPaden til man er på wifi og internettet går der få sekunder, det er der ikke mange stationære computere, som klare ligeså flot, iPaden er en stram lille en J

Man kan ikke være i fred!

På caféer, i gården, på facebook, på skolen eller på gaden kommer folk hen til mig, jeg har forklaret, hvad jeg skal bruge den til, til flere end den klasse jeg gik ud af gymnasiet med. Vil du have opmærksomhed, så er det en iPad du skal have.

Flash? Jeg savner ikke flash, det er langsomt på min kæmpe computer og ville nok ødelægge den lille søde iPad, men når alt kommer til alt så er det meget begrænset, hvad flash bliver brugt til på nettet, jeg mener youtube og lignende hjemmesider virker fint, ja faktisk bedre end på din computer, så må man slippe for, at se på de forskellige dårlige ’fotograf’ hjemmesider, google finder dem jo alligevel ikke.

iPaden mangler et filsystem, det er et problem, at man ikke kan redigere en fil med et program, gemme filen, og redigere den videre i et andet program. Hvis man vil redigere billeder, er det ikke et problem, men dokumenter er sværer, at få til at passe, man ender med, at have flere versioner af samme fil, fordi man ikke bare kan gemme til iPadens harddisk, men bliver nød til at sende den som email.

IPad fungere med alle gamle iPhone og iPod touch programmer, dog ikke særlig godt, de bliver grynede og selv ikke, den vektorbaserede tekst ser ordentlig ud på den store skærm, dog er de nye iPadprogrammer vildt fede, de fleste har samme funktioner som iPhone programmerne, men fordi skærmen er så meget større, er der meget mere plads, i stedet for, at skulle se en lille del af en artikel, kan man nu se hele hjemmesiden i programmet ’wall street journal’. Et fedt program man skal prøve er Marvels tegneserie program, her kan man købe tegneserier for 1,99 dollar, og med vildt fede animationer læse dem, igen og igen, programmet hedder: Marvel Comics.

iPads Lydstyrke er for det meste nok, jeg havde dog problemer, da jeg skulle vise en youtube video til venner over 2 meter væk, det var med baggrundsstøj og generelt larm, iPad er en en-bruger oplevelse, det er ikke så let at dele oplevelsen, skærmen er simpelthen for lille.

Internet browseren får ikke nok ram. Et problem jeg fandt var at når man browser så gemmer iPaden ikke andre fane blade i rammen, så den loader hjemmesiderne ind igen, når man går tilbage, til et tidligere faneblad, også hvis man scroller for hurtigt har iPaden problemer, her loader den ikke hjemmesiden hurtigt nok, en simpel redigering af ram-fordelingen ville være nok til, at gøre det bedre.

Hvad kan den i virkeligheden?

Da jeg fik iPaden havde jeg regnet med at den skulle erstatte min Netbook, men det er den ikke kræftfuld nok til, den kan heller ikke erstatte en mobiltelefon fordi den ikke har nogen telefon del, måske skal den slet ikke erstatte noget? Det er dog vildt godt, at have internettet med sig overalt, i et ordentligt format.

Jeg havde håbet/regnet med, at det var mere en computer, det er det ikke, det er mest af alt en mobiltelefon eller iPod Touch.

Stjerner: 4 ud af 6

[nggallery id=2]