De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse

Anmeldelse Canon EOS 600D

Jeg har fået lov til at lege med dette fede kamera, og her er hvad jeg synes om det, jeg sammenligner det meget med mit eget Canon EOS 60D senere, i et indlæg for sig selv. I dette indlæg skriver jeg en masse om hvad 600D kan, og hvorfor det er nok det bedste DSLR kamera på markedet lige nu. Jeg vil lige sige tak til Canon Danmark, som har lånt mig kameraet.

Specs: Canon EOS 600D
Sensor 18mPix  (14.9 x 22.3 mm)
ISO 100-6400 (auto) 12800 max
Kontinuerlig optagelse 3,7 billeder per sek
Video 1080p@30fps 720p@60fps (12min max)
Skærm 3″ 1mPix flip skærm (1249px * 833px)
Hukommelse SDXC, SDHC eller SD
Pris: 5.420kr (body) eller 6.106kr (18-55mm)  

+ og -‘er:

+ Flipskærmen gør det let at optage video

+ Billedekvaliteten er genial i både video og billeder.

+ Du kan montere alle Canon linser på Canon EOS 600D.

+ Video optagelse er genialt på 600D

+ Crop funktionen i videooptagelse er fed.

 

– Forholdvis dårlig kvalitet ved høje ISO værdier (12800iso)

– Dårlig grip for nogen mennesker.

– Der mangler en videooptagelsesknap, som 7D.

– Er ikke helt hurtigt nok til at være et sports kamera.

 

Hvilke nyheder, fra 550D ?

Der er ikke sket meget fra 550D, så er det sagt, men tilgengæld var 550D et virkelig godt kamera.

Fordelende ved 600D er flipskærmen, trådløs flash og et par andre mindre ting.

 

Canon eller Nikon?

Nikon har efterhånden lavet en masse fede kamera, men de er stadig ikke helt med når det drejer sig om video, faktisk er de langt bagefter, hvis du har nikon nu, så sælger du ikke dine linser for at skifte til Canon og heller ikke omvendt. Jeg tror det er en smags sag, som jeg ikke kan afgøre her.

Det Nikon kamera som går opimod dette Canon er et Nikon D5100, det har en række fede funktioner, det betyder ikke at jeg ville vælge et nikon.

Video optagening

Canon EOS 600D er et fedt videokamera, det var forgængeren 550D også, flere hollywood produtioner har brugt Canon DSLR kameraer fx 550D, de fortsætter med 600D fordi det er bedre.

Canon EOS 600D har en fed funktion som de andre Canon DSLR kamera ikke har, Canon kalder den selv for ‘crop funktionen’, den fungere kun i videooptageren, og virker sådan her: Sensoren i kameraet er en 18mPix, derfor er der en meget lille del som svare til de 2mPix, 1080p, video er, det betyder at canon EOS 600D kan optage video i 1080p med 3x-10x digitalt zoom, udover det zoom der er i linsen.

Lad os lige regne: Jeg fik en 18-135mm linse med til kameraet, ved 135mm svare zoomet, i forhold til et 35mm kamera, til (135*1,6) 216mm, nu kan vi så ligge de 10x digitalt zoom oven i, så svare zoomet til 2160mm, og kameraet optager stadig i 1080p@30fps.

Jeg har ingen idé om hvad man skal bruge det til, men det giver da nogle muligheder.

I et indlæg for sig selv, viser jeg videodelen frem senere.

Hvorfor bruge et DSLR til video optagelse?

Der er en masse ulemper ved at optage med en DSLR, for det første er de ikke lavet til det, altså er et tungt DSLR svært at holde stille i langt tid, det behøver du heller ikke, fordi kameraet kan kun optage 12min af gangen, ellers bliver sensoren for varm. Så er der problemet med autofokusering, Nikon lavede det første DSLR med kontinuerligt autofokus, det er modellen som hedder D7000, og systemet er slet ikke stabilt at bruge (Ifølge Cnet), Dette kamera har autofokus men du skal holde en knap nede, for at få den til det, altså er det meget lettere at gøre det selv, med fokus ringen på linsen.

Der er vel fordele? Ja, helt klart, for det første kan du skifte din linse ud, så du kan lave ekstra specelle scener. billedet her ved siden af viser en effekt som hedder bokeh, på japansk, det er det sløret(ude af fokus) som er bag eller foran det som er i fokus i billedet, fordi DSLR kamera’et har en meget stor sensor, og en meget åben linse, så kan man lave dette slør, det viser sig meget på dyrere linser.

Bokeh er tæt på umulig at vise tydeligt på et Kompakt kamera og umulig på videokamera, som er til at betale.

DSLR kamerane fungere af samme grund, åben linse og stor billedesensor, utroligt godt steder, hvor der er meget lidt lys. fx kan man lave optagelser som giver intersante effekter, se fx videoen neden for, den er optaget med et 500D, med en 50mm F1,8 linse(7-800kr).

Nogle DSLR kamera har mulighed for at indstille kameraet manuelt, Canon 600D har ikke mulighed for at lave manuelle indstillinger i videoer, men modellen lige over 60D, har muligheden, funktionerne er mange.

httpv://www.youtube.com/watch?v=hNPSxpIN01Y

Kreative filtre?

Canon EOS 600D har en række halv automatiske indstillinger, jeg tror det er meningen at det skal være lettere for “DSLR noobs” at forstå hvordan man laver de forskellige effekter, der er fx en indstilling som hedder Creative auto (CA) her kan man indstille hvor skarp man vil have baggrunden til at være, altså Objektivåbningen, men det er formuleret så selv folk som normalt bruger et point n’ shot ville kunne forstå princippet.

Hvem er dette kamera til?

Canon markedetføre sig til folk som gerne vil tage kreative billeder, og indstille kameraets indstillinger manuelt, Canon EOS xx0D serien er til dem som skal ind i DSLR kamerare, og kameraet er lavet til at være dit første DSLR, det er let at bruge, og mangler ikke nogen funktioner fra et highend kompakt kamera, andre mere professionelle kamera mangler flere automatiske funktioner.

Så er der det andet, dette er det billigste Canon kamera, som du faktisk vil beholde, Canon 1100D er en plastikklods, som ingen ville være tilfreds med i længden.

Altså med andre ord, jeg er målgruppen.

Men de fleste af disse kamera kommer aldrig ud af den grønne, sikre “auto mode”, de fleste Canon EOS 600D bliver købt af fædre på 40år+ som kun skal bruges kameraet til at tage billeder af børnene til sports arrangementer, lilleput fodbold tuneringen har aldrig set bedre ud end på dette kamera.

 

Konklusion:

600D’eren er et fedt kamera, det levere billedekvalitet som er næsten ligeså god som et 60d eller 7d men til halvdelen af prisen, så længe du holder dig fra iso 12800 så har du aldrig problemer med at dette kamera ikke levere processionelle billeder.

600D er et fedt kamera at begynde dit DSLR eventyr med, og det fede ved det er, at det vare år før du overhoved skal tænke på at opgradere til en større model.

Jeg synes det er ærgerligt at alle disse gamle mænd ødelægger Canon EOS 600D’s omdrømme, fordi det er et sejt kamera, som samler alle de fede funktioner fra et DSLR med alle de fede funktioner fra et highend video kamera.

Canon EOS 600D er nok det fedeste kamera til prisen lige nu, alle de fede funktioner og få til, ned til 5000kr.

Jeg anbefaler det helt klart.

 

 

Stjerner: 6 ud af 6

Kameraet er forresten Canon’s

Der kommer en anmeldelse af video delen senere.