De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Artikler, Hardware, Video

Hvad betyder det for batteritiden om videoen er på netflix eller lokal

hbonordic vs netflixJeg har længe gerne ville lave sådan en sammenligning, da jeg synes det er super interessant hvor meget forskel software gør, vi tænker ikke særligt meget over det, da vores PC’er efterhånden er super hurtige(mine er i hvert fald) men det betyder super meget hvilket software du bruger, måske mindre i dag, men som testen viser betyder det stadig en del.

Jeg ved godt denne sammenligning kun siger noget om hvor meget strøm der er til at spille video i, men det kan også fortælle en masse andet, fordi grunden til at et software bruger mere end et andet software er fordi det bruger mere grafikkort eller CPU, altså er det mindre effektivt – og derfor kan din PC mindre samtidig, måske skal man holde sig fra dårligt software – så man kan få lidt mere ud af sin PC’s kræfter.

netflix_menu20100901Jeg har før hørt om test som disse, men som regel tror jeg ikke på dem, da de tit er lavet af de forkerte, nu har jeg selv forsøgt, og er meget overrasket over resultatet. Det tog 2 dage og lave testen, jeg måtte lave safari og offline video spille tests 2 gange da jeg ikke lige var klar til at trykke reset første gang. Netflix spiller videoen i max opløsning, da min mac er en retina og det er noget højere end 1080p, det er 1080p video med 3 megabits/sekund, offline videoen er kun i 720p med bitrate på 2,44 megabits/sekund. Jeg forsøgte at finde noget som var så tilsvarende som muligt, det er svært.
Også skal det siges at testen er lavet på en mac som jeg bruger hver dag, den blev ikke formateret først eller forberedt på anden måde end at jeg lukkede alle programmer på den, der er altid afvigelser med sådan noget.
Video spille testen er lavet med lys sat til 50%, lyd til 50%, ikke noget bluetooth eller lys i tastaturet, og i offline spille testen var wifi også fra. Mac’en stod med meget godt Wifi signal, lige ved siden af en ny Airport extreme.

Spilletid i Chrome netflix: 2 timer 41 min

Spilletid i Safari netflix: 4 timer og 50min

Spilletid ved 720p video i mplayer: 5 timer og 55min

Safari spiller 80% mere video end Chrome, og springet til offline video er kun 22% bedre. Safari er virkelig effektivt til netflix :)

Jeg ved i hvert fald at jeg bruger safari fra nu af, når jeg ser video fra Netflix, 80% er til at føle på, selvom der måske er en kæmpe fejl, er det stadig virkelig meget forskel.

Jeg havde forventet at der var mere forskel fra netflix til offline video, men det tyder på at wifi og en browser er meget effektiv.

Det skal også siges at jeg spillede videoen i mplayer, den ved jeg ikke om er god eller dårlig, jeg har tidligere lavet en test som viste at VLC var noget mindre effektiv end Quicktime, læs den her: VLC er et skod mac program, 32% dårligere så der er helt sikkert også forskel på forskellige video afspillere – jeg kunne ikke bruger Quicktime da den ikke vil spille MKV filer.