De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Foto, Video

Anmeldelse Canon EOS 60D

Jeg har selv lige købt nyt kamera, det er et Canon 60D, kameraet er et semi professionelt DSLR, det virker som om Canon har lavet 60D til at optage video, men nu må vi se.

Specs: Canon EOS 60D
Sensor 18mPix  (14.9 x 22.3 mm)
ISO 100-6400 (auto) 12800 max
Kontinuerlig optagelse 5,6 billeder per sek
Video 1080p@30fps eller 720p@60fps (12min max)
Skærm 3″ 1mPix flip skærm (1249px833p)
Hukommelse SDXC, SDHC eller SD
Pris: 6.944kr(body) eller 7.548kr(18-55mm)

+ og -’er:

+ Flipskærmen gør det let at optage video

+ Billedekvaliteten er genial i både video og billeder.

+ Du kan montere alle Canon linser på Canon EOS 60D.

+ Video optagelse er genialt på 60D

+ Godt ved høje ISO værdier (12800)

+ God størrelse, som giver næsten alle, mennesker, et godt grip

+ Hvis det ikke var for 7D (8fps) så var disse ∾6fps hurtigt nok til at være en sports skyder

+ Ekstra skærmen gør det let og hurtigt at skyde i manuel

– Crop funktionen i videooptagelse, fra 600D, mangler

– Der mangler en videooptagelsesknap, som 7D

– Kameraet er for dyrt i forhold til 600D


Hvilke nyheder, fra 50D ?

Der er sket meget siden 50D, det betyder ikke at de 2 kamera kan sammenlignes, overhoved, 50D’s opgradering er canon 7D, 7D(og 50D) er et kamera som er bygget til et hård liv, og bygget til at lave kreative billeder. Både 7d og 50D er lavet af metal, mens 60D er lavet af plastik, det gør en stor forskel, især for dem som ellers ville opgradere fra 50D.

60D er et videokamera mere end et kamera, efter mange amerikanske Hollywood serier er gået over til at blive optaget med Canon DSLR kameraere er det blevet meget populært at lave DSLR videoer, Canon har fulgt med udviklingen og lavet dette kamera, det skal lige siges at det meste hollywood-DSLR-produktion er skudt med DSLR kameraet Canon 5d, dyrere end 7d, man bruger dette kamera, fordi det har en større “full frame” sensor.

Hvad gør Canon 60D til et video kamera ?

Canon EOS 60D skyder video i 1080p med 30 billeder per sek, hvis du er til slowmotion kan det skyde 720p med 60bps, selv om 60 billeder kun lige er nok til slowmotion er det fedt at have en kamera som optager fede billeder i god kvalitet og kan lave slowmotion ud af dem. Andre kamera sætter kvaliteten væsentlig ned, for at opnå større framerates. Tjek fx denne video (720p@60fps Optaget med 60D&16-35mm 2.8L):

httpvh://www.youtube.com/watch?v=CsLTJteu6nw

60D’s flipskærmen gør det også lettere at optage i underlige vinkler eller se sig selv når man optager, hvilket i grunden er meget godt.

Også kan du sætte alle videoindstillinger manuelt, 60d er det billigste Canon DSLR hvor det er muligt.

Canon eller Nikon?

Nikon har efterhånden lavet en masse fede kamera, men de er stadig ikke helt med når det drejer sig om video, faktisk er de langt bagefter, hvis du har Nikon nu, så sælger du ikke dine linser for at skifte til Canon og heller ikke omvendt. Jeg tror det er en smags sag, som jeg ikke skal afgøre her.

Det Nikon kamera som går opimod dette Canon 60D er et Nikon D7000, det har en række fede funktioner, det betyder ikke at jeg ville vælge et Nikon:)

Video optagening

Canon EOS 60D er et fedt videokamera, men det er det billigere 600D jo også.

Jeg er faktisk ikke sikker på 60D er et bedre video kamera end 600D, 600D har en mega fed crop funktion, hvor man kan få 1080p video med 3-10x ekstra zoom, Canon 60D kan næsten det samme, den optaget bare i 480p, altså dårlig kvalitet, her bruges sensoren til at give 7x digitalt zoom, men det er jo 3x mindre end 600D’eren som ikke optager i lavere kvalitet.

60D har dog nogle fordele fremfor 600D, 60D har fuld manuelle indstillinger i moviemode, det er fedt for folk som ved hvad de laver, ikke mig, men det er da rart at have muligheden:)

Hvorfor bruge et DSLR til video optagelse?

Der er en masse ulemper ved at optage med en DSLR, for det første er de ikke lavet til det, altså er et tungt DSLR svært at holde stille i langt tid, det behøver du heller ikke, fordi kameraet kan kun optage 12min af gangen, ellers bliver sensoren for varm. Så er der problemet med autofokusering, Nikon lavede det første DSLR med kontinuerligt autofokus, det er modellen som hedder D7000, og systemet er slet ikke stabilt at bruge (Ifølge Cnet), Dette kamera har autofokus men du skal holde en knap nede, for at få den til det, altså er det meget lettere at gøre det selv, med fokus ringen på linsen.

Der er vel fordele? Ja, helt klart, for det første kan du skifte din linse ud, så du kan lave ekstra specelle scener. billedet her ved siden af viser en effekt som hedder bokeh, på japansk, det er det sløret(ude af fokus) som er bag eller foran det som er i fokus i billedet, fordi DSLR kamera’et har en meget stor sensor, og en meget åben linse, så kan man lave dette slør, det viser sig meget på dyrere linser.

Bokeh er tæt på umulig at vise tydeligt på et Kompakt kamera og umulig på videokamera, som er til at betale.

DSLR kamerane fungere af samme grund, åben linse og stor billedesensor, utroligt godt steder, hvor der er meget lidt lys. fx kan man lave optagelser som giver interessante effekter.

Canon 60D har mulighed for at indstille videokameraet manuelt.

Kreative auto?

Canon EOS 60D har en række halv automatiske indstillinger, jeg tror det er meningen at det skal være lettere for “DSLR noobs” at forstå hvordan man laver de forskellige effekter, der er fx en indstilling som hedder Creative auto (CA) her kan man indstille hvor skarp man vil have baggrunden til at være, altså objektivåbningen, men det er formuleret så selv folk som normalt bruger et point n’ shot ville kunne forstå princippet.

I kamera foto redigering

60D giver muligheder for en række filtre, der er et til at lave “gamle” billeder et til at lave miniature billeder og mange andre, det fede er at man efter man har taget billedet kan sætte filtrene på også gemme en ny version af billedet, der er en hel menutab som kun handler om billede redigering.

Helt ærligt, hvor overhoved bruge det? Jeg bruger det ikke fordi jeg redigere mine billeder i Photoshop, dvs hvis jeg overhoved redigere dem :)

Det er lidt malplaceret på dette kamera.

Hvem er dette kamera til?

Canon markedetføre sig til folk som gerne vil tage kreative billeder og videoer, og indstille kameraets videoindstillinger manuelt, Canon EOS 60D serien er til Semiprofessionelle, selvom jeg tror de nok havde købt det mere holdbare Canon 7D. Kameraet er lavet til de nye Video-DSLR fotografer.

Men jeg havde købt et Canon 600D, det er meget billgere, og det mangler ikke nogen funktioner, faktisk er der federe video funktioner.

Selv om jeg nok er målgruppen bliver de fleste Canon EOS 60D købt af fædre på 40år+ som kun skal bruges kameraet til at tage billeder af børnene til sports arrangementer, lilleput fodbold tuneringen har aldrig set bedre ud end på dette kamera. Altså forlader de fleste Canon 60D’er ikke den grønne Automode, det er i grunden ærgerligt.

 

Konklusion:

60D’eren er et fedt kamera, det levere billedekvalitet som er næsten ligeså god som et 7d men billedekvaliteten er også ligeså god som 550D og 600D, så længe du holder dig fra iso 12800 så er et 600D eller 550D rigeligt og kan fuldt ud fylde dette kamera ud.

Jeg anbefaler helt klart, at du tænker rigtigt godt over et 600D i stedet for dette.

 

Stjerner: 4 ud af 6

Kameraet er forresten mit eget

httpvh://www.youtube.com/watch?v=yrqVFD1his8

Der kommer en anmeldelse af video delen senere.