De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware

Den nye mac mini har intet DVD drev

Mac mini den nye er øverst og gamle er nederst

Den nye mac mini er mindre, tyndere vejer mindre og har mere kraft at lege med. Men det viste vi jo godt – det er ingen nyhed at nye computere er bedre end de gamle.

Alt i alt har mac mini fået thunderbolt og sandy bridge og er blevet næsten 1000kr billigere – hvilket ikke er helt dårligt.

Der er set en del – mac mini kommer med i5 eller i7 men det kunne alle forudse det vigtige som er sket ved mac mini er at den nye mac mini har intet DVD drev. Det er nok derfor den er blevet så meget mindre. Men hvad siger du til en TV-computer som står ved siden af dit tv og ikke har et DVD drev?

Der er også sket det at Mac mini har fået en ordentligt grafikkort og endda quad core processor, du kan ikke få begge ting dog, hvis du vælger server versionen får du en quad core processor men til gengæld intet ordentligt grafikkort.

Hvis jeg skal være ærlig kan jeg ikke se funktionen af denne computer, den er for dyr – så man kan billigere få en 21,5″ iMac med bedre specs – selvfølgelig er der dem som gerne vil beholde deres gamle skærm, mus og keyboard.

Grafikkortet ikke helt langsomt:

PC GPU Score
 iMac 21+27 6770M 5227.2
17+15 MacBook pro 6750M 4494.3
Mac mini 6630M  3104
MacBook pro 15 6490M 1984

Mac mini,

Macbook pro

HD Graphics 3000  1529.2

 

7 Comments

 1. Comment by post author

  Anders Bagnegaard

  Jeg fandt denne artikel på ifixit om hvordan man kan tilføje en ekstra harddisk hurtigt og let alt du skal bruge er et Sata-300 stik ;) Jeg kan godt lide idéen :) Mac mini er altså næsten perfekt – er hurtig nok til det meste og har intet ubrugeligt DVD drev:)

 2. Jeg er nu selv ret vild med Mac mini. Jeg tor den ville funke godt som protal mellen en nas og hvis det er muliget at spille spil Starcaft 2 på den ja så kunne det da godt vær man skulle købe en så dan en ;-)

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Den er ultra sexet og det store grafikkort gør det til en OK gaming computer, ja faktisk det lille grafikkort kan også spille spil (Begge klare Starcraft 2)
   Men hvis du skal have en Mac mini med grafikkortet så koster den allerede 6100kr uden skærm eller tastatur og mus.
   En iMac 21,5″ med quad core skærm+mus+tastatur og større grafikkort koster kun 8.999kr

   Og med 2 harddiske slipper du for at have en NAS :)

 3. Ja men jeg må godt købe en lille pc der er flot og jeg rent faktisk kan spille på, for damen. Jeg har nu tænk jeg ville sætte den til stuealteret. Men så skal jeg bar lige finde de 6100 kr. og for klar hvorfor jeg lige har fådet ny pc…. går nok ikke :-(

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Haha :) Finde en undskyldning for at købe en ny mac? Det er jeg ikke god til … Måske at den er flot ved siden af tv’et? Eller at det slet ikke er en computer fordi den faktisk holder værdien?
   Nej, jeg ved intet om Damer …

   Det må du selv finde ud af :)
   Angående pengene så har jeg lavet en guide til hvordan man får studierabat på store.Apple.dk uanset om hvilken “skole” du går på:)

 4. Yes der er vis ikke nogen mænd der forstår sig på damer ;-) jo jeg takker for guide har læseten den :-) og tak for en meget god hjemme side :-)