De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Artikler, Hardware, PC

Macbook pro Retina

Min anmeldelse af Macbook Pro Retina ligger her.

Jeg tænkte at jeg ville skrive lidt om de nye Macbook, med den nye skærm – og hvordan jeg har det med den.

Først er der det nye hardware, computeren har fået en nyere version af en Quad core i7 processor, et nyt skindende grafikkort og kommer nu kun med SSD. Det er alt sammen meget godt, og hurtigt, men ærligtalt betyder det ikke meget, det eneste hardware som har en real indflydelse på din oplevelse er at både Ramen og SSD’en sidder fast på bundkortet, så der er mere plads til batteriet, og du ikke kan skifte det, Det ser ikke ud til det er noget stort problem at skifte SSD’en, men modulet skal speciel laves til en Macbook pro Retina.

Batteri er kæmpe, jeg har læst anmeldelser som sætter den nye macbook pro retina til en batteritid på 7 timers video spilletid – det er det samme som den tidligere 15″ Macbook pro, men med grafikkort og processor som bruger meget mere kraft. 3 Skærm porte, to thunderbolt porte og en HDMI?

Skærmen på 2880*1800pix eller 5MP beviser at Apple stadig kan lave innovative produkter som konkurrenterne er år om næsten at kopirer. Det vil tage år før der er tilsvarende skærme fra andre firma, ikke kun fordi det er svært at presse så mange pixels ind i en 15″ bærbar computer, men også fordi Windows slet ikke er lavet til det, Windows skal først forberedes til det, ved at alle ikoner skal gøres 4 gange bedre opløsligt, også skal Windows på en eller anden måde kunne forstørre alt så man faktisk kan læse på skærmen. En Windows Computer som den er nu, ville bare sætte 5x mere information ind på skærmen i forhold til en gammel 1440*900Pix 15″ skærm.

Skærmen har en anden fed funktion som er lidt overset i de mange pressemeddelelser om computeren, Macbook pro Retina er den første Bærbare computer som har et IPS panel fra Apple, det giver bedre dybere farver, bedre betragtningsvinkler og er idelt til grafik eller foto -arbejde.

Problemer ved skærmen? Alle programmer skal opdateres til den, alt grafik skal 4 dobles og programmerne skal også understøtte forstørrelsen. Fx virker Chrome ikke på den nye Macbook Pro retina, fordi chrome ikke er kodet til at kunne forstørre teksten så meget, det virker underligt, især fordi tekst er vektor grafik og derfor ikke begrænset af en opløsning. Når jeg skriver at Chrome ikke virker er det ikke helt rigtigt, Computeren kan køre det, men fordi grafiken er 4x for dårlig ligner programmet og alt i det et PNG billed som kun er loadet halvt færdigt (pixeleret).

Hjemmesider på Internettet er et kæmpe problem, ikke tekst og grafik som farver og kasser, fordi er genereret af computeren selv, men billeder, i årevis har webudviklere forsøgt at få billeder til at fylde så lidt som muligt, ved fx at beskære dem, det betyder at når du i dag ser et billede på nettet, er det næsten altid i fuld opløsning du ser det, derfor skal webudviklere til at lave særlige versioner til kun denne Macbook pro, det sker ikke de næste mange år, Internet bliver ikke pænt på en Macbook pro Retina skræm lige med det første.

Nu er det kun Apple programmer som virker godt til Macbook pro retina, iPhoto, Final cut pro, Mail, Safari, iTunes osv. resten skal igennem en langt varig opdateringsrunde – som først er færdig om år fra nu…

Meeeennnn, jeg vil alligevel have en…. nu! Jeg slæber rundt på en 17″ macbook lige nu, den er stor og tung, grunden til at jeg har en 17″ er fordi jeg gerne vil have den bedre opløsning på 1920*1200, frem for den mindre 15″ med kun 1440*900 – den nye 15″ retina er mindre lettere, hurtigere og har bedre opløsning – IPS panelet gør også en forskel :)

Endelig en Pro computer uden CD drev, det er på tide! Et CD-drev fylder, larmer, er langsomt og fuldstændig uden funktion.

2 Comments

  1. Så er der kun et spørsmål hvilket organ skal man sælge for at få pengen ;-)

    • Jeg er så heldig at have den sidste Macbook pro 17" de nogen sinde laver – priserne på 17"'ere er steget vildt – jeg tjener 500kr ved at sælge min for en ny Retina.

      Men jeg var også heldig :D