De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Anmeldelse, Bil, Foto

Anmeldelse af Opel Adam

Jeg har været så heldig at få lov til at låne sådan en bil her, for at teste den.
Opel Adam er hvad Fiat 500 var for Fiat, det er meningen at Adam skal gøre Opel ung igen, så det ikke kun er vores forældre som kan huske dem, pudsigt nok er Opel Adam også en direkte konkurrent til Fiat 500.
Her er lidt om hvad jeg synes.
Den version jeg låner her hedder ADAM jam, det er den billigeste med en startpris på 149.990, denne version har lidt ekstra udstyr, og lidt detaljer, som gør den dyrere.

Udstyr

Opel Adam-22Den billigeste, betyder den billigeste motor, Opel Adam her har kun 70hk.
Ekstra udstyr var fx en ekstra “city-driving” knap, som giver løsere styrning når man trykker knappen ned – det betyder ikke så meget, men det andet ekstra udstyr betyder noget mere. De ting jeg vil fremhæve er: Fartpilot, Boardcomputer, Aircondition, Læderrat, 7” touch farveskærm med radio, aux-in, Bluetooth®, USB-stik til din smartphone – 5 højttalere.
Opel Adam-27Jeg har det normalt sådan at ekstraudstyr i en bil er for gamle >behagelige< mennesker, men det er da mege rart i min bil også, hvis jeg ikke skal analysere det for meget på det.
Læderrat, Fartpilot, Boardcomputer osv. er jeg ligeglad med, det fungere fint, men det er ikke noget som hverken gør en bil bedre eller dårligere.
Skærmen er til gengæld en anden snak, jeg ved godt at en 7″ touch skærm i en bil, helt sikkert koste en masse, som jeg ikke havde være villig til at betale selv – hvis jeg fik muligheden, men det gør en forskel, når min iPhone 5 kan tilslutte sig med bluetooth, USB eller AUX, og alle delene virkede – bare sådan uden lige, man kan både styre sin musik fra skærmen, rattet eller telefonen og det er over både bluetooth eller kabel – Det er sejt! højtalerne i denne bil var også fine, ikke perfekte, men fine til hvad de skal kunne, jeg ved ikke om de var opgraderet(7 af dem) eller standart højtalere(5 af dem).

Design

Opel Adam-11Opel adam er meget lille, og hjulene sidder helt ude i hver ende af bilen, samtidig vejer den ikke en hel del, så den har gode køreegenskaber, helt objektivt set – tyder det godt. Dørene er meget store og fylder næsten hele bilen, det giver et Coupé look, som gør bilen mere sexet, i mangel af et bedre ord – så er der alle fart striberne, som måske i de flestes øjne gør den barnelig, men jeg kan forsikre dig om at der er en masse unge mænd som sætter pris på dem.
Der kommer aldrig en 4 dørs, billigere, kedeligere, større og mere praktisk version af Opel Adam, fordi så er hele idéen død, det er meningen at den skal være “fuck the establishment”, så Opel kan komme ud til en yngre målgruppe.

Kvalitet

Opel Adam-5Jeg er lidt betaget af Opel adam, ikke fordi jeg ved meget om biler i denne klasse, men i forhold til prisen, havde jeg forventet meget mindre af det indvendige i bilen. Jeg sad godt i Adam, sæderne er meget gode, man sidder fast og materialerne er gode, bløde og virker somom de er lavet til rigtige mennesker, det gælder ikke bagsæderne, her var der kun lige plads til mig, og jeg er ikke særlig stor, på nogen leder. Det er måske også fint, da Adam ikke bliver en familiebil sådan lige.

Motor

Opel Adam-4Motoren er alt for langsom, det er hele tiden den mangler kraft, om man er i byen eller på landet.
Hvis du skal overhæle en anden bil, skal du bruge meget plads, mest fordi motoren i forvejen kæmper ved normale hastigheder, men også fordi den har et underligt moment som ligger imellem 3000-4000rpm, efter det dør den og der sker ikke rigtig mere, på samme måde er der heller ikke det store power før de 3000 rpm – jeg havde helt 100% valgt den store 100hk version, den har nok, nok kraft.
Tænk over det. For 20% ekstra penge (180.000kr), får du over 40% ekstra hestekrafter. Jeg kan fortælle dig at på motor vejen ville du sætte pris på den ekstra 40% power.

Køreegenskaber & Komfort

Som skrevet er bilen meget lille, kun 3,7m lang fra spids til spids og den vejer under 1100kg, så den er meget let at komme rundt i, hjulene sidder helt ud til hjørnerne, hvilket gør den i hvert fald føles mindre at bakse rundt med.
Jeg er imponeret, den køre som en drøm, man kan fint ligge den hårdt i et sving, uden at noget ryster eller man føler sig usikker, både kobling og de andre pedaler er gode at bruge og gear systemet virker også overbevisende.

Jeg kan godt lide undervognen, den er ikke hård men passer godt til hvad bilen i virkeligheden skal bruges til, nemlig almindelig kørsel på dårlige veje – den hænger ligt i sving, men det må man leve med, når man vælger en komfortabel undervogn.
Rattet er blødt, hvilket nok er sådan de fleste kan lide det, jeg kan ikke, jeg ville gerne have noget mere feedback, så man kunne mærke hvad der sker med forhjulene. City-knappen gør alt blødere, og derfor dårligere.

Video


Opel Adam-20Konklusion

Jeg kan godt lide denne bil, den er sjov at køre og ser godt ud. Hvad mere skal en bil kunne? Fuck om der er plads til børnene bag i.
Flere hestekrafter ville være at fortrække.

Jeg ved ikke nok om alternativerne til at kunne anbefale den, men du er havnet her, så jeg tænker at du gør.