De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Mobil

Anmeldelse af Google Samsung Galaxy Nexus

Jeg har fået lov til at anmelde det nye mobiltelefon flagskib, fra Google og Samsung, smartphonen er en Samsung Galaxy Nexus. Hvad er særligt med den? Det er den første Android telefon med Google’s nye opertivsystem Android 4 Ice Cream Sandwich, også er det også den første telefon med, som jeg har set, med en HD 720p skærm, Ja, den har en opløsning på 1280×720 på sin næsten 4,7″ skærm.
 • Udemærket tyndt design.
 • Genial skærm.
 • Mega fed genial skærm.
 • God byggekvalitet.
 • Næsten mere end en dags batteritid.
 • Fint hurtig.
 • Meget stor.
 • For lidt hukommelse fordi man ikke kan sætte ekstra i.
 • Kameraet er som de fleste andre, tæt på ubrugeligt.

Samsung Galaxy Nexus Anmeldelsen:

Byggekvaliteten og design

Telefonen er lavet af plastik, eller noget tæt på, men den føles ikke billig, hele forsiden er et stort glas panel, og hele telefonen føles som om den nok skal kunne holde til lidt af hvert. Hvis man taber den, tror jeg ikke den får meget fart på, pga den store luftmodstanden, den agere næsten et sejl med sin 4,7″ skræm :) 

Der er ikke meget at sige om kasse designet, det er fint, men ikke ligeså godt som iPhone, Lumia 800 eller de store Android HTC telefoner. Til gengæld er telefonen tynd og har en buet skærm – som giver en god følelse.

På siden af telefonen er der 3 tilslutningsporte, jeg har fået forklaret at det er til en dockstation, jeg kan ikke finde en dockstation til telefonen, men det kommer vel ? :)

Er dette virkelig den ultimative Android? 

Webbrowseren

Webbrowseren er mega vigtig på en telefon, især når den sidder i den bedste Google telefon. Jeg har lavet en lille hastighedstest imod Lumia 800 og iPhone 4, begge disse telefoner har den gamle Cortex A8 processor hvorimod Galaxy Nexus har en Cortex A9 med ca. dobbelt ydelse. Som du kan se er Android telefonen ikke meget hurtigere, hvis den ikke får tæv af en af de andre … Det er lidt et problem at Android ikke er hurtigere, eftersom den bliver nød til at have så meget kræft – ligeså snart de andre får dual core processorer er Android fucked :)

Android 4 Ice Cream Sandwich skulle have fået en masse opdateringer, som skulle gøre browsere endnu hurtigere – men det er tydeligvis ikke nok.

httpv://www.youtube.com/watch?v=07WNU1HG3Z0

Skærmen

Skærmen er en amOLED skræm på 4,65″, hvilket er lige lidt for stort, opløsningen det vigtigste, den er nemlig 720p, altså har Samsung Galaxy Nexus næsten samme pixel densitet som iPhone4/4s, og er derfor lige så skarp og lige så god at læse på.

Skærmen er lysstærk nok til, at jeg ikke lage mærke til at det er en OLED, men imod en god gammel LCD, har den ingen chance … I systemindsillinger kan man justere lysstyrken fra ‘lidt lys’, til ‘lidt mere lys’, det skal være virkelig mørkt før, du kan se forskellen – men sådan er det næsten på alle OLED skærme – det er som sagt ikke et problem.

Farverne på telefonen er fede, den sorte farve er helt mørk, fordi telefonen slukker for skærmen de steder, hvor den skal vise sort, kombineret med at Android 4 er lavet til OLED skærme, kan Galaxy Nexus spare på strømmen, de steder hvor den kun viser sort. Farverne er helt perfekte.

Jeg så en helt 2 timer spille film, i 720p, på telefonen, jeg ville se om jeg kunne, eller blev træt af det, jeg har selvfølgelig betalt for filmen og ikke bare hentet den på en eller anden torrent side. Filmen var perfekt, farverne var fede kontrasten genial og jeg følte at det var en af de bedste film oplevelser jeg har prøvet, fordi OLED skærmen giver så meget federe farver end en normal LCD. Telefonen havde lidt problemer med at synkronisere lyden når jeg spolede i filmen, og højtalerne var ikke helt gode nok, eller kraftfulde nok, til at give den rigtige oplevelse. Men jeg havde ærlig talt ikke forventet andet af en 4,5 GB video fil på en mobiltelefon – og jeg har heldigvis et headset.

Der er også en anden interessant ting, hvor Android før havde 3/4 hardware knapper på forsiden, har den nu ingen, de er nemlig en del af skærmen, så når du fx ser film bliver skærmen det større, eller når du er i et program som bruger “indstillinger knappen” kommer den automatisk frem, det er meget sweet lavet :)

399kr / 4.542kr 669kr / 4.222kr 672kr / 4.626kr 49kr / 5.049kr

Om Android 4

Android er altid i udvikling, det er bestemt det operativsystem som har udviklet sig hurtigst og mest de sidste mange år, og nu er Android 4 – Ice Cream Sandwich her.

Dette er den første telefon med Android 4, Ice Cream Sandwich, også er det Google bevis på, hvad man kan med standard Android. Standard Android? Tidligere har andre firmaer som HTC og Samsung lavet deres egne skins til Android, så alle Android telefoner blev forskellige, næsten. Google siger at der er mange ting som er lavet om i Android 4 – jeg er ikke enig, men der er da kommet en masse nye ting.

Google er også tætte af at alle mobil-producenterne laver deres egne skins, derfor har Google lukket for den funktion, alle nye Android 4 telefonener får samme interface, det er vildt godt, fordi det betyder også at det ikke længere er telefonselvskabet som står for at opdatere Android systemet, men Google selv, altså bliver det gjort hurtigere og i længere tid.

Telefonen har lige en den sidste Nexus Samsung telefon NFC, data-overførelses-systemet som virker trådløst i betalingssystemer eller til at danne Par imellem bluetooth enheder. Dog overholder Google ikke NFC standarden, så den virker ikke med fx Nokia højtalere eller de NFC betalingsløsninger som allerede virker. Der går langt tid før det kommer ud.

Samsung Galaxy Nexus har 1 gb ram en 1,2 GHz dual core – for et par år siden var det en udemærket PC, alt dette gør telefonen meget hurtig, eller det burde det gøre, faktisk undre det mig lidt at den ikke er hurtigere end den er, på den tidligere browser speedtest, kan du se den er ligeså hurtig som 2 gamle mobiler med tidligere processorer. Android er tydeligvis bare langsomt – med mindre man bruger dual core! Når man trykker sig rundt på telefonen, virker det engang imellem som om telefonen venter på et alle andet, også virker den trykfølsomme skærm ikke, altså stopper hele telefonen, dette er dog sjældent og for det meste lægger du slet ikke mærke til det – heldigvis er telefonen så hurtig at den kan det meste.

Android 4 har en lille lækker nyhed, nu har Android kun et email app. Tidligere havde gmail sit eget app og der var selvfølgelig også et dårligere email app, nu har Android kun et – som virker meget bedre end det gamle, det er faktisk meget rart kun at have et enkelt app til det :)

En fed taskmanager, se til højre, du kan se hvad du tidligere har lavet og du kan endda lukke de programmer du ikke gider have, ved at swipe til højre.

Man kan tage screenshots med sin Android telefon, du skal holde 2 knapper nede, og billedet bliver automatisk gemt til galleriet, de 2 knapper er Power’ + ‘Volumen ned‘.

Android 4 mangler i hvert fald en enkelt funktion, man kan ikke sætte DNS serveren på sin wifi forbindelse, Jeg bruger det til at undgå den danske internet blokering, Det tyder på at Android 4 er redesignet helt ned til bunden.

Som sædvaneligt vil jeg lige nævne, at selvom der er flere app i Google market place, end de 2 andre så er de lige gode alle sammen – og der er noget alvorligt galt med kvaliteten af apps i google market place.

Android 4 giver en god oplevelse, men ikke en ny oplevelse, der er stadig mange af de samme gamle problemer, men det tyder på at google har lært af deres erfaringer, så Android brugere i fremtiden får en bedre oplevelse.

Kameraet ?

Kameraet er et 5mPix kamera med en LED flash, videokameraet optager i 1080p med 30 billeder per sek, både kameraet og videokameraet er udemærket, jeg kunne godt tænke mig at det gav skarpere billeder og mere kontrast også, men det lever meget godt op til telefonen i samme klasse.

Fordi kameraet ‘kun‘ er 5mPix og har så meget processorkræft, er det bedre end andre til høje ISO værdier, højere iso værdi gør at kameraet optaget mere lys men til gengæld før mere støj.  Hvilket er meget godt :)

Android 4 har fået et par funktioner mere i kameraet appen, panorama giver muligheden for at tage billeder i 180 grader også sætter telefonen selv billedet sammen. I den amerikanske version af telefonen, er der mulighed for at lave timelaps billeder, altså hvor man sætter kameraet til automatisk, at tage billeder i et givet interval. Men det har denne ikke. Videokameraet kan lave større øjne eller andre underlige ting, se billede neden for – det er bare underligt.

På startskærmen, er der en genvej til kameraet, hvilket er meget fint, men bestemt ikke nyt, når man vælger genvejen, opstår problemet, i stedet for at blive transporteret direkte ind i kamera-appen åbner din normale startskærm, og først efter ca. 3 sek starter kamera appen, altså har du 3 sek til at undre dig over, hvad der nu skete – det var aldrig sket hos Apple.

Telefonen er meget hurtig og kan derfor tage billeder hurtigere end nogen anden telefon jeg har prøvet, jeg tror ikke man kan klikke hurtigt nok til at overbelaste den – det er lidt sejt.

399kr / 4.542kr 669kr / 4.222kr 672kr / 4.626kr 49kr / 5.049kr

Batteritiden?

Batteritiden er 1 dag, jeg er meget sikker på det ikke bliver ved med at være sådan. Måske skal man bare have sin oplader med sig alle steder hen :)  Ellers er det fordi jeg bruger telefonen meget. Jeg tror problemet er at apps, som ikke bliver vist, stadig bruger kraft, og dermed stadig bruger batteri, jeg kan ikke vænne mig til at lukke gamle apps.

Stjerner:

5 ud af 6 stjerner.

Jeg har foresten lånt denne telefon af 3.

Nokia N9 anmeldelse
Skærm: 4,7″ AMOLED (720×1280) (316ppi)
Kameraet: 5mPix autofokus og LED flash
video: 1080p video med flash
Processor: 1,2 GHz Cortex A9 + grafikkort
Operativsystem: Android 4 – Ice Cream Sandwich
Batteri (2g/3g/standby) 17t40m / 8t20m / 290t

5 Comments

 1. Steen

  Det hedder ikke “et app”, men “en app”, derfor heller ikke “appet”, men “app`en”:-)

 2. Steen

  Og den har iøvrigt Super Amoled skærm, og ikke Amoled…kæmpe forskel på de to, ellers en udmærket anmeldelse af produktet.

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Når jeg skriver AmOLED skærm mener jeg teknologien, Super henviser bare til at touch-skærmen er indbygget i produktionen.
   Jeg synes det er lidt lige gyldigt om touch delen er indbygget i skærmen eller ekstern, det er bruger oplevelsen som er vigtig.

   Derfor vil jeg helst ikke opfinde en forskel imellem Super AmOLED og AmOLED.

   Super kan også hedde: ClearBlack hos Nokia og sikkert mange andre navne også :)

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Og tak – en mega fed telefon, som dog blev overskygget lidt af Nokia Lumia 800 her hjemme:)