De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Foto

FullFrame Spejlrefleks kameraer er blevet billigere.

Et FullFrame kamera er en type spejlreflekskamera, konkret betyder det at sensoren som sidder i kameraet er større end de andre kameraer. Et FullFrame kamera har en sensor som har samme størrelse som et gammelt 35mm film størrelse. Det er FullFrame størrelsen som er den sensor størrelse som alle store professionelle kameraer bruger.
Både Nikon og Canon har kameraer med det man kalder crop-sensor kameraer, de bruger mindre og billigere sensore for at holde prisen nede, en crop-sensor er ca. halv størrelse af en “normal” FullFrame sensor.

Men hvad betyder det?

Fordi kamera producenter insistere på at lave flere og flere megapixel i kamera med små sensorer, er det nu blevet sådan, at et FullFrame of crop kamera har næsten samme megapixel; hvilket betyder at hver enkelt pixel er større på en FullFrame, altså får den mere lys og er derfor mere lysstærk (den giver ca dobbelt så meget lys). Fordi hver enkelt pixel er større har FullFrame kameraerne også bedre ISO ydeevne. Alt i alt kan et FullFrame kamera få mere lys ind, og virker derfor bedre i mindre lys, om aftenen og natten.

Se mere her: http://www.ebay.co.uk/itm/390186401694

Billederne på et FullFrame kamera har naturligvis mere på sig, selvfølgelig fordi sensoren er større, her af kommer navnet “Crop-kamera”, når man sætter en 50mm linse på sit Crop-kamera tager den billeder som svare til en 75-80mm, mm svare til zoom, jo flere mm jo mere zoomer er der. Fordi det er svært at lave meget brede linser, 16mm og mindre, så kan man få meget bredere linser til Fullframe kameraer, fx giver min 14mm linse næsten 180 grader billeder. fx se her, det giver virkelig fede natur og fest billeder.

Der er også en lille ting, med at de store fullframe linser er skarpere, fordi de er lavet til professionelle billeder i stedet for forbrugere. Men det er mindre vigtigt :)

Der er kommet en ny type kamera!

Både Nikon og Canon har udgivet et billigere og bedre FullFrame kamera som er målrettet imod dig, forbrugeren, de er super billige og har alle de fede funktioner fra de større og dyrere professionelle kameraer.

De 2 nye kameraer hedder Nikon D600 og Canon 6D; de er begge sat til at koste ca. $2000 i USA, eller ca. 13.000kr i Danmark. Og de bliver billigere, meget billigere, fordi der er flere som køber dem, kan det betale sig at sætte prisen ned for forhandlerne. Det lyder måske ikke vildt billigt, men det er en helt anden pris end de 25.000kr+ de andre FullFrame Kameraer man kan købe.

Jeg har selv et FullFrame kamera, et gammelt 5d Mark 2, det er 3 år gammelt og bruger derfor også teknologier som fandtes for 4 år siden. Der er ikke langt, i pris, fra mit gamle 5d til et helt nyt 6d.

Det kan godt være at billedet næsten er den samme, men der er forskel, et nyt 6d tager billeder med 4x så høj ISO, hvilket betyder 4x så meget lys, det kommer med wifi og et iOS/android App, så du kan tage billeder fra din telefon og det har mange flere fede funktioner, som ikke fandtes for 4 år siden. Jeg ved i hvert fald hvilket kamera jeg køber næste gange :)