De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, PC

Anmeldelse af MacBook Air 13,3″

Den nye MacBook Air 13, fortæller meget om, hvad Apple har tænkt sig, i fremtiden, de snakket meget om “instant on”, altså at computeren altid er klar, Apple lover 30 dages standbytid. Steve Jobs siger, dette er fremtiden for alle bærbare computere.

Da min gode ven Simon Zeeberg, købte en ny MacBook Air 13″ blev jeg nød til at anmelde den, vi sad på udgivelsesdagen/natten, og da steve jobs var færdig, købte Simon sin.

Her er min anmeldelse så:

 

fra siden oven på en Macbook Pro 13″

+ og -’er

+ Det fedeste design der nogen sinde er lavet, ja, intet mindre.

+ Vild batteritid.

+ hurtig nok.

+ har ikke et DVD drev.

+ ultralet og ultraportable

+ Mega fedt design, med mange gode detaljer.

+ Byggekvaliteten er bedre end nogen sinde før, det er utroligt at en så tynd computer ikke føles skrøbelig.

+ SD kort er godt til fotografer, eller folk med kamera.

+ SSD er klart en fordel, computeren bliver hurtig på en helt ny måde.

– Blanke skærm er ikke bedre end matte!

– Kan ikke erstatte en rigtig computer for mig, det kan den nok godt for de fleste, med mindre du bruger meget plads.

– Jeg ville gerne have set nogle hurtigere processore.

Anmeldelsen:

fra siden oven på en Macbook Pro 13″

Apple viste for et par år siden, at de er de bedste computerdesignere i verden, det gjore de med den første MacBook Air, den er nu 3 airbook generationer gammel, og selv om mange brokkede sig over det gamle design, synes jeg det stadig langt bedre end alt andet man kan få.

Nu har apple designet en ny MacBook Air 13, den har samme processor som den tidligere generation, den har fået et noget bedre grafikkort, dog er det ikke noget revolutionerende, den nye MacBook air 13 har dog dobbelt så meget ram, som den tidligere.

Men er der så sket noget ? Ja, det er der, Den nye AirBook fås kun med SSD harddisk, som er sat direkte på bundkortet, ligesom rammen, det betyder, at den ikke fylder det samme som en normal harddisk, eller en normal SSD Harddisk, der for er MacBook air 13’en blevet endnu mindre! Det er helt utroligt.

Den fylder næsten ingenting, ja, det kan du jo selv se på billederne, men vigtigere så føles den ikke stor, på nogen måde, og det er selv om den store 13,3” IPS, LED skærm er nøjagtig så stor, som de fleste andre bærbare computere, og med Core 2 Duo, 4 gb ram og en SSD harddisk er den hurtigere end de fleste bærbare computere. Jeg tror det er fordi den ikke vejer ret meget? Men jeg er ikke sikker.

Designet er genialt, der er ikke andet at sige, computeren er fra 0,3 til 1,7 cm tyk, og fylder ingenting, du finder ikke en mere lækker computer, der er dog nogle lidt underlige ting.

Side om side med en MacBook pro 13″

Hvorfor er tastaturet ikke baggrundsbelyst? Den gamle MacBook Air 13 havde det, den nye har ikke, man kan heller ikke tilføje det når man bestiller? Det er underligt, når det er sagt har computeren en vild batterilevetid, sikkert pga lyset mangler.

Den nye MacBook Air mangler en LED i fronten, som alle MacBooks har haft altid, det er fedt at de har taget en så ubrugelig funktion væk, den var tit i vejen for mig, og den lyser for meget op, når computeren skulle være på standby. Men hvordan skal man nu kunne finde sin computer i et mørkt rum? – det var for sjov :)

Hvorfor har den ikke en række LED lygter så man kan se batteristatusen? Det har MacBook Pro haft siden 2005, det er en genial funktion som alle computere burde have, især computere der kalder sig for ultra portable bærbare computere!

Den nye MacBook Air 13 har heller ingen inferrød port, til en Mac Remote, jeg bruger det ikke på min MacBook pro, men min MacBook Pro ligger også i min taske altid, jeg bruger kun min stationære når jeg er hjemme. Men, men, så vidt jeg har forstået, er der mange der bruger deres bærbar som hoved computer, så er det rart at have en fjernbetjening.

Side om side med en MacBook pro 13″

Men alt i alt er alt dette jo kun små ting som er nærmest unikke for MacBook pro’erne, det er alle ting som langt de fleste aldrig får brug for, ja, for at sige der rent ud, så er det kun folk, som er vant til en ”udover det normal luksus oplevelse”, der kommer til, at mangle disse funktioner. Måske er det Apple gjort det med vilje? For ikke at gøre MacBook Pro irrelevant?

Nu er MacBook proen for dem, der vil have lidt mere, jeg mener, Apple kunne let tilføje alle disse funktioner, og dermed gjort MacBook pro overflødig.

Skærmen er vild, MacBook Airen har selvfølgelig de samme buzzord som alle de andre MacBooks, Skærmen er en 13,3” LCD med et IPS panel, og er LED baggrundsbelyst, den er rigeligt lysstærk til alt, uden for, inden for, selv i sollys. Opløsningen har fået et skub opad, den matcher nu den store 15” MacBook pro, med en opløsning på 1440×900, det er 30% flere pixels end forgængeren, det er perfekt, det er en god opløsning til en arbejdescomputer.

Med MacBook Air 13 kan du tilslutte en ekstern skærm, dette foregår igennem en mini displayport, som tillader en 30” opløsning sammen med lyd, computeren skulle i den perfekte verden have en HDMI port, men det er efterhånden let, at konvertere denne næsten appel-eksklucive port, til et helt normalt brugbart HDMI port.

MacBook Air 13 afspiller fint 1080p video på en ekstern skærm, faktisk uden nogle problemer overhoved.

Batteritiden har jeg ikke testet, men den lille giver 4t og 23 min, med lidt logik skulle denne computer have 6 timer og 8 minutter videospilletid. Dette er med 50% lysstyrke, 50% lydstyrke og det er normal Dvd kvalitet i AVI video filer.

Computeren koster 9999kr, det er med en 1,86 Ghz, 2 gb ram og en 128 Gb SSD harddisk. Computeren koster 9400kr for en studerende fra et universitet eller gymnasie fra danmark.

Ja, det er meget, men sådan er apple :)

Stjerner:

6 ud af 6 stjerner.

Fuck, jeg ville gerne have sådan en!

Billeder:
Model: MacBook Air 13,3″ MacBook Air 11,6″ Macbook Pro 13,3″
Processor: 1,86 GHz Core 2 duo 1,4GHz Core 2 duo 2,4GHz Core 2 duo
Skærm: 13,3″ LED med IPS panel (1440×900) 11,6″ LED med IPS panel (1366×678) 13″ LED med IPS panel (1280×800)
Ram: 2gb (4gb) 2 Gb (4gb) 4gb / 8gb
Grafikkort: Nvidia 320m (7795 3DMark05) Nvidia 320m (7795 3DMark05) Nvidia 320m (7795 3DMark05)
Geekbench 2700 Point 2280 Point 3437 Point
Harddisk: 128gb (SSD) 256gb (SSD) 128gb (SSD) 64gb (SSD) 250gb – 500gb eller (SSD) 128gb-512gb
Tilbehør SD, kamera, mikrofon Kamera, mikrofon SD, kamera, mikrofon, lys i tastatur
vægt: 1,32 kg 1,06 kg 2 kg
Tykkelse 1,7cm til 0,3cm 1,7cm til 0,3cm 2,4cm
størrelse 738 cm3 575 cm3 1771 cm3
Batteri: 7 timer 5 timer 10 timer
Pris: (studie) 9999kr (9399kr) 7799kr (7331kr) 8999kr

8 Comments

 1. Mener du, at det er et minus, at der ikke er DVD-drev i?

  Jeg er sikker på, at de med vilje har fjernet et par funktioner, så Pro’en stadig sælger. :-)

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Nej, det er et + :) Jeg synes der ikke nogen grund til at købe en computer med DVD drev, et DVD drev fylder, bruger meget strøm, vejer meget, er langsomt og ubrugeligt.
   Tænkt på alt den batteriplads du spilder :)

 2. Enig, det er helt sikkert et plus der ikke er DVD drev. Det er der i min bærbar, men jeg har kun brugt en gang og det var da jeg skulle genetablere den.

  Hvis man endelig vil have et drev, så kan man sagtens tilslutte et eksternt af slagsen.

 3. Super review. Kunne godt havde tænkt mig en uddybende test mht. hastigheden for en macbook Air vs. macbook Pro

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Du kan se mine geekbench test, der kan du se tallende 2715 (macbook air) og 3437 (MacBook Pro) dvs. at MacBook Proen er 26% hurtigere, nej, det er svært fordi hastigheden er helt forskellig fra en normal computer.
   Jeg er ikke sikker på hvordan jeg kan forklare det, men den er bare vildt hurtig :)

 4. Hej

  Er der ikke en copy/paste-smutter i din oversigt?

  Jeg tror ikke du vitterlig mener, at man kan købe løs i tastaturet på AIR som ekstraudstyr? :)

 5. Comment by post author

  Anders Bagnegaard

  Jeg kan virkelig ikke finde det? kan jeg ikke få et citat?

 6. Jeg har lige modtaget en 13″ 4gb ram, 128gb flash-storage.
  Holdkæft hvor er den fed.