De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Artikler, Foto, Hardware, Mobil

Apple iPhone 6 anmeldelse

iPhone 6-9Så har jeg fået min nye iPhone 6, jeg var en af de heldige første som fik en iPhone 6 tilsendt på dagen den 26. det var 3 som sendte mig min iPhone, jeg gik fra Telia og jeg håber på lidt bedre signal i København med 3.
Jeg kommer fra en iPhone 5, som jeg endelig var meget godt tilfreds med, den var lille let, tynd og hurtig, selvom den er 2 år gammel er det fortsat en meget god telefon. Men man skal også skifte telefon en gang imellem og selvom jeg godt kunne lide min iPhone 5, så er der sket en masse for iPhone og smartphones siden da, kamera er blevet meget bedre, alt er blevet hurtigere – og med en iPhone 6 fik jeg også muligheden for en størrer skærm og en masse andre nye ting.

Design

Jeg vil starte med at skrive om iPhone 6’s design, her til kommer også ergonomi.

iPhone 6-4iPhone 6 er meget tynd, og den føles endnu tyndere fordi den har både afrundet bagside og afrundet skærm på forsiden, det betyder rigtigt meget for et design med afrundede kanter, bare se på en iMac, den føles og ser meget tyndere ud end den gamle, på trods af at den har nøjagtig samme hardware og samme volumen som den gamle. Også er iPhone 6 meget tynd i forvejen, det er virkelig utroligt, det giver også rigtig meget at den vejer så lidt som den gør, det er faktisk kun 17 gram mere end den gamle på trods af den meget større skærm og smartphone.

Designet og kvaliteten er det bedste på nogen smartphone, der er ingen Android eller windows phone som er tæt på at være designet så lækkert som iPhone 6, det er så også den dyreste af dem alle, det hænger måske sammen.

Skærmen

Skærmen er blevet noget bedre, selv om den har samme opløsning, bare forstørret er der meget forskel på den og den skærm de tidligere iPhones havde, skærmen har pænere farver mere kontrast også er den meget meget lysere, selv i fuld sollys sætter telefonen automatisk lysstyrken ned.

Hastigheden

iPhone 6 er meget hurtig, den loader hjemmeside næsten så hurtigt som mine PC’er og spil køre flydende – det sidste skyldes til dels et noget større grafikkort end den sidste iPhone 5s, men processoren skulle efter sigende ikke være meget hurtigere end den som var i iPhone 5s, iPhone 5s var til gengæld også meget hurtig af sin tid, den tævede alle android telefoner på sin tid, og stadig de fleste på trods af dine kun dual core processor, en Samsung Galaxy S4 har fx 2x 4 quad core procesore og er stadig langsommere – jeg har testet de 2 telefoner imod hinanden og iPhone 6 er noget hurtigere i sær i Siri kommandoer, men også andre steder, i safari er forskellen meget lille, her er begge telefoner meget hurtige og iPhone 6 kommer lidt før frem. Jeg har også testet et par app og iPhone 6 åbner apps noget hurtigere. Alt i alt er iPhone 6 en af de hurtigste smartphones, hvis ikke den hurtigeste, ikke fordi den har mest kraft, men mere fordi iOS er det hurtigeste system og har et par punkter som grafikacceleration og 64bit som giver en del i hastighed.

Vandtæt

Hvordan kan det være at iPhone 6 ikke er vandtæt? Det er en så fed funktion som både samsung og sony highend telefonerne har – jeg mangler det, seriøst.

iPhone 6 plus

iPhone 6-8iPhone 6 har også en storebror, forskellen på de 2 er skærm størrelsen som er 4,7” på iPhone 6 og 5,5” på iPhone 6 plus, iPhone 6 plus har også et lidt bedre kamera som inden holder optisk stabilisering også har iPhone 6 plus et større batteri som i følge Apple egne tal skulle betyde meget bedre batteritider.

Jeg synes iPhone 6 er meget stor, jeg skulle trækkes til den af Apple, men jeg må indrømme at det er meget rart med en større skærm nu, tidligere har jeg gang på gang stået fast ved at 4” var den eneste rigtige størrelse og alt andet var for småt eller stort – men jeg tog helt sikkert fejl.

iPhone 6 plus er nok god for rigtig mange, jeg er sikker på jeg synes den er for stor, men der er sikkert nogen som sætter pris på den noget størrer skærm til film og den højere opløsning som giver bedre tekst gengivelse på internettet når man har zoomet helt op, ved mobilsider er der intet forskel på iPhone 6 og 6 plus – Apple er i forvejen mile foran i skarphed, af den simple grund at de ikke laver genveje for at kunne skrive 1080p på deres telefoner, de laver ikke bare høj pixel-displays men også skærme med det højeste subpixelstæthed af nogen telefoner, på trods af især samsungs høje ppi tal(det blev lidt teknisk, men slå det op, det er meget spændende).

iPhone apps

iPhone 6-7Der følger en række nye apps med i iPhone 6, som man nok aldrig kommer til at bruge, jeg ville ønske at man kunne afinstallere dem, men det kan man ikke, heldigvis fik jeg min med 64gb som er mere end rigeligt til mig.

Apple pay er en af de nye interessante, Apple iPhone 6 har fået NFC, som er den teknologi som vi i årevis er blevet lovet kan bruges til at lave små hurtige betalinger i super markedet uden at skulle have kreditkortet op af lommen, indtil videre er det kun Apple pay som kan bruge NFC chippen men det kommer helt sikkert til næste år at alle andre også må. Men der går nok også et år før vi ser den første butik til faktisk at tillade at man bruger NFC – men nu er vi på den rette vej, iPhone er vildt stor i Danmark og det er der nogen butiksledere som sidder og ser på:) Også er Apple pay meget billigt for butikkerne, næsten ligeså billigt som Dankortet og meget billigere end alle andre kort.

Nyt WIFI og LTE

iPhone 6 har fået lidt nyt Wifi, det giver også mening efterhånden som iee 802.11ac bliver mer eog mere normalt, og de fleste highend android telefoner har det også. 802.11ac wifi er noget hurtigere end de tidligere, praktisk set er det kun ved meget høje hastigheder internet du kan se forskel, min iPhone 5 fik ca. 30 mbit/s max ved wifi, når nettet er noget hurtigere end det, iPhone 5s var noget hurtigere og fik derfor noget mere internet, men med AC ser det ud til at en iPhone 6 nok godt kan få i hvert fald 200 mbit/s internet, hvem end der så har det på wifi :)

iPhone 6 har også fået nyt LTE, jeg ved ikke hvor meget det betyder endnu – da jeg ikke rigtigt har testet, men i centrum af københavn får jeg den engang imellem op på 50mbit og inden i den bygning jeg arbejder, som normalt har meget dårligt net, får jeg tæt på 30mbit på 3’s net. Det er da meget godt :) Og i hvert fald bedre end da LTE kun gik op til 100mbit (nu er det 150mbit/s).

Jeg ville have testet med en iPhone 5s i samme rum, men han havde oister men gad ikke betale for LTE.

Jeg vil også lige komme ind på at LTE ikke er 4g, lige meget for meget teleselskaberne vil få os til at tro det – LTE er en udvikling af 3g, 4g er noget helt nyt som snart kommer – de kalder vel det for 5g … tænker jeg.

Gallery

Kameraet

iPhone 6-5iPhone 6 har fået et nyt kamera, selv om de specs vi ser på netter er nøjagtigt ens med iPhone 5s, kameraet er også 8MP, det har også en linse med en åbning på f/2,2 og så vidt jeg kan se har det en max ISO på 3200 også og størrelsen på sensoren som også er den nøjagtigt samme nemlig 1/3” sensor størrelse – så alt i alt skulle kameraerne være ens?

Men det er de ikke, iPhone 6 er endnu skarpere, giver bedre farver mere kontrast også har kameraet bedre dynamisk range, det betyder at den viser flere sorte farver og flere hvide farver, altså er der flere farver imellem det mørkeste og lyste på billedet. HDR billeder er billeder hvor man kunstigt skaber flere farver imellem det lyste og mørkeste farver ved at tage 3(eller flere) billeder af det samme og sætter dem sammen.

Video kameraet er også blevet noget mindre rystende selv om iPhone 6 kun bruger software til at rette det – også er 240fps slow motion video noget alle elsker, det giver et helt nyt billede på alt og er super sejt, at iPhone 6 kan gøre det med 720p er virkelig fedt.

IOS8 har også fået nogen flere funktioner i kameraer appen, fx kan du manuelt gør et billede lysere eller mørkere, det er rart når kameraet ikke ved hvad man vil tage billeder af, hvis man fx forsøger at lave et hipt billede af en silhuet, er det meget svært med mindre man kan indstille kameraet selv. Der er også kommet en timelapse funktion, som gør det muligt at lave små timelapse film.

Der er selvfølgelig også en masse andre IOS8 funktioner, men de er for det meste meget små, det er små rettelser som gør det lidt bedre eller lidt lettere at bruge sin telefon til lidt mere – en af de store er at diktation er komme til iPhone på dansk, så du kan tale til din telefon som så omsætter det til tekst, det virker super godt for mig, men med den mindste smule baggrundsstøj virker det meget dårligt :) Jeg bruger det stadig hele tiden.

iPhone 6-2

En anden lidt underlig funktion er “hey siri”, som kun virker når din telefon er i laderen, så ligger telefonen og lytter efter din stemme og hvis du siger “hey siri” starter siri og spørg hvad den kan gøre for dig.

Konklusion

Alt i alt er iPhone 6 en virkelig fed telefon, jeg elsker den større skærm som også er blevet lysere og jeg elsker også hvordan kameraet er blevet markant bedre. Processoren er en del hurtigere end den i min iPhone 5 men meget lidt hurtigere end den i 5s, dette bringer mig til hoved pointen, jeg tror ikke folk med 5s behøver at opgradere, forskellen er simpelhen for lille, den er noget større hvis du kommer fra en 5’er.

Men iPhone 6 er den bedste telefon og bedre smartphone på markedet, mest fordi softwaret er så godt – hardwaret er også fint, men det er trods alt softwaret vi bruger hver dag.

Apple iPhone 6
5
forsejt.dk