Samsung Galaxy S2, en brugeroplevelse gæsteindlæg

Jeg er så heldig at have fået Ole til at skrive en “brugeroplevelseguide” af livet med En Samsung Galaxy S 2, som er en genial telefon, jeg ville nok ikke have været helt s god imod den, men det skal Ole selv have lov til at beslutte :) Han er trods alt bare en android fanboy :)
God læse lyst:)
– Anders, forsejt.dk
Dette er ikke en test, telefonen er testet stort set alle steder, og langt hen ad vejen er de fleste enige om, at dette er markedets bedste (android)telefon. Derimod vil jeg så lige skrive lidt om, hvordan jeg oplever telefonen efter knap 2 måneders brug.

 

Min første Android telefon var en X10 mini, den blev skiftet til en HTC Desire. Jeg var ret pjattet med min mini, og begejstret med min Desire. Da jeg så fik min Samsung Galaxy S2 (SGS2 fra nu) var jeg helt oppe og ringe. Jeg er lidt bange for, at jeg eksploderer, når jeg får den næste.

Det første, man lægger mærke til er jo designet, og det falder helt ind i min smag. Slank, let og i det hele taget lækker. Bagsiden kunne måske være lidt mindre ”plastik” men hellere denne, end mere vægt. Så er det næste jo, man tænder telefonen, besvimer lidt,  vågner op igen, og er fuldstændig overrasket over den skærm. Jeg har jo læst spalte op og spalte ned om den skærm, men blev alligevel overrasket over, hvor klar og lækker den er. Jeg har pt. Ikke set noget, der kommer i nærheden af den, og langt det bedste er, at selv i solskin, kan man sagtens læse på skærmen.

1kr / 3.844kr 655,5kr / 4.081kr 624kr / 4.338kr 49kr / 3.978,5kr 315,88kr / 4548,75kr

Da jeg jo er gået fra HTC til Samsung, var jeg lidt nervøs for hvordan brugerfladen ville være. Sense ér altså godt, men TouchWiz på SGS2 er helt bestået. Det er enkelt, overskueligt, og tingene er, hvor man forventer. Ellers har man tons af muligheder, for at flytte rundt og designe selv. Meget af det, man ellers henter, er indbygget. Bl.a. taskkiller, hold knappen nede i 2 sec. Tryk jobliste, afslut alle, eller enkeltvis dem, du vil afbryde. Jeg har ikke oplevet, at den hakker eller lagger på nogen måde, selvom jeg stresser telefonen, men nu er dualcore jo også så relativt nyt, så der ikke er de store apps, der udnytter dem fuldt ud. Det største irritationsmoment, jeg lige kan komme på er, at oplåsningen af skærmen kunne altså godt være lavet smartere. Man trykker enten på knappen i bunden eller on/off på siden, så godt, så langt, men så skal man trække billedet HELE vejen over, og ikke for hurtigt. Det er ikke så vildt gennemtænkt, men da bestemt til at leve med.

En smart detalje er, når man skal bladre i sine skærme, det være hovedskærme eller under programmerne, så er der prikker nedenfor, der viser hvor mange skærme der er + hvor man er. Holder man en finger prikkerne, og bevæger fingeren enten til højre eller venstre, følger skærmene med, så man skal ikke bladre; alt foregår naturligvis smooth.

 

Med en 4.3” skærm (og i den kvalitet!) er det oplagt at surfe og spille på telefonen. Det gør jeg lystigt. Jeg har hentet lidt HD spil og testet dem, og igen, ingen lag eller hakken her. Alle 3 Angry Birds er jo standard hos mig, de loader en hel del hurtigere end f.ex Desire og meget meget hurtigere end X10 mini. Let’s Golf 2 er et ret krævende spil, men alligevel, så kører det som en skærebrænder gennem en pakke Kærgården i stuetemperatur. Det hugger naturligvis godt til i batteritiden, og min havde det med at blive noget varm på bagsiden og gå ret hurtig død, men en softwareopdatering gjorde tricket. Nu holder den rent faktisk 2 dage med lidt spil, surf, sms, snak, musik på hundeturen osv. Det er i den pæne ende for sådan en telefon, og godt ½ gang mere end før opdateringen.

1kr / 3.844kr 655,5kr / 4.081kr 624kr / 4.338kr 49kr / 3.978,5kr 315,88kr / 4548,75kr

Nu har mange, incl. jeg selv, skrottet MP3 afspilleren, og bruger telefonen i stedet for. Den indbyggede musikafspiller er fin, overskuelig, men ikke noget blær eller noget, den gør ikke det store væsen ud af sig. Men den gør, hvad den skal, og den gør det godt. Videoafspilleren har jeg ikke brugt så vanvittig meget, men har intet at udsætte på den, måske lige, at symbolerne (spil, pause, spol osv.) er lidt til den store side, men også en detalje, der ikke skæmmer. Radioen derimod, er jeg ret begejstret for. Let betjening, finder fint kanalerne, og ikke mindst, så er der ikke så meget susen, som ejg har haft på mine mange andre telefoner. Den er mere end godkendt.

 

Kameraet er ofte noget, der bare skal være der, så man kan tage lidt billeder, og så lege gætteleg bagefter om, hvad det mon er, man har taget af, hvis lysforholdene bare er en anelse dårlige. IGEN røg jeg af stolen, når jeg sammenlignede SGS2 med Desire og de andre, jeg har haft. Det kan selvfølgelig ikke erstatte et kvalitetskamera, men følger langt de fleste kompactkameraer til døren, selv under ikke alt for gode lysforhold. Jeg har brugt det til ture med hunden og en enkelt udflugt. Videodelen er 1080p og det er skarpe billeder, men det straffer altså hvis man ryster lidt på hænderne, det ses ret voldsomt, men ellers fin skarp kvalitet og fine farver. Nogle har klaget over at farverne måske er lidt for Disney-agtige, men det kan man indstille på (desværre ikke noget, jeg har eksperimenteret på endnu. Der skal mere faglig viden til). Der har været flere tests, hvor jeg har set, en del klager over, der ikke er en fysisk kameraknap. Den klage har jeg så ikke. På min Desire var knappen så uhandy, at det ofte gav rystede billeder, så jeg har det fint med knappen på skærmen.

 

Samsung har nogle Hub’s, som de så fint kalder det. Game, music, reader og social. Jeg har prøvet dem lidt, hentet (KØBT sgu) et spil, og det virkede fint, men ud over spil hubben, så kan jeg nok finde andre måder. De er lidt langsomme om at starte op, og jeg kan faktisk ikke se de er uundværlige. Så hellere finde software på market, der gør lige, hvad jeg vil/har brug for.

 

Ovre i den lidt mere tekniske afdeling, så har telefonen ikke nogen HDMI udgang, men man kan købe et kit til det. Det er så ikke noget, jeg bruger, og har jo derfor ikke savnet det. En smart detalje er, at når man forbinder telefonen til computeren, så kan det ske via wifi med programmet Kies. Det skal hentes på computeren, de 2 skal parres, og det hele kører smertefrit via computeren, det gælder begge veje med billeder, filer og lyd.

Som ovenstående svada jo ikke skjuler ret godt, så er jeg ikke bare pjattet med min SGS2, jeg er helt oppe og ringe over den. Den kan det samme som mange andre telefoner, men den gør det fuldstændigt suverænt. De små ting, der er, de er så små, at det ikke kan spolere noget, og er det rent softwaremæssigt, så er Android Market jo åbent. Der kan man finde, hvad man har lyst til. Ja, den er ret stor, men passer ganske ok i en lomme, for selvom skærmem er på 4.3” så er den tynd og let. Jeg gi’r den uden at tøve (eller at ha’ fået en ramme øl af Samsung) 6 ud af 6 telefonrør, eller hvad der nu bliver brugt her på siden.

1kr / 3.844kr 655,5kr / 4.081kr 624kr / 4.338kr 49kr / 3.978,5kr 315,88kr / 4548,75kr

Synes du, der er noget, jeg har glemt, eller har kommentarer, så skriv det i kommentarfeltet, og jeg vil svare på det der.

/Ole Ryø

ole:
Related Post