De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware, Mobil

iPhone 6 og iPhone 6+

Så fik vi iPhone 6 og iPhone 6+, det blev til en kæmpe 5,5″ Sony Xperia z ultra ligende tablet/iPad nano og en lidt mindre iPhone 6 4,7″ som er på størelse med hvad Android telefoner var for et par år siden.

iPhone 6 og 6+ dummies thumb-1Blandt nyhederne var en ny processor som er hurtigere både til udregninger og grafik, det er at forvente, det ser dog ud til at iPhone 6 og 6+ med Apple’s A8 chip ikke har en så hurtig processor som sidste år da iPhone 5s lammetævede alle andre telefoner på markedet – på den anden side behøver en iOS iPhone heller ikke den samme processor som en Android telefon, da iOS er så meget hurtigere og lettere end Android.
Vi ved ikke hvor meget ram iPhone 6 får, men alle de prodotyper som er ude nu har alle sammen kun 1gb ram, det er det samme som 5s, og efter min mening ikke nok, med en større skærm og når man tænker på at Ram er noget af det billigste i sådan en smartphone, så giver det ikke mening at den ikke har fx 4gb – det ville bare betyde at telefonen kunne huske længere tilbage, fx gamle tabs i safari eller kunne arbejde med større mængder video samtidig eller huske dit kort i google maps/apple maps længere. Rigtig mange Android telefoner kommer med 3gb ram, men igen, så kræver Android også meget mere ram end iOS.

iPhone 6 NFC betalingiPhone 6 har fået NFC, så nu kan det være at de danske butikker endelig får en god nok grund til at tage NFC betaling, alle de nye kort automater understøtter allerede NFC – så det mangler bare at de mange danske iPhone brugere begynder at bruge det.

Efter at have “prøvet” iPhone 6 og 6+, dvs jeg har bare haft en 3d printet dummy i hånden, må jeg sige at 4,7″ virker helt fint, den er ikke meget større end den gamle og den føles meget tyndere end den gamle iPhone 5s 4″ da den har afrundede hjørner. iPhone 6+ der imod er alt for står, jeg satser på at dem som mangler den i deres liv, er folk som aldrig taler i deres iPhone og heller ikke har den i lommen, men dem er der også mange af, rigtig mange piger har deres iPhone i tasken alligevel, og her betyder størrelsen ikke ret meget – det kan være at den større skærm gør en forskel i andre sammenhænge, jeg måske ikke kan overskue.

 

iPHone 6 kameraKameraet i iPhone 6 og iPhone 6+ er blevet bedre i følge Apple, vi har ikke set nogen billeder taget med det endnu, men de tekniske tal er at sensoren har samme størrelse som iPhone 5s, samme åbning linse og samme pixel tal og samme pixel størrelse – iPhone 6+ har optisk stabilisering, som gør rigtigt meget med billeder om aftenen, som ikke inden holder mennesker da de bevæger sig;) , det har iPhone 6 ikke – men Apple lover end bedre software stabilisering og efterhvad jeg har set – taler de sandt.

Jeg glæder mig til at få min nye iPhone 6, og efter at have lejet med idéen, så må jeg indrømme at en større skærm ville være rart. iPhone er stadig den bedste smartphone, det er iPhone 5s også, men jeg er sikker på at iPhone 6 er en bedre smartphone end en iPhone 5s.