De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Hardware, Video

Roomba 630 robot støvsuger

Jeg har købt mig selv en robot støvsuger, og her er anmeldelse.

Det er en Roomba 630, det er den billigste robotstøvsuger man kan købe, som også er brugbar, dem som er billigere end denne har fejl som at den ikke kan finde rundt, skal have hjælp til at finde tilbage til docken, brokker sig om natten over underlige ting. Hvis man skal have en robotstøvsuger, kan man ligeså godt vælge det firma som startede det hele, og praktisk talt ejer markedet. Roomba 620 er lidt billigere end denne 630, den eneste forskel der er på 620 og 630 er den medfølgende visuelle væg til 630, som du kan sætte ind for at roomba ikke køre ind i et bestemt rum. Jeg har ikke brugt den da mine dørpaneler alligevel er for høje, mine er ca. 4cm, det er kun lige for højt. Disse visuelle vægge kan købes seperat flere steder.

Sammenlign IRobot Roomba 630 priser hos priceRunner

Min video anmeldelse:

Anbefaling

Jeg vil anbefale alle at få sig en robot støvsuger. Jeg kan ikke se hvordan man skulle gide støvsuge selv :) Selv hvis du har en lejlighed/hus som ikke er lavet til en robot, så kan den stadig bruges, hele processen er alligevel ikke automatisk på denne billige version, man skal starte den eller i mit tilfælge flytte den til et nyt rum, processen kan være at man sætter den ind i et rum også trykker for at få den til at støvsuge, det er meget lettere end selv at gøre det, og du kan sikkert også få en roomba med bedre hjul som gør det muligt at den kan transportere sig fra rum til rum.

Sugeevnen er så god at den fanger det meste, jeg har i hvert fald ikke oplevet det som et problem. Man kan også få Roomba verisoner med tilnavnet “pet” som kan gøre det lettere at have den sammen med en hund eller kat.

Hvilken en skal jeg vælge?

For mig at se er der ikke meget forskel på de forskellige modeller. Der er nogen som hedder Roomba 4xx, 5xx, 6xx og 7xx det er generationerne, jeg valgte den forholdvis nye 6 serie, som med alt andet bliver det bedre og bedre jo mere udvikling der ligger bag, og langt de fleste af de teknologier som er i Roomba findes både på den dyreste og billigste. fx har 6 serien et bedre hjul som gør at den ikke sidder fast så tit, de kan seperat løfte sig ca. 10cm.

7 serien må være den nyeste, hvis der altså ikke findes en 8 serie – men jeg tror ærligtalt ikke at forskellen er særlig stor, det virker som om at det man køber er ekstra software, men ikke en bedre støvsuger.

Sådan som jeg har forstået det, så hvis du køber en dyrer model, så får du fx 2 ekstra vægge, ekstra rense hoveder, større støvbeholder, eller mulighed for tidsindstillet rengøring. Alle er sikkert rare, men det er trods alt en støvsuger man køber :)

Her er et skema som gør det lettere at finde ud af: Roomba skema, fordi de har ikke selv lavet det.