De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Mobil

Anmeldelse af Nokia Lumia 800

Jeg har fået lov til, at anmelde det nye mobiltelefon flagskib, indtil Nokia Lumia 900 kommer, fra Microsoft og Nokia, smartphonen er en Nokia Lumia 800. Hvad er særligt med den? Det er den første Windows Phone 7.5 Mango telefon fra Nokia, telefonen er nærmest den samme som Nokia N9, den har bare en lidt hurtigere processor og en lidt mindre skærm samt Windows Phone 7.5.
 • Perfekt design.
 • fin skærm.
 • Mega god byggekvalitet.
 • God batteritid.
 • Kameraet er fint.
 • Hurtig.
 • Perfekt størrelse.
 • For lidt hukommelse fordi man ikke kan sætte ekstra i.
 • Windows Phone 7 mango har stadig nogen fejl/mangler.

Nokia Lumia 800 Anmeldelsen:

Byggekvaliteten/design

Efter jeg testede Nokia N9 blev dén min reference telefon for det bedste telefon design, før den var det iPhone4, jeg synes at Nokia N9’eren er perfekt designet, vi har ikke brug for metal på telefoner, fordi det giver dårligere signal styrke, 3 viste for et stykke tid siden at Nokia N9 har den bedste signal styrke af nogen telefon, nogen sinde, det samme må gælde for Nokia Lumia 800 selv om det ikke er bevist.

Nokia Lumia 800 er designet nøjagtigt som Nokia N9 – jeg tror dette er den ultimative telefon design.

Nokia Lumia 800 er dejlig at holde, den glider ikke ud af hånden, og har den perfekte størrelse så man kan nå hele skærmen med en enkelt hånd. Der er intet dårligt at sige om designet. En anden lidt sej design-feature, når man skal skifte SIM kort kan det klares ved at åbne MicroUSB porten også slide sim kort holderen til venstre, det er hurtigt og let og efterlader ikke Simkortet blottet, det kræver heller ikke et eller andet åndssvagt værktøj som iPhone 4.

Nokia Lumia 800 fås kun med 16Gb, og kommer ikke i andre versioner, det er for lidt synes jeg … Fordi jeg har mere musik – til dem der gerne vil have mere, kommer Lumia 900 helt sikkert i en 64gb version.

1kr / 2.944kr 585,50kr /3.661kr 548kr / 3.981kr 49kr /4.430,25kr 200kr / 3.128kr

Webbrowseren

Webbrowseren er mega vigtig på en telefon, især når den sidder i den dyreste Nokia telefon, nokia’s flagskib – i virkeligheden er det bare hvad Microsoft kan, fordi browseren er ens på alle Windows Phones 7.

Nokia Lumia 800 har IE mobile browser, den er udemærket. Browseren er hurtig, den har alle de seje funktioner som giver pænere websider, også når du søger er søgeresultaterne designet som resten af interfacet, sort og pænt. Scrolling er perfekt, ligesom alt andet touch på telefonen.

Man kan søge direkte fra URL feltet, iøvigt er URL feltet i bunden af programmet, det er godt tænkt!, Ligesom Chrome på PC, og du kan sætte telefonen til at vise “Desktopversionen” i stedet for de åndssvage mobile versioner af hjemmesider :)

Lumia 800 browseren understøtter Youtube, html5 og css3 men ikke flash heldigvis ;) – fordi det er for langsomt på alle telefoner. Søgefunktionen, som er tilgængelig alle steder, med søge knappen, søger direkte på bing, og kan ikke ændres til google, her fra kan du både scanne QR koder eller bare søge med tekst – når du trykker på søge knappen, forventer du at kunne starte med at skrive, du skal dog først lige vælge søge feltet, før du kan søge, det er ikke særligt fedt lavet, og tydeligvis en fejl.

Alt i alt er Browseren i Lumia 800 så god at du aldrig kunne forvente mere. Der mangler dog tabs, det er også en fejl som helt sikkert snart bliver udbedret.

Der kommer sikkert Opera og FireFox senere til Windows Phone 7, men de er ikke ude endnu.

Her kan du se den imod en Google Galaxy Nexus og iPhone 4.

httpv://www.youtube.com/watch?v=07WNU1HG3Z0

Skærmen

Skærmen er en OLED skræm på 3,7″, opløsningen er også fin, samme som de store 4,3″ eller 4″ android telefoner, hvilket giver mere overblik og som i min mening giver en bedre mobilskærm, jeg er træt af de store mega Android telefoner, det er ikke større skærm vi har brug for, det er mere plads at arbejde på. 3,7″ er en ok størrelse, måske lidt for lille, jeg ville gerne have en 4″ skærm, med lidt højere opløsning, men jeg er også alt for glad for iPhone 4 skærmen. 250ppi(Nokia Lumia 800) er fint, hvis man ikke har en 330ppi(iPhone 4) skærm at sammenligne med.

Skærmen er lysstærk nok til, at jeg ikke lage mærke til at det er en OLED, men imod en god gammel LCD, har den ingen chance … I systemindsillinger kan man justere lysstyrken fra ‘lav’, ‘mellem’ til ‘høj’, der er ikke meget forskel på de forskellige indstillinger, tilgengæld er “automat” funktionen god, da jeg ikke har lagt mærke til at den gjorde noget – jeg ved selvfølgelig ikke om den overhoved har gjort noget – men jeg har ikke haft problemer.

Der er fed kontrast i skærmen, og farverne er pæne – jeg er ikke sikker på hvor nøjagtige de er, men det er lige meget når skærmen producere pæne billeder.

Om Windows Phone 7.5 Mango

Nokia Lumia 800’s beste feature er dens mange fede animationer, pæne fonte, perfekte layout og generelle interface struktur, det lyder sikkert lidt lige gyldigt, men på den måde vi bruger vores telefoner i dag, er det vigtigt at man hurtigt kan få et overblik over funktioner eller bare et overblik over den information menuen tilbyder.

Interfacet er klart det vigtigste i nogen telefon, det er langt vigtigere end hardwaren- som jeg synes den første iPhone fint illustreret.

Jeg har lavet en liste over de ting som jeg synes er specielt fede ved Windows Phone 7.5 på Nokia Lumia 800 og en liste over de fejl jeg synes jeg har fundet. Der er meget meget mere af de gode ting, dette er kun en lille smagsprøve på dem, listen over fejl er ca. alle dem jeg kan finde. Jeg håber du kan danne dig et overblik over det hele med listerne:)

httpvh://www.youtube.com/watch?v=dwv6ThnkpoI

Alle de fede ting

copy/paste funktionen er virkelig fedt designet, når man markere noget er det ca. på samme måde som på iOS, du får 2 markører til at markere teksten imellem, i højre hjørne af markeringen finder du en lille ‘copy’ knap. Når du skal sætte teksten ind et sted, er teksten placeret oven over tastaturet, som en lille ‘paste’ knap, efter du har brugt kopiringen for første gang, rykker den en smule til venstre for, at gøre plads til ordbogen, der bruger samme bar over tastaturet, men kan bruges igen senere, ved at trække den frem. Alt designet i denne simple funktion er til, for at give dig et overblik over hvad der sker, og det hjælper altsammen, det er lavet perfekt! Det ville være let at give mulighed for at finde endnu ældre koperinger frem, bare ved at tilføje dem til baren – men det gør Lumia 800 ikke.

Tabs, menuen i de fleste Windows Phone 7.5 programmer er lavet i en ‘tab’ struktur, man slider sig hen på den næste tab, det gør næsten at man undgår den klassiske menu helt, og det giver et fedt overblik som er enestående i Smartphone verdenen. I apps som ‘Billeder’, er baggrunden et tidligere taget billede, hvor kun en lille del af breden på billedet bliver vist, for hver tab, dette giver følelsen at at man udforsker sit billede, når man slider sig hen over det og dermed også appen.

Musik/video appen viser forskellige udgaver at samme indhold på de forskellige tabs, fx viser hovedmenuen’s 3 tabs: en simple tekst menu, en pæn oversigt med albumart og en oversigt over alle nye lyd/video/podcast filer. Man kan ikke andet end at blive forelsket i det simple og innovative interface.

YouTube videoer bliver altid vist i bred format, hvilket er perfekt, alligevel gør de andre(android og iOS) ikke det samme.

Office er fuldt integreret i Windows Phone 7.5 og Nokia Lumia 800, det passer vel også meget fint, der er Word, powerPoint og excel også verdens bedste note program Onenote – alt samme er intergeret med SkyDrive og Office 360, du kan fint lave alle dine dokumenter også sende dem videre. Alt bliver synkroniseret med SkyDrive hvergang du gemmer, det er meget godt – nu skal jeg bare finde ud af hvad det der SkyDrive er for noget …

Windows phone 7 connector, Jeg brokker mig tit over at smartphones ikke understøtter Mac, Windows Phone understøtter fint Mac, med softwaret som ligger i Mac Appstore, du kan finde det her. Det gør nøjagtigt hvad det skal, det synkronisere dit musik, videoer og billeder fra iPhoto og iTunes over på telefonen, og det fungere så godt som sådan noget kan. Dog gemmer den ikke, hvor langt du er i et podcast eller lydbog og den tæller heller ikke hvor mange gange du afspiller de forskellige sange, men det skal man nok heller ikke regne med, fra andre end Apple. Jeg synes også godt der kunne være tilføjet en funktion så man kan synkronisere sine kontakt personer og kalender – det må Google, Gmail, klare.

Tastatur en en genvej til emoticon, hvilket er herligt :) Tastatur viser automatisk @, på første side af tastaturet, hver gang jeg har skulle bruge det- det kunne iOS og især Android godt lære af.

Fejl og mangler

Jeg vil sige, at jeg virkelig gerne vil elske Windows Phone 7 Mango, og især Telefonen Nokia Lumia 800, men engang imellem er det lidt svært, her er en liste over de ting som indtil videre har giver mig problemer med systemet.

Man kan ikke låse skærme oriteringen, hverken i indstillinger eller med et app, det er lidt et problem for alle som ligger ned og bruger deres telefon …

Mit iPhone headset virker, men de 3 ekstra knapper virker ikke … :( Hvis der er hardware til det, så kommer der helt sikkert snart et app til det.

Underligt nok er ‘Lumia’ er ikke i ordbogen på Lumia 800, det er navne fra kontaktpersoner heller ikke :)

FaceBook og Twitter er kun halt integreret, man kan tilføje sin Twitter og Facebook kontoer til telefonen og få sine samtaler i “Mig” appen – men der mangler en masse funktioner, fx kan man ikke rigtigt se sine private Facebook og twitter samtaler i ‘beskeder’, kun de aller nyeste og twitter beskederne er der slet ikke, derfor skal man downloade de ekstra apps fra Facebook og twitter selv, så får du til gengæld ikke nogen påmindelser fra disse apps, kun fra de interne kontoer.

Twitter integrationen viser ikke offentlige twitter-samtaler som samtaler, men enkelte beskeder.

Man skal logge ind på live for at få twitter integration – ellers havde jeg ikke haft en live konto.

Hvor blev screenshot af? Det fås heller ikke … 

Tastaturet synes jeg også har et par problemer. Fx er ‘retur’ og ‘slet’ er for tæt på hinanden, dette giver mange fejl tryk for mig. Tasterne på tastaturet forudser ikke hvad man vil skrive, selv om der kommer forslag fra ordbogen, på iOS ved jeg at den knap som der er størst chance for, at du vil trykke på, fylder mere og derfor er lettere at ramme end de andre – dette gør sig ikke gældende på Lumia 800, alt dette giver en følelse af, at tastaturet ikke er magisk som på en iPhone. Alt i alt tror jeg man vender sig til tastaturet.

Jeg har også et lille problem mere, på startskærmen viser Lumia 800, at jeg har 8 beskeder ulæst, har ingen idé om hvor de er, det er ikke Facebook beskeder, twitter beskeder, Sms’er, emails eller sågar opdateringer – jeg har ærligtalt ingen idé, hvor de skulle være, og ja, jeg ved godt det er fordi, jeg ikke ser mig godt nok for, men jeg ikke kan finde det – så må det være en windows fejl, design eller teknisk:)

Kameraet ?

Kameraet er det samme som Nokia N9, dog har kameraet fået bedre ISO ydelse (ved lavt lys) ifølge GSM Arena.

Som alle andre telefoner bliver de ved med at få flere og flere megapixel, det er ikke særlig godt, fordi støjen også bliver værre og værre … Efter microsoft har leget med kameraet, er ISO ydeevnen blevet meget bedre! *høj ISO giver mere lys på billedet med samme fysiske lys.

Men med en god F/2.2 linse har Nokia lavet et kamera som har stor potentiale, og det levere et fint billede, i forhold til iPhone mangler jeg et lidt skarpere billede og mere kontrast men i forhold til de andre Windows Phone 7 og Android telefoner lever den fint op til standarten – hvis ikke det er bedre.

Batteritiden?

Jeg har nu haft telefonen i godt 2 uger, hvilket burde være nok til at teste batteriet godt nok.

Jeg fik godt 2 dage batteritid på telefonen, hvilket gør den til en af de bedste på super-smartphone markedet, det er faktisk lidt mere end min iPhone4. Og meget bedre, end nogen Android telefon på markedet, tør jeg godt at sige :)

Stjerner:

5 ud af 6 stjerner.

Microsoft skal lige rette nogen fejl !

Jeg har foresten lånt denne telefon af Nokia.

Nokia Lumia 800 anmeldelse
Skærm: 3,7″ AMOLED (480×800) (252ppi)
Kameraet: 8mPix Carl Zeiss optik, autofokus og 2xLED flash
video: 720p video med flash
Processor: 1,4 GHz Cortex A8 + grafikkort
Operativsystem: Windows Phone 7.5 Mango
Batteri (2g/3g/standby) 13t / 9t30m / 335t

4 Comments

 1. Peter

  Tak for enu en god anmeldelse :-) har glædet mig rigtig meget til at hør om denne mobiltelfon. Nogen ide om hvor godt den kør med microsoft exchange ??

  P.S: Glælig Jul og godt nyt år ….

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Jeg køre med microsoft Exchange via min gmail nu, og det virker perfekt, den finder fint alle mine kontakter, mails og kalender ting.

   Mange tak :)

   Og god jul og godt nyt år :)

 2. Janik Frithioff

  Hey,
  Fin anmeldelse.

  Synes dog du springer lige lovlig let og elegant over en af WP7’s mest unikke features – Live Tiles – det med at du kan sætte stort set alt fast til din home screen. Det ville også havde været smukt hvis du lige gad at pointere at der allerede nu fåes rigtig mange gode og nyttige (også danske) apps til WP7.

  Det skulle måske også nævne skærmens nærmest fantastisk gode sort-niveau :)

  Derudover HAR webbrowseren altså tabs ;)

  • Comment by post author

   Anders Bagnegaard

   Live Tiles? ja, det ser da meget fedt ud, men jeg er ikke sikker på det giver en bedre mobil oplevelse, jeg sprang det over fordi du kan finde anmeldelser som går amok over det for 1 år siden og jeg er lige glad.
   Det er kun galleri appet + et par andre som faktisk udnytter funktionen, ikke engang Facebook og twitter udnytter det, Deres Live Tiles er bare en firkantet ikon, som stort set alle andre.

   Ja jeg glemte at nævne sort-niveau … Det var ikke godt … :s

   Fuck den har tabs! De er bare gemt nede i en underlig undermenu ;)