De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

guide, Hardware

Flashing XFX 6870 med EFI rom

Jeg har en Mac pro 4,1, fra 2009, den kom med et par GT 120 grafikkort, som er ubrugelige til alt andet end at vise tekst på skærmen.

Derfor købte jeg et helt nyt XFX AMD Radeon HD 6870 grafikkort, det er forholdvist billigt, og yder vildt meget, du kan købe nogen større, men prisen per ydeevne levet slet ikke op til dette. Jeg foretrækker at købe nyt grafikkort flere gange, også have en billigere computer.

Men for at få et XFX 6870 til at virke ordentligt i en Mac pro med Mac OSX, skal man gøre lidt, når man sætter det i, kan det det meste, du kan bruge alle de 5 skærm porte, spille nogen blizzard spil, men der kommer problemer når du skal spille call of duty eller Source spil, fx halfLife 2 eller Portal 1/2 – også kan Mac OSX heller ikke finde ud at at styre blæseren.

Jeg fik det til at virke, og her er hvordan.

Når du skal flashe sådan et grafikkort er det du skal i virkeligheden at tilføje en lille stump kode til firmware’et som hedder en EFI. Først skal du hente din grafikkort’s rom, derefter skal du sætte EFI’en på grafikkort også skal du lægge den over på grafikkorte igen.

  1. I windows skal du bruge WinFlash eller GPU-z til at downloade din rom fra dit grafikkort. Jeg brugte begge to, så jeg var sikker. Du kan finde begge mine her, xfx 6870 standart roms.
  2. Så skal du tilbage til Mac OSX, også skal du tilføje EFI’en til en eller begge af de 2 roms. Her bruger man Zeus 2.8 eller Romcreator, jeg kender ikke det sidste. I zeus skal du ind i fanen “Firmware“, vælge din rom og vælge 6870 1gb som dit kort, og trykke “Add EFI“.
  3. Hverken det ene eller anden rom virkede med Zeus 2.8, jeg fandt frem til at Zeus 2.3 virkede bedre med 6870-kortene, så her er Zeus 2.3 – det virkede heller ikke for mig …
  4. Jeg gav ikke op, jeg fandt en Rom+EFI, til et XFX 6870 2gb, og som skulle virke.
  5. Så skal den nye Rom over på kortet, her kan du bruge WinFlash i Windows, Zeus 2.8 eller Zeus 2.3 i Mac – Zeus 2.3 virkede fint for mig.
  6. Så kan du spille alle de nyeste spil, og grafikkortet skal stadig gerne virke på Windows.

Grunden til at jeg har mine egne download links til de forskellige værktøjer, er at det er svært at finde dem forskellige steder på nettet. Jeg håber ikke jeg støder nogen ved at lade folk downloade deres software fra mig.

Som du kan se tror min computer at det er et 2gb kort som er i maskinen, men det gør ikke rigtigt nogen forskel. Jeg kan fint spille alle spil på den og det fungere bare. Jeg har stadig ikke nogen boot-screen, hvilket er grunden til at jeg stadig bruge et enkelt af de gamle grafikkort, også er der det største problem, jeg kan ikke se video på Netflix mere Update Netflix virker i Safari.

Jeg holder denne side opdateret, hvis jeg finder en bedre Rom, poster jeg den her. Hvis du har en, vil jeg meget gerne have hjælp :)
Det ser ud til at mit grafikkort ikke virker i Windows mere, men så må jeg jo bare bruge det gamle firmware hver gang jeg skal det :)

Jeg fik en fyr til at hjælpe mig på et forum, han lavede en custom rom til mit grafikkort, jeg flashede det med Zeus 2.3 og nu viser den det rigtige grafikkort, med en enkelt gb ram, blæseren er stadig lidt overdrevet og den virker stadig ikke i Windows. Men det kan være du har mere ud af det.

Jeg har uploadet filen her, så kan du bruge den som du vil. Her er min ati 6870 custom rom, som du kan bruge som du vil.