De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse

Sony KDL-40EX700

Specs:
40″ LCD 1920x1080pix med LED baggrundsbelysning.
100 Hz.
Sony Bravia EX700 serie.
DVB-c og DVB-t modtager.
USB, Wifi og Normalt netværksstik (rj-45).
Alle video og lyd indgange (4 HDMI).

+ og -’er
+ Vild billede kvalitet!
+ Tyndt!
+ Mange stik.
+ Mange gode internet Videokanaler.
+Hurtige menuer samt hurtig tænd-sluk.
+ Forholdvist billigt.
– Understøtter ikke rigtig UPNP fra computeren.
– Forvirrende fjernbetjening.
– Ikke overdrevet lysstyrke. (Ja, det vil jeg gerne have)
Anmeldelsen:
Kvalitet:

Sony 40 EX700 er lavet af hård plastik, med blanke overflader på alle sider.
Da det er Sonys top serie bliver kvaliteten ikke bedre, fra Sony i hvertfald, jeg er bange for, at Sony 40EX700 tiltrækker for meget støv, men jeg har ikke lagt mærke til det endnu(2 uger test).
Martialerne er lækre og skærmen er ikke for blank. Jeg er ikke sikker på, hvad man kunne have gjort bedre, altså med plastik, aluminium og glas havde været klart at foretrække, men det er trods alt et billigt TV.
Tyggelsen er genial, hvis du skal have det hængene på en væg, ellers er det en gimik, der ikke er meget i, man lægger ikke mærke til tyggelsen efter 7 dage, efter det, er det kun fedt når tv’et skal vises frem til vennerne, det er dog ikke noget minus.

DLNA kan betyde meget, i dette tilfælde betyder det internet tv, og Sony 40 EX700 har mange, mange af dem, alt fra youtube til wired-mag er til at finde under ‘videoer’.
Jeg mangler dog meget, DLNA kunne også betyde netværksafspilning, det ville være en underprodokol, som hedder UPNP, når Sony laver sådan et fedt tv, hvorfor indbygger de så ikke netværket så godt de kan? Man skal have en ekstra boks alligevel! Internet videoerne virker fint, og selv, hvis det man vil se ikke er i den lange liste, så understøtter Sony 40 EX700 også en slags “link-afspillning”, det fungere sådan: Man logger på sony.dk, her sender man et link til tv’et som afspiller filmen, smart!
Billedekvalitet er den bedste jeg har set, billederne er levende på en hel anden måde end, hvad jeg har set tidligere, faktisk kan jeg kun sammenligne med min 27″ iMac, farverne er næsten ligeså gode! Overraskende nok kan man se opdateringshastigheden er hurtigere end en normal skærm, også min iMac, det giver billedet en helt ny dimension, perfekt til film eller en federe spil oplevelse på sin PS3.
Lyden fra TV’et er ikke god nok, Tv højtalere er aldrig gode nok, Sony 40 Ex700 har 2 10 Watt højtalere, til sammen 20 Watt, lyden fra dem er nok til et stort rum, men lyden er tom, højtalerne levere hverken mellemtoner eller bas, til gengæld er der så mange tilslutningsmuligheder, at det er let, at tilslutte nogle ekstra højtalere, der er alle lyd indgange og et overskud af HDMI indgange, du kommer aldrig til at mangle. Men selvfølgelig skal et TV have eksterne højtalere!
Et TV uden internet og netværk er intet vær! Sony 40 EX700 kommer standard med 2 slags netværk, både WIFI og kabelnetværk, WIFI netværket er kun 802b altså 11mbit, men fordi fjernsynet kun understøtter streaming af youtube artige internet film, så er det hurtigt nok til det meste, intet trådløs netværk er godt nok til rigtige film fra computeren. Der er ingen grund til at tilslutte et netværkskabel, Netværkskablet skal du hellere bruge til den anden boks, du bliver nød til at købe.
Selvfølgelig er fjernbetjeningen til 40EX700 mega besværlig, Sådan er Sony, der er et utal af knapper, man bruger 4-7 af de 70 knapper(Jeg gætter) fjernbetjeningen har. Fjernbetjeningen har en god vægt, og føles solid nok til, at kunne holde til det meste, man kunne måske have genbrugt nogle af op/ned/hen/tilbage knapperne så man slap for, at lave et nyt sæt til hver menu, men hvad ved jeg.
Stjerner:

5 ud af 6 stjerner.

Pris:

Lige nu 7200kr

4 Comments

 1. Bjarne

  Du skriver at DLNA også burde betyde netværksafspilning, men at det mangler. Det er ikke helt korrekt. Det afspiller fint billeder, musik og video fra min Synology Disk station via DLNA.

  Ellers er jeg meget enig med dig. Fedt fjernsyn!

 2. Jeg kan virkelig ikke få det til at virke, min router er også fucked, Den man mange problemer med diverse protokoller fx i forbindelse med download og netværks spil.

  Har du indstillet noget specielt ?

 3. phnxll

  jeg har et 32v5500 som endda er en ældre model,
  det tager fint imod video og data fra xp media center edition, win 7 ultimate media center, xbmc med plugins, qnap box, og tversity.

  Min bror kører på et 40ex402 og min far på et 40ex600, de tager også imod det samme input, og da jeg har et 40ex700 på vej med posten går jeg stærkt ud fra at det også spiller som det skal men vil da meget gerne vende tilbage når det er sat op med konfigurationer og eventuelle problemer.

 4. Tja… mit netværk fucker også vildt meget…

  Det er kun DLNA (UPNP) jeg ikke kan få til, at virke.

  Jeg vil meget gerne have dine erfarninger !