De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware, PC

Macbook pro/air grafikkort imod hinanden? +CPU’erne

Jeg har gravet lidt i nogen tal på notebookcheck.net For at finde forskellen på de nye og gamle grafikkort og processore på Macbook Air og Pro’erne. Der er en masse tal som mangler, fordi CPU’erne er for nye og derfor ikke er blevet testet endnu. Men jeg har fundet frem til det meste. Jeg starter med grafikkortene, der er kun 2 forskellige grafikkort i Macbook pro nu, det som er bygget ind i processoren, et Intel HD Graphics 4000 også et Nvidia GT 650M, sidste generation brugte AMD, vi mærker nok ikke forskel. Jeg har fundet en masse test tal, som viser grafikkortene imod hinanden, som du kan se er der ikke sket frygteligt meget, Intel HD Graphics 4000 er 50% hurtigere end Intel HD Graphics 3000 – hvilket er meget godt, men det nye Highend GT 650m er kun 30% hurtigere end HD 6770m.

Jeg har ikke fundet særlig mange tal for de nye 3.gen iCore CPUer, ivy bridge, men jeg fandt forskellen på pro’ernes næst største og største CPU’er- altså den processor som er lidt større som Apple gerne vil have dig til at købe. På den lille 13″ Macbook pro kan man købe en lille version med en i5 2,5GHz eller en større i7 2,9GHz, forskellen er, ifølge mine data, ca. 20% ydeevne, altså ville du aldrig mærke forskel :)

Den store 15″ Macbook pro både med og uden Retina display, fås med en opgradering til processoren, på 2,7GHz fremfor den normale 2,6GHz. Forskellen er 2.000 kr eller 3% ydeevne.

Alle tallene kan downloades her GPU+CPU på de nye Macbook pro + air. Og du må meget gerne fortælle mig hvis jeg tager fejl.

Min konklution er at det aldrig kan betale sig at opgradere CPU på en Macbook af nogen art. Der er større forskel på grafikkortene, men det er kun til dem som bruger dem.