De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware

Canon EOS 60D

Endelig er Canon EOS 50D blevet erstattet, af Canon EOS 60D.
Canon EOS xxD serien er til semi professionelle fotografer, og det nye kamera har nogle nye funktioner samt nogle overraskende funktioner.
Lad mig lige først sige, at dette kamera ikke bare er et af mange, nærmest alt hvad du ser er skudt med et Canon xxD serie, de fleste fotografier fra Flicker er fra 50D eller 40D og du kan være sikker på, at dette bliver det mest brugte professionelle kamera i verden.

Det er et virkelig fedt kamera,  i virkeligheden har Canons semipro kamera bare fået en masse ting fra det prisvindende Canon EOS 7D.

Skærmen er nu i formatet 3:2 ligesom billederne du tager, så hele skærmen bliver fyldt når man ser på et billede, den har også fået et skub op i opløsning, så den nu har over 1 mPix opløsning, det er mere end mit 37″ LCD TV!
Skærmen er også “drejbar”, så du kan tage billeder over dit hoved :)
SD kort
I gamle dage var begrundelsen for, at bruge det gamle store Compact flash, at alternativerne ikke var hurtige nok, det passer åbenbart ikke mere, Canon EOS 60D har fået et SD kort slot, med SDXC (op til 2 TB), det var også på tide, vi har længe haft SD kort, som er hurtigere end 25 mb/sek (Det er ca. kræver, at tage 5 billeder i sekundet)
Jeg kan ikke rigtigt se grunden, men Canon EOS 60D har 18 mPix, 15 mPix var tydeligvis ikke nok …
Det er sikkert også det, der har gjort kameraet langsommere end sin far, Canon EOS 50D, den lille nye tager et billede mindre i sekundet end det gamle.
Det gamle kamera havde ikke video, da semi professionelle fotografer ikke har brug for sådan noget bras, men det har det nye, 1080p med en hastighed på 30 billeder i sekundet, det følger også et HDMI stik med til dette.

Eye-fi

En ny fed funktion er, at Eye-fi er bygget ind i menu systemet, altså kameraet har ikke Wifi, så du skal stadig have et Eye-fi SD kort, men Canon EOS 60D har et menu punkt, der er lavet til at kontrollere Eye-fi SD kortet, fx kan du slukke for Wifi delen, når du ikke har brug for den, for at spare på strøm.
Eye-fi er den SD kort producent, der laver SD-kort med indbygget Wifi, så når du tager billeder så gemmer den automatisk Lokalitets meta data(Hvis, der er wifi tæt på), samt når kortet finder internet så uploader den automatisk billeder til nettet, til og med sletter den også gamle billeder når kortet er fyldt.
Forskellen imellem 50D og 60D

Kamera Canon EOS 50D Canon EOS 60D
#mPix 15 mPix 18 mPix
Skærm 3″ (0,92 MPix) (4:3) 3″ (1,04 MPix) (3:2)
Processor DIGIC 4 DIGIC 4
Video: ingen 1080p @ 30 Fps
Billeder per sek 6,3 billeder/sek 5,3 billeder/sek
Hukommelseskort Compact flash (I,II) SD, SDHC, SDXC
Vægt 822g 755g

Jeg har ikke fået nogen pris fra Canon…