De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Foto, guide, Software

Forsejt.dk er Retina Ready

Jaja… Det giver ikke mening at gøre sig klar til Retina endnu – men der er en mening bag galskaben.

Grunden til jeg allerede gør klar til Retina?

Min side er mest automatisk, så hvis jeg skal ændre noget, ændre jeg det kun frem ad i tiden, hvis jeg allerede starter nu, så er der en chance for at det hele er klart når Retina skærme bliver mere udbredte.

Det er så simpelt :)

Hvordan har jeg gjort siden klar til retina High DPI skærme?

1. Det er meget enkelt, jeg har gjort alle statiske billeder på siden 4 gange bedre, altså 4 gange bedre opløsning, fx logoet, slider knapper osv. Det var den enkelte del.

For at få alle de dymaniske elementer med også, skal man gøre lidt mere. De dynamiske elementer er fx thumbnails på forsiden, billeder i galleriet og billeder i indlægende.

2. Her bruger jeg et plugin som er fucking Awesome, det hedder: WP Retina 2x, det er meget enkelt og automatisk, fordi det tager alle de billeder du uploader til WordPress, og laver Retina versioner af dem, det skal lige forklares at når jeg uploader et billed til WordPress bliver der automatisk lavet 6 versioner af det, i 6 størrelser, thumbnail, medium og large, så er der nogen andre som bliver lavet af mit tema, alle disse versioner og størrelser bliver automatisk lavet for at spare på den båndbrede min server skal bruge på at sende billederne ud, der er ingen grund til at downloade de 16 indlægsbilleder (fra forsejt.dk forsiden) i fuld kvalitet, når de kun bliver vist i 200px x 130px. Pluginet laver så 6 versioner mere, som er dobbelt så store, som den kun sender til Retina skærme, og volar det virker…

I pluginet kan du selv sætte hvilke versioner (ud af de 6) som du skal bruge nye Retina versioner af, du kan også vælge på hvilken måde billederne skal sendes til dine brugere, en client-side og en server side, jeg bruger den første fordi forsejt.dk er cache’et meget, og jeg ikke vil opleve problemer med det.

Jeg kan ikke tjekke om det faktisk virker, da jeg ikke har adgang til en Retina skærm endnu :) Men jeg går ud fra det virker :)

Facebook, youtube, og twitter tingene i mine sidebare er ikke retina ready, det er de flest andre ting fra eksterne sider heller ikke, men nu er forsejt.dk da klar :)