De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware

Hvad kan Geekbench?

Jeg har lavet et lille eksperiment med opgradering af min Mac pro.

Eksperimentet gik ud på at finde ud af hvad Geekbench måler. Jeg startede med at køre en test, da jeg fik computeren, her tog jeg et screenshot af resultatet. Specs på min mac pro er 2x Quad core 2,66 GHz Xeon, altså 8 64bit kerner med 2 tråde hver og 2,66GHz. Da jeg fik computeren var der også 8gb (2×4) DDR3 ram 1067MHz i og 2 GT 120 Nvidia grafikkort. Her er Geekbench resultatet:

Altså 14796 i Geekbench – hvilket er meget godt, for en Bc med så gammelt grafikkort og så lidt ram.

Så opgraderet jeg med 8gb ram mere, altså 16gb i alt. BC’en blev meget lettere at lave tunge opgaver på, fx kunne man både have lightroom og Final cut pro kørende samtidig – det var umuligt før.

Geekbench resultatet:

Altså 58 mere, det er 0,04% bedre :) altså kan det ligeså godt være en fejl i målingen :)

Så fik jeg en hurtig SSD (600mb/s) og computeren blev meget hurtigere til næsten alt, men mest at åbne programmer og starte op.

Så må Geekbench da få et større tal, SSD gør alt bedre:) her er resultatet:

Geekbench gik tilbage? Det giver ingen mening … Det er heldigvis stadig kun hvad der svare til under en halv %, så det kan ligeså godt være at den havde en dårlig dag :) Jeg besluttede mig for at sætte mere ram i igen, fordi det kan man ligeså godt, eftersom prisen på den ram jeg bruger: DDR3 ECC er på vej op, jeg satte 8gb mere i den, så den var oppe på 24GB Geekbench resultatet:

Det kunne den lide, 132 bedre, det svare dog kun til under 1% stadig – men whatever :) Det sidste jeg skal have opgraderet er grafikkortet, dem som sad i var næsten 4 år gamle, og fuldstændigt ubrugelige i spil – i starcraft 2 klarede den kun næsten stabil spiloplevelse ved 680p og alt i low – det er slet ikke godt nok på en 27″, her ser 680p ud som et spil fra 90’erne.

Jeg købte et helt nyt ATI 6870, ikke det hurtigeste, men bestemt heller ikke langsomt, og i starcraft blev alt meget bedre – jeg køre nu alt på max (faktisk “ultra”) og med fuld 1440p opløsning – og der er aldrig problemer med nogen form for lag. Hvad siger Geekbench så til det?

358 dårligere :( Jeg giver op … Resultatet er kun 2,5% dårligere – men det burde det ikke være :D

Det eneste jeg ikke har skiftet er CPU’erne – så Geekbench må basere sine tal på det kun, hvilket betyder at en Geekbench slet ikke kan bruge til nogen som helst form for general benchmark.