De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse

Nokia n900

Anmeldelsen er klar:

jeg gav den 5 ud af 6 stjerner.

Nokia N900
Specs:
3,5” skærm (800×480, det er 140% mere end iPhone)
3,5 mm lydstik (Dog virkede mit headset ikke)
32gb hukommelse
3g, wlan, bluetooth med stereo, radio sender/modtager, accelerometer.
5 mPix kamera med 2 LED blitz.
600 mHz processor med grafikkort.
Adobe flash 9.4.
GPS med rigtig navigation.

+ og –
+ Stor skærm.
+ Hurtig telefon.
+ Massere af hukommelse.
+ kan let bruges uden nørdfingeren.
+ Maemo 5 med en udmærket appstore.
+ GPS med rigtig navigation.
+ Flash 9.4
+ God lyd fra højtaleren.

– For småt tastatur.
– Skærmen er ikke helt følsom nok, dvs ikke ligeså følsom som en iPhone.
– Lidt større end forventet, 181 g.
– kan ikke synkronisere med Mac!

Forord
Nokia N900 er ikke bare et nyt flagskib fra Nokia, men også en start på noget helt nyt.
Softwaret, som ligger i telefonen er Nokias eget, Opensorce systemet hedder Maemo 5, og lidt af et sats. Nokia har i årevis brugt et system, til deres smartphones, som hedder Symbian, ligeså længe har Symbian ødelagt gode telefoner med sit langsomme interface, og underlige opbygning, hvis du vil høre mere om Symbian, kan du læse min anmeldelse af Sony Ericsson Satio.
Jeg håber Maemo 5 bliver en start på noget nyt og bedre, det har Nokia brug for.

Anmeldelse:
Nokia N900 er bygget godt, måske er den af plastik, men plastikken er god, slide funktionen føles god og solid, skærmen er ridsesikker og knapperne føles gode, dog er tastaturet meget småt, tasterne sidder for tæt og hvis man forventer en bærbarcomputer fornemmelse, bliver man dårligt overrasket.

Let interface!
Med Nokia N900 i hånden, er det svært, at gå galt i byen, funktioner er, hvor man forventer de er, og hele systemet er bygget op så det er let, at lave sine egne genveje til ting man normalt bruger.
Lige som på Android og iPhone har Nokia N900 skriveborde man kan Swipe igennem, her kan man selv placere små programmer eller programikoner.

Appstore?
Maemo 5 har selvfølgelig også en appstore, den er allerede fyldt op med små programmer, ligesom iPhones, dog er der ikke tæt på så mange. Programmerne er forskellige fra dem til iPhone, fordi de ikke er begrænsede af, hvad Apple vil se, alle programmer bliver tilladt, også dem, som roder med systemet. Dog må Nokia have lavet et filter, fordi jeg fandt ikke programmer, der var i stykker eller onde, dem kan man finde i android’s appstore.

Maemo 5 er den bedste weboplevelse man kan få, ja bedre end iPhone, Skærmen har både multitouch og de alle samme funktioner, som min iPhone, Men Maemo 5 og Nokia N900 har også rigtig flash, du kan endelig se hele internettet på din telefon.

Navigation
Efter Nokia frigav alle deres kort, med navigation, har næsten alle nyere Nokia telefoner fået gratis navigation, det gælder også for Nokia N900.
Det er ikke bare google maps, men rigtig navigation, den fortæller dig, hvornår du skal dreje, nøjagtig som en dedikeret GPSenhed.

FM Radio er normalt i overskud. Men ikke denne gang, ja, man kan selvfølgelig høre p3, men det er ikke det vigtige, man kan nemlig få telefonen til, at sende sin musik ud, som Radiobølger, dvs. man kan let få sin musik over på et anlæg, både der hjemme og i bilen, trådløst.

Jeg håber Nokia dropper Symbian og går helt over til Maemo 5, på alle deres mobiltelefoner, jeg kunne godt tænke mig, at se en Nokia maemo 5 mobil uden indbygget tastatur.

Stjerner:
5 ud af 6