De mest detaljerede anmeldelser i Danmark

Hardware

Dell 27 Ultra HD 4K Monitor – P2715Q anmeldelse

Jeg har købt mig en Dell 27″ 4k skærm.

Jeg valgte Ultrasharp fordi de altid er fede, kommer med de bedste paneler, med fint baggrundsbelysning og USB-3 :)

Skærmen kommer med disse tilslutninger: Mini DisplayPort, DisplayPort og HDMI.
Skærmen har også en lille USB-hub med 4 USB3.0 tilslutninger, en Displayport ind(til daisy-chain’ing a skærme) tilslutning til speaker-line out.

Lidt specs for Dell P2715Q:

Opløsning: 3840 x 2160 at 60 Hz (16:9)
Kontrast:1000:1
Brightness: 350 cd/m2
Color Support: 1.07 billion colors
Panel IPS med LED baggrundsbelysning
Jeg gav 4.379,00 kr

Der er ikke så meget at sige om skærmen, den fungere fint, billede kvaliteten er rigtig god, IPS panelet giver gode farver, rigtigt gode farver, skærmen er mat frem for skindende(modsat iMac’en).

skalering 2715q macDet fede med en skærm som denne er at den har alt hvad du har behov for, i en moderne skærm, den har gode farver pga det fede og dyre IPS panel, det har alle skærm stik, så du ikke behøver at købe nye kabler også har det 4k ved 60Hz så skærmen er fremtidsikret og skarp.
På Mac kan du skalere din P2715q skærm, så den modsat på windows, så kan du indstille den så du kan læse tekst på skærmen :) Igen modsat windows :)

Først vil jeg tale om hvordan skærmen kan indstilles, du kan selvfølgelig indstille skarpheden, kontrast, farve spectrum og lysstyrken. Fysisk kan skærmen også justeres i både højden, svinges fra side til side og sættes på højkant, og ikke bare et par cm, men i hvert fald 10cm, det er mere end rigeligt for at få dem til at passe ind på dit skrivebord eller hvad end du mangler, Dell skriver: Tilt, Pivot, Height Adjustable, Swivel – der er vist ikke flere ord for det.

Designet er kedeligt, den ligner nøjagtigt den dell ultrasharp skærm jeg byttede denne ud med – det var en gammel gammel 24″, den ligner også alle de andre Dell skærme jeg har set :) Kedeligt er i virkeligheden også fint, det er trods alt skærmen man ser på. Jeg havde dog håbet på den ville ligne ligne Dell’s up2716D.

Jeg kunne godt have brugt en lyssensorer i skærmen, så den selv kunne skrue op og ned for lysstyrken. Det kan min iMac og Apples 7 år gamle Thunderbolt skærm kan det samme.

Ved siden af min iMac 5k skræm er der noget forskel på skærmene, opløsningen er er den samme, jeg kan ikke se forskel på 4k og 5k opløsning. Men der er meget forskel på farverne, der er forskel på farverne, kontrasten osv men det er ikke meget, jeg kan bedre lide min iMac fordi den har en blank overflade, det giver bedre farver, og der hvor den står er der ikke problemer med lys.
Min iMac har også noget mere lys i sig og den kan også skrue længere ned for lyset.
Du kan købe iMac skærmen hos dell, den hedder Dell UP2715K og koster 16 786 kr – det er noget mere.

Hvis du vil gøre brug af daisy-chain’ing a skærme skal du aktivere MST eller DisplayPort 1.2 Multi-Stream Transport (MST) – det er latterligt at der overhoved er et menu punkt til det – da det burde være muligt at lave det automatisk :) Men whatever.