De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Foto, Mobil

iPhone4 med olloclip vs 60D

Jeg ville lige vise at min nye gadget ikke er helt ubrugelig, det drejer sig om olloClip’en som er en 3 i 1 linse til iPhone4.

Jeg tester linsen imod mit professionelle Canon EOS 60D med en professionel 16-35mm 2.8L linse Som til sammen koster næsten 17.000kr imod min mobiltelefon, så det er ikke meningen at det skal være fair.

Det skal siges at vis du trykker på nogen af billederne får du den orginale størrelse, fuldstændig uredigeret, jeg skød med 8mPix med 60D og standart 5mPix med iPhone4.

Jeg starter med at finde ud af hvor bred linsen i virkeligheden er. Min kamera linse er 16mm og kameraet har en crop faktor på 1.6 altså svare mit kamera’s skud til 25,6mm (1,6*16mm) olloclippen er bedrere, både den som hedder ‘wide’ og den anden som hedder ‘fiskeøje’.

Mit kamera tager meget brede billeder, dette må være ‘mega’ bredt?

Se æblerne, så viser hvor bred linsen er.

Olloclip's vidvinkel linse

Olloclip's fiskeøje linse

Nu til noget lidt mere ægte, her kan du se hvor mange fejl linsen laver fordi den i virkeligheden er for bred, tjek hus muren til højre, først på mit DSLR og derefter på olloclipen.

Du kan ikke regne med farverne, de er åbenbart overdrevet på iPhone, jeg har ikke gjort noget med mine DSLR billeder, men her er der ingen grænser.

Dette er en udendørs test af Olloclip imod Canon 60D med 16mm:

udendørs 60D

udendørs olloclip

Jeg tænkte at jeg ville vise at mit kamera faktisk godt kan noget, så jeg har tager en mega simpel “for lidt lys” test. Dette er taget på mit helt mørke badeværelse med kun en lille lommelygte som baggrundslys.

Det er lidt intersant begge kamera har næsten samme indstillinger, F2.8(kameraets åbning), en lukketid på 1/20 og 1/15.

Men der er tydeligt forskel på de 2 forskelle billeder.

svagt lys med olloclip

svagt lys med Canon 60D

olloclip har bestemt sine funktioner, men det er måske rigtigt at funktionerne er lidt begrænsede.

Tilgengæld hverken koster eller fylder olloclip særlig meget.